TONY HAWK PRO SKATER 4

TONY HAWK PRO SKATER 4

Dojmy

Skateboardová séria legendárneho Tonyho Hawka sa dostala do štvrtej časti. Tentoraz trochu odviazanejšej a viac arkádovejšej. Štýlom sa to až veľmi začína podobať na GTA. Teda hra vám dopraje veľa voľnosti, rozsiahle skateboardové parky aj s priľahlými ulicami, a množstvom misií na výber.

Hra ponúka klasické možnosti a to single player kariéru, voľnú jazdu, mutliplayer dvaja v splitscreene, multiplayer cez sieť a aj novinku vytvorenie si vlastného parku.  A nakoniec aby ste sa s vašou postavou trochu zžili môžete si ju ľubovoľne poobliekať, teda od čiapky, okuliarí, cez tričko, nohavice až po ponožky a topánky. Nechýbajú ani ochrany na lakte a kolená, plus niekoľko špeciálnych vecí ktoré si budete môcť neskôr kúpiť. Celkovo môžete vytvoriť cez 1000 kombinácií postavy, a to od komického debilka, kovboja až po playboja, rappera a rôzne ďalšie štýly oblečenia.

Najdôležitejšia časť hry je kariéra v ktorej musíte postupne prechádzať parky a tak si odomkýnať ďalšie. Celkovo je ich 9 od školského dvora, cez rôzne mestá ako Chicago, San Franciscu až po Alcatraz, alebo Zoo. Všetky dosť rozsiahle s iným prostredím a úlohami. V každom parku máte 16 úloh na splnenie, tieto si vždy vyžiadate od postávajúcich ľudí. Tí vám potom povedia čo máte robiť, vyzvú vás aby ste ich v niečom prekonali, nasledovali, alebo niečo pre nich urobili. Úlohy sú od klasických skateboardovaých kde musíte za určitý čas vyskákať niekoľko tisíc bodov, alebo musíte na rampe predvádzať špeciálne triky, pózovať pre fotografov. No budú aj netradičnejšie ako hranie tenisu so skateboardom, chytanie vajec, naháňanie zlodejov, spúšťanie sa po špeciálnej dráhe pričom na skateboarde budete sedieť, zbieranie písmen rozmiestnených po parku atď. Celkovo sú to dosť náročné úlohy pre začiatočníkov,  a budete sa musieť dosť snažiť aby ste takú úlohu kde musíte získať niekoľkotisícov bodov za 2 minúty zvládli. Budete musieť k tomu perfektne ovládať všetky klávesy, finty, kombá aby ste to prešli. Ono v hre sa používa len 10 kláves na ovládanie postavy, 4 na pohyb a 6 ďalších na skôr skoky. A to ešte majte na pamäti kombinácie so šípkami alebo kombá s viac krát stlačením a nejakej klávesy a šípky.

Štýl hry ako som povedal je už viac arkádový, menej reálny a to napríklad zbadáte v tom, že skateboard vám prakticky stále ide sám a to aj bez toho aby sa postava rozbiehala (možno je motorový :) dokonca aj do mierneho kopca sám vyjde. Takisto ani narazenie do rôznych vecí nezapríčiní váš pád len akurát vaše automatické otočenie sa iným smerom. Za to pri skokoch to je už iné,  napríklad taký nevydarený skok nebude nič príjemné. Síce sa postave nič nestane, ale zo zvukov a uhla dopadu vášho tela na zem, zanechanej kaluži krvi na zemi nemáte vôbec dobrý pocit :) a radšej si nabudúce budete dávať pozor.

Grafika v hre nie je zlá, taká stredná kvalita, približne na úrovni GTA Vice City, teda nič extra detailné ale na pohľad celkom pekné a dosť rýchle. Minimum je 800mhz a Geforce 2 Mx takže sa s tým bude dať zahrať aj na pomalších strojoch.

Hra je celkom pekne rozšírená aj v multiplayovej oblasti kde si budete môcť zahrať 8 online v niekoľkých módoch kde pribudli Goal Attack a Capture the Flag.

Celkovo myslím že je to zaujímavým štýlom prepracované pokračovanie, možno mohli trochu grafiku dopracovať, ale je to celkom ok. Ku koncu ma však začala nudiť jednotvárnosť úloh, ale pre fanúšikov skateboardingu, ktorý ešte navyše majú radi štýl GTA to bude určite to pravé. Uvidíme čo sa ešte všetko zmení v pripravovanom Tony Hawk Underground, kde sa dostanete do temného skateboardového gangu. Kde začínate ako mladý neskúsený skateboardista a snažíte sa presadiť. Underground však zatiaľ nie je ohlásené na PC.

Tony Hawk Pro Skater 4
Tony Hawk Pro Skater 4
Tony Hawk Pro Skater 4


Tony Hawk Pro Skater 4
Tony Hawk Pro Skater 4
Tony Hawk Pro Skater 4


Tony Hawk Pro Skater 4
Tony Hawk Pro Skater 4
Tony Hawk Pro Skater 4



napísal saver 28.8.2003
Páči sa mi!
VIDEÁ Z HRY
TONY HAWK PRO SKATER 4


Tony Hawk Pro Skater 4
PC

Vývoj: Activision / Neversoft Ent.
Štýl: Šport
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19965)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk