Assassin's Creed Shadows ukazuje prvý trailer, zavedie nás do Japonska

Pozrime sa bližšie na japonskú assassin hru.

pridal saver 15.5.2024 o 17:12 pod hry
Assassin's Creed Shadows ukazuje prvý trailer, zavedie nás do Japonska

HRY > NOVINKY >

Máme tu prvý trailer na Assassin's Creed Shadows, novú assassin hru umiestnenú do feudálneho Japonska, pričom dostaneme pod kontrolu dve postavy a to samuraja a ninju.  Samuraj bude legendárny čierny samuraj Yasuke, ninja bude žena Naoe, dcéra shinobiho Fujibayashi Nagatu. 

Pritom si sami vyberieme za koho budeme hrať a budeme môcť prechádzať úlohy a misie podľa štýlu boja danej postavy.

Za Naoe a Yasuke postavy sa bude hrať veľmi odlišne – Naoe je shinobi, ktorá používa stealth, parkour a pomôcky, zatiaľ čo Yasuke je orientovaný na boj a je obrnený – osobnosti dvojice sa nakoniec navzájom dopĺňajú a vytvárajú jedinečnú dynamiku v rámci Shadows.

Naoe:

Ako bystrá a obratná Naoe používajte hluk, svetlo a tiene, aby ste sa vyhli detekcii, keď nepriatelia reagujú na meniace sa prostredie. Rozptýlite stráže pomocou kunai, shuriken a dymových bômb, infiltrujte nepriateľské základne pomocou svojich uchopovacích hákov a parkourových zručností a zabite svoje ciele skrytou čepeľou.

Na začiatku hry Assassin's Creed Shadows je Naoe 17-ročná z Igy a dcéra jedného z najznámejších shinobi tej doby - Fujibayashiho Nagata. Naoe je napriek prísľubu, že bude v bezpečí, nútená zúčastniť sa tohto boja. Tím opisuje Naoe ako „odhodlanú, ale súcitnú“, schopnú poraziť akéhokoľvek nepriateľa a zároveň prejaviť súcit obetiam vojny a korupcie. Keďže jej rodná provincia Iga je priamo na ceste Nobunagovho dobýjania, z prvej ruky vidí skazu, ktorú môže vojna priniesť, a sľubuje, že svoje schopnosti využije na pomoc svojmu ľudu.

Yasuke:

Ako legendárny a charizmatický samuraj Yasuke zaútočte na svojich nepriateľov s brutálnou presnosťou a silou. Využite jeho bojové schopnosti na útok, blokovanie, odvrátenie a porazenie svojich nepriateľov. Ovládnite obrovský arzenál zbraní, ktoré máte k dispozícii – vrátane katany, kanabo, lukov, naginaty a ďalších – aby ste oslobodili Japonsko od jeho utláčateľov.

Rozhodnutie zahrnúť do Assassins' Creed Shadows hrateľnú, skutočnú historickú postavu tejto éry bolo dvojaké: Ubisoft Quebec chcel zahrnúť samuraja a Yasukeov príbeh bol dostatočne otvorený, aby umožnil kreativity. Je totiž okolo neho stále veľa otázok a špekulácií. Fascinujúce fakty však boli nesporné: pôvodom z Afriky prišiel do Japonska zotročený Portugalcami, zapôsobil veľkosťou, silou a dôvtipom a slúžil pod japonským daimjom Odom Nobunagom.

Video samotné postavy približuje:

Autori k tomu ešte hovoria:

Dvojicu protagonistov Assassin's Creed Shadows spojil Nobunaga, ktorého cieľom bolo zjednotiť Japonsko, a preto zaviedol svoju armádu – spolu s Yasukom – do provincie Iga počas druhej vojny Tenshō. Iganský odpor odvážne viedol otec Naoe, hoci sú ich počty výrazne slabšie než armáda Nobunagy. 

Dvaja protagonisti sa našli prostredníctvom Nobunagy, aj keď z pochopiteľných dôvodov nezačínajú práve najlepšie. Táto dvojica poskytuje hráčovi protichodné pohľady na Nobunagu a prostriedky, ktoré použil na dosiahnutie svojho cieľa zjednotenia, a ich prekrývajúce sa perspektívy v rámci Shadows v konečnom dôsledku umožňujú jemnejší pohľad na neskoré obdobie Sengoku.

Rozdiel v ich sociálnom postavení sa odráža v samotnom svete, ktorý bude na hráča reagovať odlišne podľa toho, za koho hrá. Napríklad Naoe sa môže prezentovať ako vidiečanka a získať tak potrebné reakcie, teda ak chce byť vôbec videná. Na druhej strane Yasuke síce pochádza z inej krajiny, ale jeho status samuraja si u ostatných získava rešpekt, takže sa mu ľudia budú klaňať na uliciach. Hráči môžu mať od dvojice postáv rôzne očakávania a v niektorých prípadoch budú radšej riešiť len jedno alebo druhé.

Rôznorodé osobnosti Naoe a Yasuke ich tiež vedú k odlišným vzťahom a vzťahom s inými postavami a nie vždy sa k ľuďom cítia rovnako, ani k nim. Romanticky zaujmú rôzne typy ľudí. Prostredníctvom dvojice tak hráči zažijú množstvo vzťahov.“

Hra už má podobne ako predchádzajúce veľké Assassin hry naplánované aj dve expanzie, ktoré sa budú dať predplatiť v season passe. Vydanie je naplánované na 15. novembra. na PC, Xbox Series XS a PS5. Gameplay zrejme uvidíme budúci mesiac na Ubisoft Connect evente.

Viac detailov z hry sme zhrnuli v ďalšom článku.





Assassin's Creed Shadows ukazuje prvý trailer, zavedie nás do Japonska  Assassin's Creed Shadows ukazuje prvý trailer, zavedie nás do Japonska  Assassin's Creed Shadows ukazuje prvý trailer, zavedie nás do Japonska
Assassin's Creed Shadows ukazuje prvý trailer, zavedie nás do Japonska  Assassin's Creed Shadows ukazuje prvý trailer, zavedie nás do Japonska
Páči sa mi! (+11)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Rtx 4070 vs rx 7800 xt/ 7900 g... (6)
Zdravím! Nedávno som skladal nový PC, cca 3 týždn...
|Madison vr (0)
Chcel by som opýtať mám nárok na nejakú zľavu na M...
|Odišla mi grafická karta alebo... (17)
Ahoj, môžete mi prosím poradiť v čom je problém? N...
|Samsung q990d soundbar (1)
Zdravim, mám na ruke od Alzy zľavový kupón na tent...
|Ghost warrior 3 (1)
Ahojte. Viete mi odporučiť nejaký herný nb kde by ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (21413)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk