BLOODRAYNE 2

BLOODRAYNE 2

Latexová lady a jej opera na zabíjanie sa volá Bloodrayne 2. Pokračovanie úspešnej brutálnej akcie bude ešte krvavejšie!

Dojmy

Pred rokom sa objavila neobvykle krvavá akcia s neobvykle sexi upírkou v hlavnej úlohe. Hra nevynikala extra kvalitným príbehom, ten však tvoril iba doplnok ku krvavosti a brutálnosti scén. Latexová lady s dlhými nohami ladne predvádzala porcovanie nepriateľov na kusy a k tomu si ešte zastrieľala. K adrenalínovej akcii treba pripočítať aj solídne technické spracovanie, nesmel chýbať bullet time a litre krvi, ktoré doslova vytekali cez okraj monitorov. Reč nie je o žiadnom inom titule ako o Bloodrayne. Tímu Terminal Reality sa tento titul vydaril, čo sa okamžite odrazilo na predajných číslach (predaných viac ako 500 000 kópií). S týmito číslami bolo jasné, že pokračovanie príde veľmi rýchlo. Vlastne o druhom pokračovaní začali uvažovať autori ešte pred dokončením prvého dielu!


Bloodrayne 2 kráča v stopách prvého dielu. Na prvom mieste je neutíchajúca akcia a dynamickosť hry. Druhý diel má umožniť jednoduchšie ponorenie sa do deja pridaním niektorých nových vychytávok, ktoré si jednu po druhej rozoberieme. Príbeh len podfarbuje temnú cestu lemovanú dostatkom krvavých údov. Prvý krát sme mohli vidieť Rayne v roku 1935 v boji proti nacistom, ktorý končil smrťou jej vlastného „otca“ Kagana. Ďalších 60 rokov hľadala a vraždila potomkov Kagana a svojich súrodencov. Sformovali sa do tajného spolku Cult of Kagan a šíria naďalej jeho odkaz vo vytváraní novej éry upírov. Súrodenci vytvorili špeciálnu látku „the Shroud“, ktorá mení smrteľné slnečné lúče na neškodné. Rayne opäť stojí medzi nič netušiacimi ľuďmi a ohavným spolkom nasledovníkov Kagana. Z nacistických vojenských bunkrov sa prenesieme do mestských štvrtí temnej prítomnosti. Budeme sa pohybovať predovšetkým v uliciach mesta, ale zavítame aj do fabrík alebo veže, s ktorou niečo nie je v poriadku. Samotná hra začína v obrovskom dome a preskúmavaním jeho podzemia.


Bloodrayne 2
Bloodrayne 2
Bloodrayne 2

Najmarkantnejšou zmenou oproti prechádzajúcemu dielu má byť po všetkých stránkach vylepšený Infernal engine, použitý v Bloodrayne. Zmenil sa prístup k vytváraniu prostredí, kde je veľký dôraz kladený na interaktivitu, vyzývavosť a detailnosť. Grafika sa zmenila dramaticky, modely postáv sú zložené z väčšieho množstva polygónov, ktoré sú na postavách použité s väčším dôrazom na detail. Hlavná postava ich má na sebe okolo 5 tisíc. Všetky pohyby postáv boli vytvárané pomocou motion capture, čo vo výsledku pôsobí oveľa prirodzenejšie. Každý jeden level dýcha svojou vlastnou atmosférou a veľká časť objektov v nich bude zničiteľná. Interaktivitu prostredí bude musieť hráč využívať, aby sa v hre dostal ďalej. Nakoniec Infernal Engine má vylepšenú fyziku predmetov a na postavy bol aplikovaný rag doll.

Hlavným ťahákom však bude akcia, ktorá v Bloodrayne 2 dostane nový rozmer a bude podľa slov autorov omnoho zábavnejšia. Bojový systém bol kompletne prepracovaný a vylepšený. Autori tentokrát dali prednosť boju na blízko. Ten je rozdelený na vysoký, stredný a nízky, na úhybné obranné kombá, špeciálne kombá alebo kopance. Celkovo ich Rayne ovláda niečo cez 30. Kompletný zoznam kombo úderov si hráč bude môcť kedykoľvek pozrieť počas zapauzovania hry. Medzi úplné novinky možno zaradiť fatality, ktorými budete môcť dorážať nepriateľov (ako v starom Mortal Kombate:beh). V hre ich má byť 12 a za všetky hovoria niektoré názvy: rozštiepenie, prebodnutie a sťatie hlavy. Áno, Bloodrayne 2 bude oveľa krvavejšia a brutálnejšia ako predchodca! Širokú škálu pohybov a úderov doplňujú animácie kŕmenia sa a vysávania krvi z obetí. Tieto animácie sú značne rozmanité a záleží, z ktorej strany pristupujete k svojej potrave.

Bloodrayne 2
Bloodrayne 2
Bloodrayne 2

 

Bloodlust meter zostal aj v pokračovaní, výsledný efekt je však odlišný a pri jeho naplnení bude Rayne rozosievať väčšie peklo medzi protivníkmi. Aj keď autori uprednostnili boj na blízko pred použitím strelných zbraní, bol značne vylepšený aj tento arzenál. Predovšetkým odpadá neustále naháňanie sa za muníciou. Rayne sa dostáva k dhampírskym zbraniam s unikátnym dizajnom a históriou. Tieto zbrane však namiesto nábojov potrebujú krv. Je uložená v špeciálnych zásobníkoch a keď sa vyprázdnia, začnú vyciciavať krv hrdinky. Každý nepriateľ v hre sa tak stáva potencionálnym zásobníkom munície a života. V Bloodrayne 2 sa budeme vrhať po krkoch častejšie než kedykoľvek predtým. Na jednotlivé zbrane bude aplikovaný Experience System. Má tri úrovne a zvyšuje sa častým používaním zbrane. Celkovo by malo byť v hre 6 zbraní, medzi ktorými nebude chýbať ani plameňomet. Medzi štandardnú výbavu Rayne patrí okrem čepelí pripevnených na predlaktiach aj vystreľovacia harpúna. Jej uplatnenie využije hráč pri zhadzovaní nepriateľov dolu z výšok, alebo na priťahovanie predmetov.


Široká škála pohybov umožnila autorom posunúť boje do kategórie akrobacie. Rayne dokáže pri boji využiť rôzne tyče alebo pouličné lampy, po ktorých môže liezť a strieľať zároveň. Pri horizontálne uložených tyčiach môže byť zavesená nohami a dolu hlavou kropiť nepriateľov. Využitím tyčí sa otvárajú dvere k adrenalínovej akcii, ktorá bude značne okorenená „skejtením“ po zábradliach a šikmých plochách. V takýchto momentoch neprichádza do úvahy boj na diaľku, ale na scénu prichádzajú ostré čepele. V súvislosti s akrobaciou, ktorá zaváňa kopírovaním posledného Princa z Perzie, bude môcť Rayne liezť po stenách ako mačka alebo skákať zo stĺpa na stĺp. Podľa všetkého budú súboje pôsobiť naozaj atraktívne a dynamicky. Medzi nepriateľmi nájdeme ľudí, vojakov, ozbrojené gangy, ale aj dhampírov a upírov. Na koncoch úrovní nemôžu chýbať silní bossovia, ktorým budú sekundovať tzv. medzi bossovia. Samotným šéfom má byť Ferril, čo je nahá ženská, ktorej po modrej koži plávajú tetovania.

 

Bloodrayne 2
Bloodrayne 2
Bloodrayne 2


Rayne bude mať rozšírenú paletu módov videnia. Pribudne Aura Vission a Hunter Vision, čo je variácia berserku z Painkillera. Prostredie je čiernobiele a postavy sú krikľavočervené. Medzi silami sa objavia novinky Blood Storm, Ghost Feed a Possesion. Autori sa koncentrujú výhradne na zábavu a rýchlu akciu, upustili od schémy nájdi kľúč a potom použi na otvorenie dverí. Namiesto sliedenia po levely a hľadanie kľúča, bude hráč postavený pred tzv. Killing Puzzles (smrteľné hádanky). Jeden príklad za všetky: prídete do miestnosti, z ktorej sa už nedá dostať von. Pred vami sa točí obrovský ventilátor. Jediná cesta vedie pomedzi listy vrtule, ktorú treba nejako najprv zastaviť. Čo takto použiť harpúnu a pohádzať do mlynčeka niekoľko ľudských tiel? Že sa vrtuľa zastavila? Áno, zdolali ste killing puzzle! Takýchto morbídnych logických hádanok má byť v hre oveľa viacej. Ďalším ťahákom má byť znovuhrateľnosť so všetkými odomknutými kombami a zbraňami. Okrem zabíjania v singleplayer kampani sa bude môcť hráč natrénovať vo Wave arénach, ktoré slúžia iba na zabíjanie čo najväčšieho počtu nepriateľov v čo najdlhšom čase strávenom v aréne.


V súvislosti s ohlásením Bloodrayne 2 sa objavila aj informácia o natáčaní filmu inšpirovanom práve touto sériou hier. Režírovania sa zhostil Uwe Boll a na filme spolupracuje so spoločnosťou Brightlight pictures. Momentálne je hotový scenár a v lete sa začne natáčať. Do kín sa film dostane až v roku 2005.


Bloodrayne 2 bude prezentovaná na tohtoročnej E3, kde budú predvedené všetky finesy tohto nádejného titulu. Jeho najväčšou devízou je brutalita a zabíjanie pre efekt, ktorému má pomôcť široká škála pohybov, fatalít a Killing Puzzles. Multiplatformový titul Bloodrayne 2 vychádza v októbri tohto roku na PC, PS2, Xbox.


Načo sa najviac tešíme
:
-akrobatický bojový systém
-brutalitu a krv
-killing puzzles
-fatality


napísal spacejunker 26.4.2004
Páči sa mi!
VIDEÁ Z HRY
BloodRayne 2 trailer
| BLOODRAYNE 2 TRAILER
[6.1.2004]
BLOODRAYNE 2


PC

Vývoj: Majesco Sales / Terminal Reality
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 12. október 2004
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (9)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20047)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk