HOT WHEELS UNLEASHED 2 - TURBOCHARGED

HOT WHEELS UNLEASHED 2 - TURBOCHARGED

7.0

Zábava s miniatúrnymi autíčkami pokračuje

Recenzia na PC verziu

Po dvoch rokoch sa na naše monitory vracia pokračovanie pomerne úspešnej pretekárskej hry z talianskej stajne Milestone. Do rúk, ako je už z názvu zrejmé, nedostaneme volant reálneho vozu, ale malej napodobeniny, hračky pre deti. Najznámejšie „angličáky“, ktoré moderný svet pozná. V pokračovaní dostaneme repete toho istého s pridanými drobnosťami, ktoré, keby som bol zlý, dalo by sa označiť za väčšie DLC, ale nie je to tak úplne.

Prekvapenie, táto hra má príbeh! Rozpráva sa pomocou kreslených obrazoviek a formou komiksu. Pekné, ale nie nutné, ale v recenzii je a bolo dobré ho spomenúť. Náruživí hráči ho možno budú preskakovať, tí vnímavejší budú skúmať a podaktorým sa bude aj páčiť. V skratke – je milý, poteší a kresby sú pekné.

Tak ako k leteckému simulátoru budete potrebovať poriadny joystick, tak aj k tejto hre sa hodí kvalitný herný ovládač, na klávesnicu a myš môžete rovno zabudnúť. Dokonca vás na to upozorní hra. Príjemnejší zážitok a niektoré preteky zdoláte len s ním, alebo si to minimálne poriadne uľahčíte. Ja som sa v rámci recenzovania obetoval a do hrania som sa pustil takto – s klávesnicou a myšou a povedal by som, že to bolo do istej miery utrpenie. V jednoduchších úrovniach sa dalo, ale chýbala tomu zábava. Na druhej strane, driftovanie som úplne nezvládal, pritom pomocou neho sa nabíja nitro a je pomerne potrebné. Najmä v špeciálnych úrovniach zameraných práve na to. Poznatok - s poriadnym ovládačom som neskončil toľkokrát mimo trate a podobné excesy.

Hot Wheels Unleashed 2 - Turbocharged
Hot Wheels Unleashed 2 - Turbocharged Štartovná čiara a plejáda diverzity.
Štartovná čiara a plejáda diverzity.


Hot Wheels Unleashed 2 - Turbocharged Štýlové príbehové predely sa dobre pozerajú.
Štýlové príbehové predely sa dobre pozerajú.


Hot Wheels Unleashed 2 - Turbocharged Motorky bez vodiča sú čudné.
Motorky bez vodiča sú čudné.





Dobrý výstroj je základ. Ako je na tom samotná hra? Keď si uvedomím, pre akú vekovú hranicu je primárne pripravovaná, tak poviem dobre. Naleštené menu pôsobí ako z prvého desaťročia 21. storočia. Ale to sa dá zvládnuť, ak si zvyknete, je všetko v poriadku. Možností je veľa. Ak sa z toho po pár minútach vysomárite, tak si užijete rozvetvené možnosti. Príbehová kampaň, tou treba začať, tam vám všetko vysvetlia. Otestujete si herné možnosti a ak vás hra udrží pri zmysloch, môžete vytvárať vlastné krkolomné trate, hrať hru s viacerými hráčmi, áno aj na jednej obrazovke, alebo len tak zápasiť s počítačovými protivníkmi. Tí majú pomerne hlúpu umelú inteligenciu a nie sú vážnym súperom. Najväčší súper je pre hráča vlastná (ne)šikovnosť a ako inak, poznanie trate.

Hra je plná prekážok. Môžete skákať a tak preskakovať niektoré z nich, alebo po novom môžete aj uhýbať do strany. Presne toto je tiež na klávesnici pasé. Dá sa zvládnuť, ale je to skôr pre prstového akrobata. Nejde mi do hlavy, prečo to nevedeli vývojári navrhnúť lepšie, v dnešnej dobe sa už musí počítať s tým, že sa hry hrajú aj na obyčajnej, starej dobrej klávesnici…

Herných nápadov mali autori nadostač. Kreativite sa medze nekladú, môžete si ju všimnúť na jednotlivých mapách. Navštívite aj otvorenejšie priestory mimo trate, ako je napr. podlaha, koberce alebo dokonca aj trávniky v exteriéri. Tu mi napadá prvý vážnejší nedostatok hry, ale vychádza to vlastne z podstaty veci. Nemožnosť zmeniť kameru považujem za trestné. Pri pretekaní si ani neuvedomíte, že ste malé autíčko a vlastne ste akoby vo vašej „obývačke“. Všetky ľudské predmety sú priveľmi veľké a aj na 4K vyzerajú rozťahane a nepekne. S týmto by sa mohli tvorcovia určite do budúcna vyhrať. Na podobných hrách ma vždy bavil ten kontrast medzi gigantickými predmetmi a malým autíčkom alebo napríklad inou hračkou.

Najzábavnejšie mi pripadali vyraďovacie kolá, kedy mi nič iné nezostávalo, len byť najlepším. Biť sa stoj čo stoj o prvé miesto, inak pápá odkopnutie a odznova. Príjemne na to upozornia zvukové výstrahy a hráči vypadávajú. V podstate je to celkovo zábavné. Titul sa dobre hrá, autá sa správajú, ako by mali. Dokonca ich viete aj vylepšovať. V zásade ste v neskorších fázach hry aj donútení tak vykonať. Autá sú z rôznych tried a dokonca príde rad aj na atrapy reálnych modelov. Samozrejmosť? Ale kdeže! Do rúk dostanete aj motorky, autobusy a autá všemožných tvarov a veľkostí.

Veľkým mínusom po poslednej aktualizácii je tlačenie mikro-nákupov do hlavnej hry za každú cenu. Týmto zdvíham varovný prst nad hnusnou a odpornou praktikou. V kampani pri výbere mojich získaných áut som mal možnosť vyberať aj medzi tými, ktoré nevlastním a čuduj sa svet, boli to autíčka, ktoré sa dajú získať len kúpením DLC balíčka. Fuj. Jedným slovom fuj. Jednak sa to tam vôbec vizuálne nehodí a potom je to lákadlo pre deti a mladších hráčov ako hovädo. Bodka.

Grafická stránka hry je precízna a bez chyby, spomínaný mínus s osobným vnímaním trate z pohľadu hráča som spomenul a nepripadá mi to práve najšťastnejšie, ale funguje to. Technicky nemám čo vytknúť a je to vyladené presne podľa precíznej ruky skúsených vývojárov. Titul v tomto smere robí dobrú vizitku hračkám Hot Wheels z reálneho sveta. Blížia sa Vianoce a táto hra sa môže považovať za dobrý bonus k plastovým tratiam s autíčkami pod stromček. Pri pretekárskych hrách je vhodná aj dobrá hudba, ktorá v tomto prípade neprekvapí, no ani nesklame. Ale podobne ako grafická prezentácia, tak ani zvuky a ani hudba nie sú mimo rytmu. Presne podľa očakávania.

Hot Wheels Unleashed 2 - Turbocharged
Hot Wheels Unleashed 2 - Turbocharged Plne naložené „fáro“ ako na dlani.
Plne naložené „fáro“ ako na dlani.


Hot Wheels Unleashed 2 - Turbocharged Tieto sýto modré ciele sú otrasné.
Tieto sýto modré ciele sú otrasné.


Hot Wheels Unleashed 2 - Turbocharged Niekedy sa vám až hlava zatočí.
Niekedy sa vám až hlava zatočí.





V podobnom segmente hier a navyše aj od Milestone sme zažili už viacero prešľapov a sklamaní. Takže za mňa je to tentoraz v poriadku. Dokonca aj v hodnotení celkovej hry. Už druhý raz dokázali autori potvrdiť schopnosť vyrobiť kvalitnejší titul a nie sú len obyčajnou firmou na objednávku. V tradičnom ponímaní, pochopiteľne.

Zhrnuté a podčiarknuté, hra je nadpriemerná, dostáva hodnotenia aj okolo 8/10 a hráči sú spokojní. Osobne hodnotím trochu nižšie pre spomínané nedostatky a navyše nie je taká inovatívna, ako by mohla byť. Mám rád novinky a nielen preleštené a prebalené niečo,  čo už tu bolo. Ak by som si hru kupoval po hraní prvého dielu a dostal by som toto, bol by som mierne sklamaný. Ale len mierne. Ako vhodný vianočný darček pre ratolesti ale  Hot Wheels Unleashed 2 rozhodne odporúčam. Tým, ktorí sa chcú len zabaviť, tiež. Nezostanete sklamaní, len tomu k úplnej spokojnosti čosi chýba.


napísal Possol 24.11.2023
Páči sa mi! (+2)
7.0
Vo svete
7.7
Ohodnotiť
HOT WHEELS UNLEASHED 2 - TURBOCHARGED
+ rôznorodé trate
+ herné režimy
+ multiplayer na rozdelenej obrazovke
+ dostatok vozidiel
- pre dobrý zážitok nutnosť herného ovládača
- priemerná audio stránka
- málo noviniek


RECENZIE HRÁČOV
PC
PS4
Xbox One
PS5
Xbox Series X|S
Switch

Vývoj: Milestone / Milestone
Štýl: Racing
Dátum vydania: 19. október 2023
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (9)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20045)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk