EA sa teší na pomoc AI pri vývoji hier a plánuje pridať reklamy do AAA hier

AI bude čoskoro vyvíjať hry.

pridal saver 12.5.2024 o 9:58 pod hry
EA sa teší na pomoc AI pri vývoji hier a plánuje pridať reklamy do AAA hier

HRY > NOVINKY >

EA plánuje využívať nové technológie naplno a to špeciálne AI. Nakoniec všetky firmy sa na to tešia a dúfajú, že im zmysluplne pomôže. Konkrétne Andrew Wilson, šéf EA, hovorí, že vďaka AI chcú "rýchlejšie priniesť viac zábavy ľuďom na celom svete". To je aj očakávané, keďže vývoj hier teraz trvá veľmi dlho a AI to bude vedieť v rôznych oblastiach zrýchliť. 

„Vykonali sme analýzu všetkých našich vývojových procesov a práve teraz, na základe nášho prvotného hodnotenia, sa domnievame, že viac ako 50 % našich vývojových procesov bude pozitívne ovplyvnených pokrokom v generatívnej AI,“ povedal Wilson v odpovedi na otázku o tejto technológii. „A máme v celej spoločnosti tímy, ktoré sa skutočne snažia o realizáciu v súlade s týmto cieľom.“

Do AI chcú natlačiť 40 rokov ich vývoja a dát, vďaka čomu by sa AI naučila všetko o vývoji hier. Pričom odhadujú zvýšenú efektivitu práce počas nasledujúcich troch rokov a počas piatich rokov budú môcť vďaka AI budovať "väčšie svety s viac postavami a zaujímavými príbehmi"

„A povedal by som vám, že medzi našimi vývojármi je skutočný hlad po tom, aby sme sa k tomu dostali čo najrýchlejšie,“ povedal Wilson, „pretože naším svätým grálom je opäť rýchlejšie vytvárať väčšie, inovatívnejšie, kreatívnejšie a zábavnejšie hry, aby sme mohli rýchlejšie zabávať viac ľudí na celom svete.“

Zo zaujímavostí na GDC konferencii už vývojári v štatistikách uviedli prácu s AI a 31% z vývojárov už používa generatívnu AI na niektorú z činností. Pritom 25% pre programovanie alebo 21% pre dizajn. 

Ale nechcú to len pre seba, následne chcú tieto nástroje, ktoré vytvoria ponúknuť aj komunite hráčov, moderov alebo vývojárov. Toto sa dá spraviť v rámci v určitých hier, ako si tlačí napríklad Epic vo Fortnite, možno aj EA si niečo také postupne vytvorí:

„A možno v časovom horizonte viac ako piatich rokov,“ povedal Wilson, „premýšľame o tom, ako využiť všetky tieto nástroje, ktoré sme vytvorili, a ponúknuť ich širokej komunite, aby sme skutočne získali nové a zaujímavé, inovatívne a rôzne typy herných zážitkov, ktoré by nenahradili to, čo robíme my, ale rozšírili, zlepšili, rozšírili povahu interaktívnej zábavy podobne, ako to urobil YouTube pre tradičný film a televíziu.“

Zároveň, aby zvýšili aj zisky, už uvažujú, ako pridať do AAA hier reklamy. Hovoria, že na to pôjdu veľmi opatrne. Ale toto nie je nič nové, veľa veľkých hier má product placement v titule alebo billboardy. Nakoniec prvou hrou, ktorá v sebe mala reklamu, je Adventureland z roku 1978. Alebo svojho času aj klasický Tapper mal reklamu na Budweiser.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Samsung q990d soundbar (1)
Zdravim, mám na ruke od Alzy zľavový kupón na tent...
|Ghost warrior 3 (1)
Ahojte. Viete mi odporučiť nejaký herný nb kde by ...
|Kodi (10)
Používate niekto KODI ? Potreboval by som pomôcť s...
|Steam deck - emulácia ps2 hier (2)
Čau. Hráva tu niekto PS2 hry na SD? Samozrejme poz...
|Stalker shadow of chernobyl - ... (0)
Čaute, dostal som chuť si prejsť znova trilógiu St...
|Svet, ukrajina, vojny ... (21122)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk