Multiplayerovka Hawked dnes vychádza, my sme si ju s predstihom vyskúšali

Máte chuť na lov pokladov spolu s priateľmi? Hawked dnes vychádza a je free to play. Môžete si pozrieť 13 minút z hrania finálnej verzie.

pridal matus_ace 15.2.2024 o 12:00 pod hry
Multiplayerovka Hawked dnes vychádza, my sme si ju s predstihom vyskúšali

HRY > NOVINKY >

Extrakčné strieľačky sú v poslednej dobe dosť v móde a v tejto oblasti to skúšajú naozaj mnohí. Niektorým to ide lepšie, iným horšie. Kam sa zaradí novinka Hawked? To nám ukáže čas, zatiaľ sa ale môžete pozrieť na 13 minút z hrania finálnej verzie. Hra bola doteraz dostupná v Early Access, ale dnes vychádza v plnej verzii a spolu s tým sme sa dočkali aj konzolových verzií. My sme si hru mohli vyskúšať na PS5.

Hawked je free to play PvPvE akcia, v ktorej sa z vás stanú Renegáti, lovci pokladov, ktorí sa vydávajú na tropický ostrov, aby tam získali poklady a úspešne odtiaľ unikli. Budete sekať, strieľať, riešiť jednoduché hádanky, prekonávať rôzne pasce a bojovať o prežitie. Na ostrove totiž o poklady bojuje niekoľko tímov a je len na vašej šikovnosti, či práve vy budete medzi tými hráčmi, ktorí z ostrova utečú aj so svojím lupom.

Bojujete proti ostatným hráčom a aj proti monštrám, ktoré ostrov okupujú. Ostrov sa pritom stále dynamicky mení a nechýbajú ani dynamické eventy. Hádanky nie sú veľmi zložité, vyriešite ich hneď. Koniec koncov na zdržiavanie nie je veľa času, keďže vám po krku idú ostatní hráči. O to viac, ak nazbierate všetky glyphy a nájdete grál – finálny poklad na mape. Vtedy hra prezradí vašu polohu ostatným hráčom a vy musíte utekať, aby sa vám podarilo z mapy uniknúť aj s vaším lupom.

Multiplayerovka Hawked dnes vychádza, my sme si ju s predstihom vyskúšali
 
Multiplayerovka Hawked dnes vychádza, my sme si ju s predstihom vyskúšali
 
Multiplayerovka Hawked dnes vychádza, my sme si ju s predstihom vyskúšali
 

Na výber máte rôzne postavy, mapa je plná rôznych zbraní a nechýbajú ani rôzne úrovne vzácnosti zbraní a vybavenia. Príbeh je inšpirovaný pulpovými dobrodružnými príbehmi, čo sa snažia autori reflektovať aj po vizuálnej stránke. Celkovo sa Hawked nehrá zle a to hlavne v prípade, že máte dobrú partiu. Ale na druhú stranu pôsobí aj trochu tuctovo. Takýchto hier to bolo, je a bude ešte veľa.

Aj preto nám až čas ukáže, či hra nakoniec bude úspešná. Teraz tu máme plnú verziu naprieč platformami s prvými 3 aktami príbehu a novým eventom. V druhom štvrťroku chcú autori zlepšiť variabilitu hrania, prinesú PvP zápasy a aj podporu Steam Decku. Tretí štvrťrok by nám mal priniesť nové príbehy, nové možnosti a poriadne zmení samotný ostrov. Koncom roka nás čaká príbehové finále, pohľad na novú mapu, nové technológie, eventy a ďalšie novinky. Také sú zatiaľ plány a uvidíme, ako sa ich podarí realizovať.





Páči sa mi! (+1)






Multiplayerovka Hawked dnes vychádza, my sme si ju s predstihom vyskúšali
PC
PS4
PS5
Xbox Series X|S

Vývoj: MY.GAMES, The 4 Winds Entertainment / MY.GAMES
Štýl: Akcia / Multiplayer
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (9)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20069)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk