Fallout 76 prinesie nový zážitok v Atlantic City a zjednoduší začiatok novým hráčom

Spolu s vývojármi z Bethesdy sme sa bližšie pozreli na decembrový update pre Fallout 76.

pridal matus_ace 30.11.2023 o 16:12 pod hry
Fallout 76 prinesie nový zážitok v Atlantic City a zjednoduší začiatok novým hráčom

HRY > NOVINKY >

Fallout 76 je tu s nami už 5 rokov a aj keď bol začiatok hry slabší, postupne ju autori pekne rozšírili a prepracovali, takže dnes ponúka kopu obsahu a o zábavu nie je núdza. Navyše s ňou autori stále nekončia a my sme už mohli okúsiť to, čo pre nás pripravujú. 5. decembra sa prvý raz vo Fallout sérii pozrieme do štátu New Jersey, konkrétne do Atlantic City, kde nás budú čakať dve nové expedície a nový príbeh.

Atlantic City je známy vďaka kasínam, rezortom a iným turistickým destináciám, čo sa prenáša aj do hry, samozrejme v postapokalyptickej podobe. V meste svoj domov našla trojica frakcií a práve s touto trojicou budete interagovať v rámci nových úloh a príbehov. Sú to:

  • Vláda – kontroluje jedlo, vodu a energiu v meste
  • Mafia – rodina Lombardi, ktorá ovláda zločin, kasína alebo alkohol v meste
  • Showmeni – šialená skupina zabávačov, ktorá ovláda Boardwalk

My sme mohli vidieť prvú expedíciu a tá sa volá The Most Sensational Game. Je to expedícia práve pre poslednú z uvedených frakcií, ktorá organizuje smrtiacu súťaž, do ktorej sa so spoluhráčmi prihlásite, aby ste získali odmenu. Atlantic City v porovnaní s The Pitt prináša zmeny témy aj nálady. Mesto funguje, nie je zničené a nie je to také depresívne. Postapokalyptická téma tu stále je, ale je to ladené viac pozitívne, odľahčene. Zámerom autorov bolo priniesť niečo kontrastné k The Pitt, pričom chceli ukázať aj doteraz neznámu tvár Fallout sveta, navyše v úplne novom prostredí. Pritom vychádzali z dobových lokalít z 40. a 50. rokov. Jedna z hlavných lokalít je inšpirovaná Steel Pier. Ten v pôvodnej podobe už neexistuje v Atlantic City, ale autori skúmali plány pôvodnej stavby, aby ju v hre pretvorili. Okrem toho vás však čaká viacero ďalších zaujímavých lokalít, ktoré sú plné drobných príbehov, odkazov a easter eggov. Sú tu miesta, ktoré sú poriadne skryté a musíte poriadne skúmať svet a pokúšať sa o zdanlivo nemožné veci, aby ste sa tam dostali. Iné možno nemajú väčší zmysel v rámci príbehu, ale vyzerajú dobre a to je ich hlavný cieľ. Tento update naozaj prinesie jednu z doteraz najzaujímavejšie vyzerajúcich častí sveta vo Fallout 76. Minimálne z toho, čo som videl.

 

S novým svetom prichádzajú aj nové monštrá, ktorá vychádzajú z fauny a flóry, ktorá skutočne žije okolo Atlantic City, akurát tu sa stretnete s ich zmutovanou podobou. Napríklad so živými mäsožravými rastlinami, respektíve nepriateľmi, ktorí dizajnovo vychádzajú z mäsožravých rastlín, ktoré sú natívne pre túto oblasť, napríklad Bonita Swamp. Na týchto nepriateľov sa pozriete pekne zblízka, keďže jeden z nich prehltol kľúč, ktorý v rámci expedície budete musieť získať.

V rámci príbehu popularita súťaže upadá a teraz je na vás, aby ste zosadili známych víťazov a priniesli trochu viac vzrušenia. Čakajú vás tak boje s rôznymi novými druhmi nepriateľov a nakoniec aj súboj proti doterajším víťazom, čo sú šialené dvojčatá, ktoré vám dajú zabrať v boji. Nebude to však len o tomto jednom cieli, ale expedícia prinesie aj vedľajšie úlohy, za ktorých splnenie získate bonusové odmeny. Decembrový update navyše dostane aj druhú expedíciu pre mafiánsku rodinu, ale tú nám autori neukázali. Vieme len, že v nej pomôžete mafiánskemu účtovníkovi skryť to, že sa mafiáni nedelili o podiel s ďalšími frakciami. Nové expedície budú vzhľadom na spätnú väzbu hráčov akčné, priamočiarejšie a o niečo kratšie, aby ich hráči mohli opakovať. Jedna by mala zabrať tak 15 minút, aby ste si mohli zahrať každý deň a získať odmeny.

Expedíciou to ale nekončí. Autori chcú, aby ste sa do tohto prostredia vracali. Budúci rok príde nová expedícia, v ktorej budete pracovať pre miestnu vládu, no príde aj nový príbehový obsah mimo nich. Nové questy, nový obsah, nový dungeon a podobne. Budete skúmať prostredia, kde ste predtým plnili misie, ale teraz tam budú NPC a živý herný svet. nový obsah nepribudne len do novej časti sveta, ale aj do Appalachia regiónu.

Autori nielen pridávajú nový obsah, ale prepracovali aj prvé kroky, ktoré v hre zažijú noví hráči. Hra už totiž má svoj vek a ak k nej teraz príde niekto nový, chcú mu to trochu zjednodušiť. Decembrový update prinesie zmeny do toho, ako začínate s hrou. Keď si vytvoríte postavu a opustíte vault, môžete si vybrať, že začnete na leveli 20, kde si vyberiete z niekoľkých základných predpripravených buildov. Získate tak gear, štatistiky a perky, ktoré vám umožnia hrať daným štýlom a hlavne vás hneď dostanú k tomu najzaujímavejšiemu obsahu v hre. Hneď si budete môcť zahrať Wastelanders alebo Brotherhood of Steel príbehy, dostanete sa k eventom, môžete plniť expedície, ale na level 20 sú dosť náročné, takže by ste sa do nich nemali púšťať sólo.

Okrem týchto noviniek update prinesie aj niekoľko opráv a úprav, zmien v rámci balansu, vylepšenie optimalizácie, upravenie bojov a ďalšie menšie veci naprieč všetkými platformami. Nie je to tak len o novom obsahu, ale aj o fixoch a vylepšeniach.





Fallout 76 prinesie nový zážitok v Atlantic City a zjednoduší začiatok novým hráčom  Fallout 76 prinesie nový zážitok v Atlantic City a zjednoduší začiatok novým hráčom  Fallout 76 prinesie nový zážitok v Atlantic City a zjednoduší začiatok novým hráčom
Fallout 76 prinesie nový zážitok v Atlantic City a zjednoduší začiatok novým hráčom  Fallout 76 prinesie nový zážitok v Atlantic City a zjednoduší začiatok novým hráčom
Páči sa mi! (+3)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (9)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20042)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk