Slovenské štúdio Nine Rocks Games a české Ashborne Games zbierali peniaze na Ukrajinu prostredníctvom piva

Na konferencii Game Access sa spojili dve štúdiá z rodiny THQ Nordic, aby spoločne a tak trochu netradične pomohli vojnou zmietanej Ukrajine.

pridal matus_ace 30.5.2022 o 18:26 pod hry
Slovenské štúdio Nine Rocks Games a české Ashborne Games zbierali peniaze na Ukrajinu prostredníctvom piva

HRY > NOVINKY >

Uplynulý víkend sa v Brne konala herná konferencia Game Access, ktorá spojila lokálnych vývojárov s tými svetovými, aby si formálne a aj neformálne predali skúsenosti, dozvedeli sa viac a aj predstavili svoje hry. Prednášky boli doplnené prezentáciou indie hier a iným zaujímavým programom. Návštevníci sa hojne zastavovali aj v spoločnom stánku slovenského štúdia Nine Rocks Games a českého Ashborne Games, pričom obe patria do rodiny THQ Nordic a spoločne priniesli netradičnú charitatívnu akciu "Pivo pre Ukrajinu". Petr Poláček, marketingový manažér slovenských Nine Rocks Games, nám ju priblížil: "Ľudia si kúpili za 100 CZK pohár a potom už mali naše skvele vybrané pivo a nealko zadarmo po celú dobu konferencie. Veľa návštevníkov navyše prispievalo niekoľkokrát bez toho, aby museli. Jednoducho chceli."

To bola idea, ktorá zlákala naozaj mnohých (priznám sa, že aj mňa) a pri stánku bolo stále plno. Nekončilo to však len pivom, ale návštevníci zostávali na kus reči s vývojármi, zaujímali sa o slovenskú hru Way of The Hunter a aj o to, na čom pracuje Ashborne Games. Petr mi prezradil, ako vlastne tento nápad vznikol: "Úplne prirodzene to bola v súčasnej situácii vo svete naša prvá myšlienka. Toto chceme robiť, pretože s tým máme s kolegom Dominikom Jíchom skúsenosti z predchádzajúcich štácií. Pomáha to projektu, firme aj lokálnemu hernému biznisu. Chceli sme predstaviť naše štúdiá aj THQ Nordic širšej vývojárskej verejnosti z lokálnej scény. Priznávam, bol to marketing, ale s dobrým úmyslom = keď už robíme marketing, tak s nejakým zmyslom a presahom. Na tom sme sa zhodli s vedením Nine Rocks Games (David Durčák - hore na fotke vľavo) a Ashborne Games (Petr Kolář - hore na fotke vpravo) hneď na začiatku."

Slovenské štúdio Nine Rocks Games a české Ashborne Games zbierali peniaze na Ukrajinu prostredníctvom piva

Vývojári to všetko zatiahli z vlastného vrecka a všetky získané peniaze do posledného centu venovali na konto organizácií Člověk v tísni v Česku a Človek v ohrození na Slovensku. Prečo práve tieto? "Spolupracujeme s nimi dlhšiu dobu na aktivitách na podporu Ukrajiny, veríme im, vieme, ako míňajú peniaze a na čo. Bude to použité správne, primárne na rôzne základné potreby potrebné na život," dodal Petr. Tých peňazí pritom nebolo málo. Za dva dni sa podarilo vyzbierať takmer 33000 korún, teda cez 1300 eur.

"Návštevníci konferencie, dokonca aj tí pôvodom z Ruska, si túto aktivitu pochvaľovali a prispievali. A my sme im za to vďační. Všetkým, ktorí prispeli, pretože v dnešnej drahej dobe to nie je samozrejmé. Navyše sa Nine Rocks Games, Ashborne Games aj THQ Nordic aktívne zapájajú do pomoci ľuďom, ktorí utekajú z Ukrajiny. Touto akciou počas Game Access sme do toho len zapojili ďalších ľudí," uzavrel našu debatu o tejto netradičnej a peknej iniciatíve Petr Poláček.

Slovenské štúdio Nine Rocks Games a české Ashborne Games zbierali peniaze na Ukrajinu prostredníctvom piva





Páči sa mi! (+3)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Stalker shadow of chernobyl - ... (0)
Čaute, dostal som chuť si prejsť znova trilógiu St...
|Driver updater (4)
Ako najlepšie aktualizovať ovládače vo Windowse ? ...
|Fc24 pc - nejde spustiť, antic... (2)
Dobrý deň, zakúpil som FC 24 na PC, hru mi nejde s...
|Wargame - european assault (3)
zdravím vás. ked to nainštalujem zo steamu,mám pln...
|Prezeranie fotiek na xbox seri... (5)
Chcem sa opýtať. Mám HDD 4TB s fotkami. Keďže je t...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20937)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk