FIFA 2006

PSP
pridal Mr.Solid 29.7.2006 o 16:16 pod používateľské recenzie

8.0


Chytám do ruky PSP, následne UMD disk od FIFA 06 a vkladám ho doňho. Idem na ikonu Games, dávam UMD a zobrazí sa klasická biela obrazovka s logom PSP, chvíľu je tma a potom sa to začína, začína sa moja prvá skúsenosť s futbalom na PSP. Nasleduje teda loadingová obrazovka s Rooneyho ksichtom, ďalej motto EA Sports na ktoré sme zvyknutí a obrazovka PRESS ANY BUTTON TO START. Ok, takže stlačím X a môže sa začať jazda s FIFOU 06.

PRVÉ DOJMY
Nachádzam sa v menu, no skôr než stihnem niečo urobiť tak na mňa vybafne obrazovka NEW PROFILE, tak si to pekne vyplním, volám sa OlcoPolco, obľúbený tím Barcelona, dávam DONE a môžeme už konečne začať. Ihneď sa vrhnem na PLAY NOW aby som sa to naučil hrať (na to aby som si pozrel ovládanie som bol príliš nedočkavý), vyberám tím Barcelonu, na začiatok proti nejakému shitovi, takže Real Sociedad, môžem hneď začať ale ja si ešte idem poupraviť tím, je to vcelku v pohode ale Marquéz je stredopoliar tak ho vymením za Edmilsona a finito. Vyberám dres, štadión Camp Nou a Spiel kann beginnen...loading...stlačím X čím preskočím úvod do zápasu a mám výkop. Po chvíli už mám v hlave základy (nedá mi to a musím trošku naraziť aj na mattiassa, kráľa recenzií), takže krúžkom strieľate, štvorčekom centrujete, X-kom prihrávate a trojuholníkom dávate prihrávku do behu, R-kom šprintujete, pohybujete sa analógom, šípkami vyberáte dačo divné (to dačo divné ako som neskôr zistil je výber taktiky) k by vás to zaujímalo, vyhral som 2:0!

O TROŠKU VIAC POKROČILEJŠIE DOJMY
Vraciame sa naspäť do menu, hneď po Play Now nasleduje tzv. JUGGLING ale keďže som si vtedy povedal že to vyskúšam až neskôr tak rovnako neskôr sa k tomu dostaneme aj tu. Dávam prednosť starej známej SEASON tentoraz za Manchester v Premier League. Môžem hrať celý zápas, alebo ho môžem simulovať a to dvoma spôsobmi: jeden je niečo ako textový mód zápasu a môžete do neho zasiahnuť kedy xcete, zatiaľ čo ten druhý, jednoduchší spočíva len v okamžitom zasimulovaní celého matchu. Samozrejme si smiete kuknúť aj štatistiky, zápasy a iné blbosti... Mód TOURNAMENT je v podstate to isté len je to kratšie a je to rozdelené na štvrťfinále, semifinále atď. Ešte jeden mód by som tu xcel len tak okrajovo spomenúť a to MULTIPLAYER, ktorý som nemohol vyskúšať ale poviem k tomu len toľko, že tu máte 2 možnosti, buď AD HOC mode alebo INFRASTRUCTURE. V AD HOCu si môžete zahrať 2 kamoši proti sebe (tuším) a v INFRASTRUCTURE si asi vytvoriť nejaké vlastné ligy a zápasy a pod. (keď je to čo som napísal blbosť tak sorry ale ja nemám WiFi...).

JUGGLING A CHALLENGES
Sľúbil som vám že sa k tomu vrátime tak som svoj sľub aj statočne dodržal a som na seba hrdý.
Princíp JUGGLINGU spočíva v tom, že si najprv vyberiete hráča s ktorým xcete „jugglingovať“, potom prekvapivo otočíte PSP do vertikálnej polohy v ktorej sa objaví hráč aj s loptou a potom čo si hráč loptu vyhodí musíte stláčať šípky ako sú nakreslené na mieste kam dopadne lopta, čiže stručne povedané: Driblujete vo vzduchu s loptou a vašou úlohou je aby vám lopta nepadla (máte 5 pokusov), pričom za každé dobré trafenie lopty získavate body s ktorými sa dostávate do vyšších a vyšších levelov. (až tak stručné to nebolo ale snáď to nevadí) m vyššie sa v leveloch dostávate, tým je driblovanie rýchlejšie a tým pádom je ťažšie loptu dobre trafiť a o to ľahšie je aby vám spadla. Problém je, že vám nemusí spadnúť celý čas napr. až do 13. levelu, lenže potom sa driblovanie tak rapídne zrýchli, že stačí 1 level a všetkých 5 pokusov máte už vyčerpaných... (môj rekord je nejak 630 000 so Zidanom, ak xcete môžete sa pochváliť v diskusii).
CHALLENGES vlastne predstavuje nezabudnuteľné (alebo skôr zaujímavé) zápasy zo sezóny 2004/2005, kde máte za povinnosť zápas otočiť alebo prípadne len zvýšiť tak ako to hovorí hra (alebo ako to v skutočnosti dopadlo?!), príklad ManUtd vs Arsenal – 1:2, hráte za Manchester a troma gólmi musíte otočiť behom 40 minút (herných) stav zápasu na 4:2 (mne sa to ešte nepodarilo). Zápasov je viac, niekedy hráte za hviezdny tím, inokedy za nejaký z druhej ligy atď.

MY FIFA 06
Ide o ani nie herný mód, ale skôr také „centrum“ celej hry kde si nastavujete hru, volíte skladby, transferujete hráčov, meníte tímy, kupujete si za body ktoré získavate za rôzne blbosti alternatívne dresy, lopty, štadióny a pesničky a máte tu uložené vaše poháre a trofeje ktoré ste kedy vyhrali.

GRAFIKA
Čo sa tohto týka tak sa tu FIFA príliš nevyznamenala, tváre nie sú niekedy skoro vôbec podobné svojím predlohám a diváci sú ako vždy len také kulisy aby sa nepovedalo, nehovorím že toto isté sa nestáva iným futbalovým hrám ako napr. PES ale keď porovnám tieto dve hry hlavne v oblasti grafiky tak jasne vyhráva Pro Evo REKLAMA*****bude recenzia, alebo článok FIFA vs PES v blogu*****REKLAMA o by som také ešte povedal...no neviem, tráva je pekná, zelená a čo považujem za obrovskú výhodu, hráči majú svoje ksychty!

ZVUK A MUSIC
Klasický otravný komentár, kvôli ktorému si väčšinou vypínam zvuk vám zo začiatku príde ešte normálny ale po nejakej slušnejšej hracej dobe keď už máte všetky hlášky nabifľené naspamäť ho, rovnako ako ja, jednoducho vypnete. Keď prší tak to šuští a novinkou je to, že môžete počuť kopnutie do lopty ako aj výkriky hráčov a !DOKONCA! aj pískanie píšťalky! S hudbou je to tiež trocha,nijak výrazne ma ani jedna pesnička nechytila (výnimka Oasis) a zvuk mám teda vypnutý aj počas nastavovania. Tuto podľa mňa FIFA pohorela...

ZHRNUTIE
Určite teraz nadávate „No, recenzia pekná, no ako si dospel k hodnoteniu?!“. Lenže ja mám odpoveď na všetko a preto hodnotenie vysvetlím teraz: Celkový dojem z tejto hry nejak extra super nemám čo je najmä kvôli ovládaniu, ktoré pôsobí značne kostrbato, mal som najmä problémy s prihrávkami a ovládaním analógom ktoré je ťažkopádne a po dvoch-troch zápasoch ma bolela ruka, hudba tiež nebola ničím úžasná rovnako ako grafika ale na druhú stranu tu bol originálny a zábavný režim Juggling, bavilo ma hrať za moje obľúbené tímy (čo môžem síce v každej hre ale aj tak...) a vytvárať si vlastné turnaje a sezóny (detto), rovnako zábavný bol aj mód Challenges. Skrátka FIFA 06 mi prišla lepšia ako na počítači hraná FIFA 2004 aj keď to bolo na inej platforme ale čo mi najviac chýbalo bol režim PC a PS FIFY CAREER...dúfam že nabudúce to tvorci vylepšia, zatiaľ sa s vami lúčim a možno sa opäť stretneme pri Pro Evolution Socceri!

napísal Mr.Solid 29.7.2006



Páči sa mi!

8.0
FIFA 2006

PC
PS2
Xbox
Xbox 360

Vývoj: EA / EA sports
Štýl: šport
Dátum vydania:  2005
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
NOVÉ RECENZIE HRÁČOV
4.0
| Skull and Bones - 1. sezóna
[pridal SVK-RUSKO-R 14.4.2024 0]
9.5
| Felvidek PC Recenzia
[pridal PaPoČa 9.4.2024 17]
6.0
| The Last Of Us Part II
[pridal PrecedaVlasť 3.3.2024 4]
6.0
| The Last Of Us Part 2 remastered
[pridal PrecedaVlasť 27.2.2024 90]
6.5
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal PaPoČa 22.1.2024 21]
| Tomb Raider I-III Remastered
[pridal T0M0 16.1.2024 18]
9.3
| Alan Wake 2
[pridal Tiqer 20.12.2023 21]
| Witcher 4
[pridal Joey N 10.12.2023 0]
8.5
| Marvels Spider-man 2
[pridal Filip Basketak 27.10.2023 21]
8.9
| Remnant 2
[pridal Umelec roku 19.8.2023 11]
8.3
| Final Fantasy XVI
[pridal Tiqer 2.8.2023 27]
2.0
| Modern Warfare 2022 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
9.0
| Modern Warfare 2019 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
8.6
| Assassins Creed Valhalla
[pridal Lukášcico 11.7.2023 2]
| Preview na Final Fantasy 16
[pridal Sidh 26.5.2023 11]
8.2
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal Tiqer 12.5.2023 9]
9.5
| Resident Evil 4 (2023)
[pridal saimonkaca 5.4.2023 0]
10
8.7
| Resident Evil 4
[pridal Tiqer 4.4.2023 26]
9.0
| Lorelai
[pridal de Bielawa 1.4.2023 5]

SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (12)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19955)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk