Týždenník - Aprílový týždeň

pridal saver 7.4.2024 o 21:48 pod hry
Týždenník - Aprílový týždeň


Uplynulý týždeň bol menej o veľkých ohláseniach a skôr len o malých teasingoch a analýzach. Kde sme sa napríklad z CD Projektu dozvedeli, že Witcher 4 nebude len trojka v novom šate. Z EA napríklad to, že vývoj Mass Effect 4 vedú veteráni z trilógie. Zároveň, keďže bol prvý apríl, zhrnuli sme si Aprílové herné žarty a pridali aj ponuku klasických MS-DOS hier, ktoré si zahráte rovno v prehliadači.

 

Firmy teraz po prvom štvrťroku analyzovali trh, kde sme sa dozvedeli, že predaje konzol mali svoje maximum v roku 2008 a výrobcovia konzol sa teraz musia pozerať na ďalšie trhy. Mladí hráči už totiž hrávajú hlavne na mobiloch a zároveň vraj radšej hrávajú v tíme, aby mali na koho zvaliť prehru. Akoby to nestačilo, rozpočty hier išli hore, a tak môžeme čakať stále viac pokračovaní a menej nových značiek. Pritom, keď sa pozrieme na súhrn PC a konzolového trhu v roku 2023, vidíme, že hráči aj tak hrávajú priemer 4 až 10-ročné hry, väčšinou klasické multiplayerovky. 

Firmy to však nevzdávajú a čoskoro budeme počuť o nových titulov. Ubisoft naplánoval svoj letný event na 10. júna a Microsoft zrejme dá Xbox Showcase na 9. júna, pritom ukáže Call of Duty alebo Gears 6. Ten bližšie teraz predstavil aj Hellblade II, ktorý príde budúci mesiac, a v Blizzarde uvažuje, že by mohol Warcraft značku niekomu licencovať. Z iných doplnkov predstavil Xbox AI bota zatiaľ na support, pridal nový gamepad Xbox Nocturnal Vapor Special Edition

Sony rovnako nebude zaháľať, od apríla má PlayStation nového dočasného riaditeľa Hirokiho Totokiho a uvidíme, ako sa do toho oprie. Hlavne chce, aby PS divízia zvýšila zisky aj za cenu vydávania hier na ďalšie platformy. V máji by mala prísť ich väčšia PlayStation prezentácia, kde sa vraj bližšie ukáže Silent Hill 2 remake. Ešte predtým koncom tohto mesiaca im príde Stellar Blade, ktorý dostane po vydaní New Game+ a aj DLC skiny. Plus na PS5 teraz prichádza aj Sea of Thieves.

 

Od Ubisoftu sa začína hovoriť o The Rogue Prince of Persia, čo bude nový Princ, ktorého dali spraviť tvorcom Dead Cells. Z nových hier sa predstavil Jump Ship, čo bude kooperačná akcia s výsadkami z vesmírnej lode a zaujímavo vyzerá Flint: Treasure Of Oblivion, čo zas bude RPG ťahovka vo svete pirátov, a aj Decadent. Zo zrušených hier sme tu mali ukážku Batman hry od Monolithu. Z ešte nezrušených hier sa do života vrátil Star Wars: Knights of the Old Republic remake a znovu sa vráti MechWarrior v MechWarrior 5: Clans. K tomu sme sa dozvedeli, že Assetto Corsa 2 sa oficiálne bude volať Assetto Corsa EVO a aj to, že Immortals of Aveum bude prvou hrou s FSR3 na konzolách. Atari ohlásilo návrat Sprint série:

Z hardvéru bol ohlásený Xiaomi Pad 6S Pro 12.4 tablet, ale aj Fanatec predstavil CSL Cockpit, čo je prvý kokpit Fanatecu, a GameSir predstavil tri nové ovládače. Objavili sa špecifikácie PCIe 7.0 zbernice, aj keď PCIe 6.0 ešte neprišlo. K tomu Roku si podal patent na možnosť zobrazovať reklamy, ak sú konzoly zapauzované. Zároveň sme tu mali informáciu, že sa blížia OLED displeje, ktoré sa nebudú vypaľovať.

Zo seriálov sme tu mali ďalšie teasingy na pripravovaný Fallout seriál, kde priblížili jeho prechod z konzoly na kameru a pridali pohľad za scény seriálu. Ukázal sa aj  Star Wars: Tales of Empires, nový animovaný seriál, a dozvedeli sme sa, že v príprave je nový Matrix film, ktorého réžiu preberie Drew Goddard. Svoje ďalšie plány ohlásil aj režisér Duny Denis Villeneuve, ktorý bude režírovať Nuclear War: A Scenario a robí aj na Dune 3. Pridal sa trailer na Bambi: The Reckoning.

Z recenzií sme už prešli a ohodnotili Final Fantasy VII Rebirth, pridali sme aj stratégiu Millennia a rovnako Classified: France '44. Z návratu retro akcií sme ohodnotili Contra: Operation Galuga alebo qomp2. V interview sme si rozobrali Prečo je dôležité vedieť, kedy je s hrou koniec a z hardvéru sme otestovali 4K OLED monitor Asus ROG Swift OLED PG 32UCDM. Priblížili sme si aj to, ako sa hrá klasický Doom na handhelde Playdate, alebo to, ako jednoducho premeniť handheld na desktop. Pridali sme aj recenziu knihy a to Replay: Memoir of an Uprooted Family.

Zhrnuli sme si aj to, prečo sú v západných hrách ženy stále škaredšie. Plus spustili sme súťaž o Creative Pebble X Plus reproduktory.





Páči sa mi! (+1)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (9)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20134)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk