Nápaditá adventúra As Dusk Falls vyjde na PS5 7. marca, hra dostane úplne nové možnosti

Vylepšenia a novinky prídu naprieč platformami formou updatu aj pre ostatných hráčov.

pridal matus_ace 28.2.2024 o 17:09 pod hry
Nápaditá adventúra As Dusk Falls vyjde na PS5 7. marca, hra dostane úplne nové možnosti

HRY > NOVINKY >

As Dusk Falls je netradičná adventúra, kde každé vaše rozhodnutia naozaj niečo ovplyvňuje a je len na vás, aký koniec dostanete a ako sa k nemu prepracujete. Ak o nej chcete vedieť viac, určite si prečítajte našu recenziu. Teraz sme dostali niekoľko noviniek k prichádzajúcej PS5 verzii, ktorá na trh dorazí už 7. marca (retail verzia niekedy neskôr v priebehu jari - ponúkne hru, plagát, Danteho zápisník, ktorý ešte rozšíri herný príbeh). Zároveň sme sa mohli porozprávať s autorkami hry, ktoré nám prezradili, čo nové môžeme očakávať.

Nie je to totiž len o tom, že by INTERIOR/NIGHT tím hru len preportoval. Vývojári sa k nej vrátili, aby priniesli aj niekoľko noviniek a zároveň PS5 verzii pridali aj niečo exkluzívne. PS5 verzia tak dostane novú haptickú odozvu, ale čo zaujme všetkých hráčov naprieč platformami, to je rozšírený multiplayer. Hru si teraz lokálne alebo online môže zahrať až 8 hráčov, pričom nemusia využívať len bežné ovládacie periférie, ale aj mobily, kde hra dostane samostatnú aplikáciu na ovládanie.

Hra tak má byť prístupnejšia a vývojári chcú aj trochu posilniť debatu o rozhodnutiach medzi hráčmi. V multiplayer sa tak napríklad rozhoduje tým, ku ktorej možnosti sa prikloní viac hráčov. Predstavujú si to tak, že hráči sa medzi sebou budú baviť a argumentovať, čo by malo byť lepšie a prečo práve toto. Ovládanie na mobile bude prebiehať jednoducho a intuitívne, keďže tam budete mať prakticky kurzor, ktorým budete vyberať. Na mobile sa budú vykonávať aj QTE Okrem toho hra dostáva aj Twitch režim, kde streameri môžu hrať so svojím publikom a diváci budú svojimi hlasmi rozhodovať o tom, čo sa v hre stane.

Pribudne aj crossplatform hranie, ale bohužiaľ nie úplné. Bude to rozdelené podľa platforiem. Spoločne tak budú môcť hrať hráči na PS4 a PS5, taktiež Steam hráči s Epic hráčmi, no a aj Steam hráči s Xbox hráčmi. Toto je údajne najviac, čo sa autorom podarilo s hrou spraviť.

Ďalšou veľkou novinkou je zlepšenie prístupnosti hry, v tomto prípade pre ľudí s poruchou zraku. Hra tak dostane zvukový popis, kedy hráčom hlas opíše, čo sa v scéne nachádza a aké sú ich možnosti. Autori na tomto pracovali so špeciálnymi konzultantmi, aby hru naozaj otvorili aj novému publiku bez toho, aby ju menili. Upravená je aj rýchlosť reakcií a podobne.

Táto nová verzia vznikala 6-8 mesiacov, čo je pomerne dlhá doba, ale dôvodom bolo to, že naozaj nešlo len o portovanie, ale o to, aby sa aj ostatné platformy rozrástli o tieto nové funkcie a aby všetko všade fungovalo tak, ako má.

Ani toto však nemusí byť koniec. Autori by radi priniesli aj Switch verziu niekedy v budúcnosti, ale zatiaľ sa sústredia na vydanie hry pre PS, Epic a GOG. Rovnako ani to nemusí byť koniec. Svet As Dusk Falls údajne obsahuje ešte ďalšie príbehy, ktoré by v budúcnosti mohli prísť.





Páči sa mi! (+1)






PC
PS4
Xbox One
Xbox Series X|S
PS5

Vývoj: Microsoft / Interior/Night
Dátum vydania: 19. júl 2022
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (9)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20041)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk