SONIC SUPERSTARS

SONIC SUPERSTARS

7.0

Sonic a jeho priatelia to skúšajú po novom

Recenzia na PS5 verziu

Sonic je stále populárny a nielen vďaka hrám, ale už aj filmom, ktorými oslovil aj nových potenciálnych hráčov. Jeho aktuálne dobrodružstvá sa snažia posunúť ďalej a držať krok s dobou, no v tomto prípade je výsledok prinajmenšom rozporuplný. Niektorí fanúšikovia dokonca môžu byť vyslovene sklamaní.

V príbehu musíte zabrániť vyčíňať Dr. Eggmanovi, Fangovi a novému tajomnému protivníkovi na ostrovoch, kým nebude neskoro. Pri postupe využijete nové schopností smaragdov, ako aj dynamické možnosti pohybu a útoku. Budete objavovať nástrahy aj krásy doteraz nevidených prostredí. Môžete to skúsiť sólo alebo s tromi ďalšími hráčmi. V kooperácii už pri dvoch hráčoch sme sa však často strácali a zbytočne niekam spadli. Hra totiž nevie dostatočne pracovať s viacerými postavami. A nevie sa dostať do tempa. To môže byť niekedy až frustrujúce.


Sonic Superstars začína animovanou scénou v klasickom štýle a prísľubom dobrodružstva. Prvotné nadšenia však čoskoro ochabne a začnú sa ukazovať rôzne neduhy, ktorými hra trpí. Okrem iného hra nie je v súlade so zaužívanými spôsobmi a obvyklým postupom Sonica, ktorý k nemu neodmysliteľne patrí. Je to skrátka iný pocit a nedá sa povedať, že lepší. Výsledok sa javí ako tematicky neucelený a svojimi mechanizmami málo zábavný.

Hra ponúka lokálne aj online hranie až vo štvorici a na výber sú Sonic, Tails, Knuckles a Amy. Každá z postavičiek má trochu iné schopnosti, takže si môžete vybrať takú, ktorá vám najviac sadne. Navyše môžete následne v hry využívať špeciálne Emerald schopnosti a umožnia vám ďalšie veci, prípadne sa dostanete do špeciálnych levelov. A kým hrateľnosť v novej hre je klasická 2D v štýle starej školy, ibaže s modernou 2.5D grafikou, niektoré minihry sú už v 3D a lietate v nich priestorom.

Každá postava v určitých zónach vyhradené miesta, ktoré posúvajú zápletku dopredu a sú šité na mieru ich schopnostiam. Tie s Knucklesom a Amy sú celkom dobré. Sonic a Tails to však majú často ťažšie, napríklad keď musia čeliť útokom počas vysokej rýchlosti. Okrem toho sa dočkáte aj bonusových úrovní so zbieraním ovocia, čo je tiež cesta k získaniu prsteňov a medailí.

Medaily sa používajú pre nový bojový režim na odomknutie častí na prispôsobenie vašej postavy. Samotný režim, zahŕňa súťaženie v troch náhodne vybraných minihrách pre viacerých hráčov. Minihry ale nie sú veľmi presvedčivé, aj keď sa dajú hrať aj s AI súpermi. Možno si ich párkrát zahráte ale potom sa vám zrejme zunujú a už im nebudete venovať čas.

Moderná grafika je pomerne pekná, ale ešte krajšie sú 2D intrá v štýle animovaných seriálov, ktoré vyzerajú naozaj dobre. Kvalitná je aj hudba. Každý level prináša nielen novú vizuálnu tému, ale aj novú hudbu. Nejde však z toho taká dobrá atmosféra ako zo starých 2D Sonicov. Na obrazovke je neraz chaos a v niektorých chvíľach neviete, kde ste.  Aspoňže ovládanie je ako za starých čias, takže ho budete mať rýchlo v rukách.

Dizajn jednotlivých levelov je dobrý, ale natrafíte aj na úseky, ktoré  vôbec nie sú praktické a prívetivé. Počas postupu, samozrejme, narazíte aj na bossov. Niektoré súboje s nimi sú zaujímavé, iné menej  - najmä čím ste bližšie k finále a predovšetkým sú zdĺhavé. Navyše samotná náročnosť je vysoká a preverí vašu vytrvalosť a odhodlanie dostať sa ďalej.


Sonic Superstars je aj napriek prítomnosti obľúbeného modrého ježka a jeho priateľov, za ktorých tiež môžete hrať, jednou zo slabších hier, ktoré obľúbená séria ponúka. Musíte si zvyknúť na nie vždy celkom prirodzené a zábavné herné mechanizmy, ako aj vysokú obťažnosť. Tá je neraz aj pre veteránov až frustrujúca. Multiplayer a minihry síce mali byť veľkým lákadlom, ale v praxi až tak veľmi neupútajú a majú chyby, ktoré znepríjemňujú hrateľnosť. Cenovka pri premiére je vysoká a ak už chcete dať tejto hre šancu, počkajte na výraznejšiu zľavu a opravu bugov, na ktoré v hre môžete natrafiť. Niežeby  hra úplne prepadla, ale superstar to skrátka nie je a svojim predchodcom sa nevyrovná.


napísal Kobel 10.11.2023
Páči sa mi!
7.0
Vo svete
7.3
Ohodnotiť
SONIC SUPERSTARS
+ pekná grafika a dobrý soundrack
+ hranie za rôzne postavy a využívanie nových schopností smaragdov
+ niektoré zaujímavé úrovne
- vysoká až frustrujúca náročnosť, hlavne bossfighty
- multiplayer a minihry majú svoje chyby a nie sú veľmi atraktívne
- kvalitatívne sa nevyrovná klasickým Sonic hrám


RECENZIE HRÁČOV
PC
PS4
Xbox One
Switch
Xbox Series X|S
PS5

Vývoj: Sega / Sega
Dátum vydania: 17. október 2023
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (9)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20045)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk