EVERYBODY'S GOLF

EVERYBODY'S GOLF

8.5

Golf nikdy nebol tak zábavný a hravý ako v tomto prípade. Intuitívne ovládanie pre začiatočníkov aj pokročilých.

Recenzia na PSP verziu

Síce do úvodných PSP titulov pre Európu Sony nedáva žiadny killer titul, ale séria slušných hier určite zaujme. Jeden z titulov zábavnej časti ponuky je Everbody's Golf, netradične spracovaný a oddychovo ladený golf, ktorý sa svojich prvých častí dočkal už na playstatione. V hre nečakajte žiadny seriózny prístup, ako v Tiger Woodsovi, žiadne reálne ihriská, ani reálnych hráčov, len čistú zábavu, množstvá bonusov, rozmanitých prostredí a nebudú chýbať anime  postáv a aj prekvapivo kvalitne spracovanú fyziku.

Hra vám ponúkne niekoľko klasických typov hry. Najdôležitejší bude Challenge mód, ktorý budete musieť prechádzať, aby ste si odomkýnali veci a postavy, ktoré si môžete zahrať v Stroke móde - vyberiete si ihrisko, tréningovom móde s možnosťami opakovania úderov, alebo Putt mode - kde si zatrénujete na greene a nakoniec samozrejme aj multiplayer.

Na začiatku hry máte otvorené len jedno prostredie   to  Alpy s 18 jamkami a dve sympatické základné postavy, ktoré sú však obmedzované svojou slabšou silou a skúsenosťami. S nimi, budete musieť v Challenge móde hrať rôzne turnaje a pokúšate sa dostať stále ďalej. Turnaje majú dva základné typy a to duel proti určitej postave, alebo challenge proti desiatke protivníkov. Za každý vyhraný turnaj niečo dostanete, budú to rôzne oblečenia pre vaše postavy, nové účesy, slnečné okuliare, viac však potešia kvalitné palice, ktoré zlepšia vaše odpaly a rovnako nie sú na zahodenie ani lepšie loptičky. Dôležité bude vyhrávať aj nové dokonalejšie postavy (po vyhratom súboji s nimi sa vám objavia v ponuke), aby ste dokázali obstáť v stále silnejúcej konkurencii. Navyše po vyhratých turnajoch si zlepšujete svoj rating a dostávate sa na nové prostredia.

Everybody's Golf
Everybody's Golf
Everybody's Golf

Prostredí bude spolu 6 a to okrem spomínaných Álp, tu bude aj jesenné prostredie Japonska, pobrežie Holandska, púštne pyramídové prostredie, kráľovské ihriská, a nakoniec sa dostanete do dinosaurieho parku. Všetky ihriská majú po 18 jamiek, plus svoje zrkadlovo obrátené odrazy.  Na odomknutie ďalších prostredí sa však dosť nadriete a neustále budete musieť dookola hrať na už desiatky krát prejdených ihriskách, ktoré už budete vedieť naspamäť.  Trochu mínus celej hry, ubúda tým pestrosť, ktorá by v zábavnom titule nemala chýbať.

Ovládanie je veľmi jednoduché, prakticky ako pri každom golfe. Vašou úlohou je dobre zamieriť s ohľadom na vietor, vybrať si správnu palicu (preddefinuje sa vám vždy najvhodnejšia) a potom vypáliť. Odpal je riešený podlhovastým vertikálnym pásikom, fungujúcim podobne ako staré Tiger Woods golfy, ktoré mali toto isté len okrúhlu odpaľovaciu ikonku. Teda najskôr sa snažíte tlačidlom zastaviť ukazovateľ na čo najvyššej sile a následne keď sa vracia zastaviť ho v maličkom políčku vymedzenom na presný odpal, ak sa netrafíte strela môže odletieť na strany a určite bude kratšia (ak si nebudete trúfať presne odpaľovať, môžete zapnúť automatiku).  Pri puttovaní pri jamke to je jednoduchšie a stačí len určiť silu, tam ale budete musieť dávať pozor na zakrivenie terénu.

Grafika je veľmi vydarená a je hlavným pilierom zábavnosti celej hry. Užijete si pekne rozanimované postavičky, kvalitne prepracované prostredia, slušné efektíky a aj množstvo kamier ktoré môžu sledovať loptičku, jej dopad, nechýba nadhľad nad ihrisko atď. Je tu toho dosť a z malých detailov si môžete všimnúť lietajúce motýle, listy okolo, a znázornené je aj fúkanie vetra.  Navyše na kvalitu grafiky sú loadingy veľmi rýchle a nehrozí vám, že by ste niekedy čakali viac ako 10 sekúnd a slušná je aj výdrž baterky cez 5 hodín. Grafiku dopĺňa zvuková stránka, tá je na slušnej úrovni ale je trochu prázdna. Totiž veľa si toho neužijete a postavy maximálne vydávajú šťastné výkriky, pár fráz, alebo smutné zahmkania, aj keď pri golfe toho viac ani nemôžete čakať.

Everybody's Golf
Everybody's Golf
Everybody's Golf

Multiplayer je dosť obmedzený, nie je tu možnosť zahrať si turnaj viacerí na jednej konzole a jedine sa môžete spojiť s priateľmi cez WLan a hrať tak. Za odmenu si môžete nastaviť množstvo rôznych pravidiel, ako obmedzené palice, väčšie jamky, pridávanie úderov ak trafíte mimo hracej plochy atď.

Celkovo podarená hra, spolu s Ape Academy sú na PSP údernou dvojkou v oblasti zábavných hier a oslovia  mladších, ale aj starších hráčov. Golf vás jednoducho nepustí pokým si nepoodomykáte všetky prostredia a postavy, mladší hráči budú určite chcieť získať a vyskúšať rozmanité oblečenia pre postavy. Nakoniec ešte dodám ešte dôležité upozornenie. že hra nie je žiadna nuda a neodpisujte ju len preto že je to golf. Je to golf pre každého.

Everybody's Golf
Everybody's Golf
Everybody's Golf



napísal saver 2.9.2005
Páči sa mi!
VIDEÁ Z HRY
Everybodys Golf
| EVERYBODYS GOLF
[2.9.2005]
8.5
Ohodnotiť
EVERYBODY'S GOLF
+ kvalitná grafika, animácie, prostredia
+ rozmanitosť prostredí
+ upgrady hráčov
+ rozmanité nastavenie v multiplayer móde
- multiplayer len cez wireless
- zdĺhavé odomkýňanie ďalších prostredí


RECENZIE HRÁČOV
PSP

Vývoj: Sony / Sony Slovakia / SCE
Štýl: Šport
Dátum vydania:  september 2005
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (9)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20010)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk