ATHENS 2004

ATHENS 2004

Interaktívna podoba letnej olympiády v Aténach útočí na naše PS2 gamepady s predstihom. Nech najlepší zvíťazí.

Dojmy

Olympijský oheň sa opätovne rozohnil 25.marca počas tradičného ceremoniálu v starom Olympe a vydal sa na okružnú cestu, ktorá potrvá 35 dní. Urazí 78 000km a pochodeň ponesie viac ako 3 600 osôb. Jeho cesta končí 13.augusta, kedy odštartuje letné Olympijské hry v Aténach v Grécku a prikuje k obrazovkám televízorov milióny pasívnych športovcov, ktorí nemali možnosť zúčastniť sa tejto oslavy osobne. Majitelia konzol PS2 majú to šťastie zažiť obrovské ovácie a oslavovať dosiahnuté športové výkony s predstihom v oficiálnej hre Athens 2004. Hra nadväzuje na tradíciu predchádzajúcich letných hier (Sydney 2000) a Track&Field (Konami). Sony a Eurocom získali ako jediný licenciu na stvárnenie letnej olympiády, čo sa odrazilo na vernom stvárnení všetkých ôsmich štadiónov, reklamných nápisov a log. Spomedzi 25 disciplín a oficiálnej licencie ponúka Athens 2004 aj netradičné herné mechanizmy. Tak si poriadne precvičte prsty, pretože hranie bude bolieť!

Athens 2004
Athens 2004
Athens 2004

Athens 2004 obsahuje 25 disciplín rozdelených do niekoľkých kategórií a každá z nich má svoj vlastný štadión. Na hlavnom olympijskom štadióne sa súťaží predovšetkým v atletike, v Olympic Aquatic Center vo vodných športoch, v Olympic Indoor Hall v gymnastike, v Nikaia Olympic Weightlifting Hall vo vzpieraní, v Markopoulo Olympic Equestrian Centre si zajazdíte na koni, v Markopoulo Olympic Shooting Centre prebieha súťaž v streľbe a Panathinaiko Stadium je domovom lukostreľby. V poslednom menovanom štadióne sa odohrala olympiáda v roku 1896. Ponúkaných 25 disciplín nehýri práve rozmanitosťou a osobne mi chýba cyklistika a vodný slalom. Atletické disciplíny zahŕňajú beh na 100,200,400,800,1500 metrov, beh cez prekážky, skok do diaľky, do výšky, o žrdi, trojskok, hod diskom, oštepom, vrh guľou. Medzi vodnými disciplínami narazíte na 100m voľný štýl, 100m znak, 100m prsia a 100m motýlik. Ďalej bude možné súťažiť v lukostreľbe, jazde na koni a v niekoľkých gymnastických disciplínach vrátane kruhov.

 Jednotlivé disciplíny si budete môcť natrénovať v hernom móde Practice, v ktorom sa nesúťaží. Opakom Practice je Single Event, kde už prebieha ostrá súťaž o medaily a body vo vybranej kategórii. Competition preskúša vašu výdrž v niekoľkých po sebe idúcich disciplínach a Challenge skrýva nevídanú zábavu až v štyroch ľuďoch. Pri poslednom hernom móde Party Mode sa zapotí aj samotný hráč, kedže Athens 2004 podporuje aj podušku Dance Mat. Disciplína 1500m bude vyčerpávajúca nielen pre virtuálneho športovca, ale zaťaží aj vaše svaly.

Athens 2004
Athens 2004
Athens 2004

Ani jedna olympiáda nemôže postrádať „geniálne“ ovládanie, pri ktorom sa lámu joysticky a prevaľujú membrány na tlačítkach. Áno, rýchle striedanie dvoch tlačítok zostalo! V prípade Athens 2004 dostanú zabrať tlačítka X a O a dokonca aj oba analogy. Eurocom prichádza pri niektorých disciplínach s inovatívnym ovládaním. Pri behu prakticky nemusíte ani sledovať dianie na obrazovke, stačí sa sústrediť na zbesilé stláčanie tlačítok. Pri plávaní sa situácia obracia popri stláčaní X a O, treba sledovať aj dych športovca a ak sa nevynoríte v čas, bude vás to stáť drahocenné sekundy. Každá disciplína je odlišná od predchádzajúcej. Hod kladivom bude vyžadovať inú techniku ovládania, ako hádzanie oštepom. Mali sme možnosť vyskúšať tri disciplíny na vlastnej koži a každá sa ovládala inak. Beh na 100m závisel od nálady, koncentrácie a rýchlosti prstov. Skok do výšky vyžadoval zladenie kroku a na vyznačených miestach stláčať tlačítko pre pravú a ľavú nohu. Podobným systémom funguje aj voľný štýl pri gymnastike s tým rozdielom, že kreácie pokryjú tlačítka na celom gamepade. Jednotlivé pohyby máte po dlhšom tréningu nacvičené a z disciplíny sa vytratí športový duch. Hádzanie diskom, oštepom alebo guľou dá zabrať obom analogom. Rýchlymi krúživými pohybmi naboostujete športovca a potom nastavíte požadovaný uhol hodu. Pri hraní Athens 2004 zistíte, že aj pri netradičných polohách gamepadu sa dá ovládať hra. Zvládnutie ovládania a nájdenie tej správnej polohy pri zbesilej manipulácii s gamepadom bude viesť k medailovým priečkam.

Athens 2004
Athens 2004
Athens 2004

Virtuálnej letnej olympiády sa zúčastňuje 800 športovcov zo 64 krajín. Technické spracovanie nevybočuje z priemeru. Postavy pôsobia hranatým dojmom, na druhej strane autori brilantne zvládli motion capturing a všetky pohyby zodpovedajú skutočnosti. Na tvárach športovcov je badať emócie a pri obzvlášť dobrom výkone, vás nechá hra v napätí a až po chvíli sa zobrazí výsledok. Obrovskou nevýhodou Athens 2004 je absencia online hry. Prekonávanie rekordov hráčmi z celého sveta by bola tá správna motivácia, nehovoriac o usporiadavaní medzinárodných zápolení. Interaktívna olympiáda by bola na svete. 

Athens 2004 je solídnym spracovaním letnej olympiády, ktorej sa môžete zúčastniť v predstihu pred skutočnými letnými hrami v Aténach. Tak kto chce tú zlatú medailu?


napísal spacejunker 29.6.2004
Páči sa mi!
VIDEÁ Z HRY
ATHENS 2004


Athens 2004
PS2

Vývoj: Sony / Sony SR / Eurocom
Štýl: Šport
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
| Dojmy: Athens 2004 29.6.2004
| Athens 2004 4.6.2004
| Athens 2004 shoty 27.2.2004
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (9)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20042)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk