Kerbal Space Program je dokončený

Najodvážnejší a najbláznivejší vesmírny program sa odlepil od zeme a mieri rovno ku hviezdam.

pridal roberto 28.4.2015 o 12:09 pod hry
Kerbal Space Program je dokončený

HRY > NOVINKY >

Kerbal Space Program dostal včera aktualizáciu 1.0 a vydáva sa na svoju veľkú misiu v ústrety neznámym planétam. V tejto hre sa hráč stavia do čela kerbalského vesmírneho programu a pomocou špirály technologického pokroku, získavania financií a ďalšieho technologického pokroku má svoj zelený národ dostať až na hranicu vesmíru, obežnú dráhu a ešte ďalej! V jeho rukách je všetko od navrhovania vesmírneho korábu a nosných rakiet, cez získavanie finančnej podpory, až po velenie posádke kerbanautov.

Titul bol vo vývoji približne štyri a pol roka a dlhý čas strávil v early access režime, 1.0  však nie je iba ďalšia z radu aktualizácií, ale najväčšia aktualizácia prinášajúca veľa očakávaných prvkov.

Štúdio Squad kompletne prekopalo letový model vrátane presnejšieho prepočítavania vztlaku generovaného každou časťou rakety/raketoplánu. Prepracovaný musel byť aj model generovania odporu vypočítavaný na základe tvaru každého dielu. Odteraz už sa totiž berie do úvahy aj vplyv ostatných častí raketoplánu. Zjednodušene to znamená, že zakryté časti by nemali generovať aerodynamický odpor, ale ani vztlak. Obe veličiny sú závislé na hustote, teplote a tlaku vzduchu. Pri manévrovaní si je tiež treba dávať väčší pozor na G-preťaženie schopné spôsobiť rozpad vesmírnej lode v atmosfére.

Raketoplány môžu byť obalené ochrannými krytmi, chrániacimi citlivé časti pred náporom vzduchu i prehriatím kvôli treniu, ale nesprávne umiestnenie by znefunkčnilo krídla, antény, výskumné senzory a samozrejme aj solárne panely.

Kerbal Space Program je dokončený

Samostatnou kapitolou je implementácia vylepšeného systému simulovania zahrievania a chladenia raketoplánu. Už to nie je iba o teplote a zahrievaní, ale aj o výpočte šírenia tepla a to sálavom, vodivom i konvekčnom, pričom každá súčiastka má nastavené tepelné vlastnosti. Nezabudlo sa ani na započítanie zahrievania na strane otočenej k slnku, problémy spojené s letom nadzvukovou rýchlosťou ani na teplo vyžarujúce z vesmírnych telies, ktoré komplikuje ťažbu surovín.

Hráči dostanú k dispozícii niekoľko typov skenerov, ktoré im poradia, kde a čo ťažiť. Samozrejme, do hry pribudli potrebné nástroje a prístroje, ale aj špeciálne nádrže a stroj schopný premeniť vyťaženú hmotu na palivo. Okrem toho sa zmenil aj technologický strom, vylepšili sa dymové efekty, pribudol vesmírny turizmus, zmenám sa nevyhli ovládanie ani kamera a samozrejme môžeme počítať s takmer nespočetným množstvom drobných vylepšení a opravenými bugmi.

Na hru bola nasadená veľká štartovacia zľava, do prvého mája sa dá na Steame , GOG aj KSP Store kúpiť za 29.99€.





Kerbal Space Program je dokončený  Kerbal Space Program je dokončený  Kerbal Space Program je dokončený
Kerbal Space Program je dokončený  Kerbal Space Program je dokončený  Kerbal Space Program je dokončený
Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Metro séria (6)
Chcem sa len opýtať pre zaujímavosť Metro hry sú u...
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (9)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20141)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk