BROTHERS IN ARMS: EARNED IN BLOOD

BROTHERS IN ARMS: EARNED IN BLOOD

Pokračovanie Brothers In Arms prichádza. Nová kampaň, nové možnosti a pár vylepšení.

Dojmy

Titul Brothers in Arms zožal slušné úspechy a získal si priaznivcov medzi majiteľmi PC aj konzolistami. Akčná hra veľmi dôveryhodne zmapovala postup spojeneckých armád v období druhej svetovej vojny a súčasne priniesla unikátny systém ovládania AI spoločníkov. Ak máte radi vydarený seriál Bratstvo neohrozených (Band of Brothers), určite ste si obľúbili túto hru s rovnako dokonalou atmosférou vojnových čias. Navyše, podobne ako filmová kolekcia, hra sleduje osudy amerických výsadkárov počas invázie v Normandii.

To platilo o pôvodnej hre Brothers in Arms: Road to Hill 30 a nie inak tomu bude aj v pripravovanom pokračovaní Brothers in Arms: Earned in Blood. Príbeh je paralelný s dejom originálnej hry. Hlavnou postavou, do ktorej sa prevtelíte, je mladý, čerstvo povýšený, seržant Red Hartsocks. Po výsadku padákom v Normandii vedie mužov z 82. výsadkovej divízie, stretáva sa so seržantom Bakerom (hlavná postava z pôvodnej hry) a starými známymi, eliminuje nepriateľov v Carentan a plní ďalšie úlohy, ktoré mu stanovia velitelia. Po absolvovaní každej misie odomknete rôzne zaujímavé doplnky a bonusy – dobové fotografie, historické fakty a materiály z prípravy hry. Zaváži fakt, na akej obtiažnosti ste ju absolvovali.

Brothers in Arms: Earned in Blood

Jedno nepriateľské hniezdo sme vyčistili, ideme na ďalšie
Brothers in Arms: Earned in Blood

Ten vlak na moste nikdy nesmie doraziť do cieľa
Brothers in Arms: Earned in Blood

Tadiaľto chlapci

Nová kampaň je však len časťou náplne hry. Earned in Blood prináša aj samostatné scenáre, kde môžete bojovať nielen na strane spojencov, ale aj nacistov! K dispozícii je niekoľko herných módov a niekedy si môžete upraviť obtiažnosť nepriateľov. Mód "Útok na čas“ vyžaduje od hráča elimináciu  všetkých nepriateľov v limitovanom čase s pomocou dvoch tímov. "Objective“ je plnohodnotná misia, kde hráč a jeho tím plní požadované úlohy. Napríklad musí obsadiť továreň, vyhodiť do vzduchu most, alebo uvoľniť cestu pre zásobovací konvoj. Tretia alternatíva – obrana, je skúškou šikovnosti. Do určenej oblasti prichádzajú stále nové vlny nepriateľov so zvyšujúcou sa obtiažnosťou, ktorým treba čo najdlhšie odolávať.

Dobre fungujúci herný systém nedoznal veľkých zmien. Tímy aj naďalej ovládate predovšetkým pomocou myši – praktickým pohybom kurzora určíte požadovanú polohu mužstva, prípadne bojový mód. Vylepšila sa AI a správanie vojakov v hre. Členovia tímov sú veľmi schopní a sebestační – kryjú sa za okolité prekážky, vrhajú granáty a ochotne poskytnú kryciu paľbu, ktorá zastraší protivníkov. Nepriatelia sa presúvajú do výhodnejších pozícií a keď sú pod veľkým tlakom, ustupujú. Niekedy spravia nečakaný útok alebo taktický manéver.

V hre nebude chýbať ani multiplayer a to s možnosťou hrať po lokálnej sieti, ale aj prostredníctvom internetu v rámci Ubi.com. Ponuka zodpovedá singleplayeru, to znamená, že tam nájdete útok na čas, plnenie úlohy aj obranu pred neustále prichádzajúcimi oponentmi. Samozrejme, zážitok je hlbší, pretože sa do akcie zapájajú živí hráči.

Brothers in Arms: Earned in Blood

Tesne pred bojom
Brothers in Arms: Earned in Blood

Môžete bojovať aj na strane nacistov
Brothers in Arms: Earned in Blood

Briefing k misii za nacistov

 Tvorcovia urobili aj isté technické úpravy.Odstránili niektoré nedostatky v grafike a doplnili  "High Dynamic Range Lighting/Soft Lighting" pre zreálnenie svetelných efektov.  Ja osobne som mal pri testovaní preview verzie v istých chvíľach dosť zadýchané PC a spomalenú hru, pritom si nemyslím, že 2 GHz procesor s 1 GB RAM a 128 MB grafickou kartou Radeon 9600 je podradná zostava. No uvidíme, nakoľko sa inovovaný engine osvedčí vo finálnej verzii.

Ak ste nehrali pôvodnú hru Brothers in Arms, tak je načase ju vyskúšať a ak ste ju už absolvovali, mali by ste siahnuť aj po Earned in Blood, hneď ako sa naskytne. Čakajú na vás nepriatelia s vylepšenou inteligenciou, optimalizovaná grafika a pútavý príbeh. Najväčším prínosom je prítomnosť samostatných herných scenárov, tri herné módy a možnosť hrať aj za nemeckú stranu. Vo finále toho bude pravdepodobne ešte viac, ale už teraz môžeme povedať, že Brothers in Arms: Earned in Blood bude kvalitným akčným titulom.

Brothers in Arms: Earned in Blood

O jeden nepriateľský tank menej
Brothers in Arms: Earned in Blood

Po boji dobre padne fľaša alkoholu
Brothers in Arms: Earned in Blood

Výber kapitoly v kampani

napísal uni 27.9.2005
Páči sa mi!
BROTHERS IN ARMS: EARNED IN BLOOD


PC

Vývoj: Ubisoft / KONTIKI / Gearbox
Štýl: Akcia
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (9)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20039)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk