Hráči zasypali autorov hry Ooblets nenávistnými komentármi a vyhrážkami po oznámení Epic Games Store exkluzivity

Autori hry Ooblets majú hlavu v smútku z veľkého množstva nenávistných správ, ktorým musia čeliť po oznámení exkluzivity pre Epic Store. Po tvorcoch sa k situácii vyjadril aj samotný Epic.

pridal play3man 7.8.2019 o 9:26 pod hry
Hráči zasypali autorov hry Ooblets nenávistnými komentármi a vyhrážkami po oznámení Epic Games Store exkluzivity

HRY > NOVINKY >

Ako to už v hernom svete momentálne chodí, ak sa niekto rozhodne pre exkluzivitu na Epic Store, zvyčajne sa nevyhne vlne kritiky od veľkej skupiny hráčov. Podobnej situácii sa nevyhli ani vývojári hry Ooblets, ktorí mali dostať od hráčov tisícky nenávistných správ. Podľa slov vývojárov však mnohí mali prekročil aj hranicu slušnosti a niektorí pristúpili až k vyhrážkam.

"Celá táto vec nás jednoducho zničila. Dostávali sme tisícky správ, ak nie desiatky tisíc nenávistných a výhražných správ na všetkých možných platformách. Bolí to o to viac, nakoľko sme mali veľmi pozitívny vzťah s našou komunitou počas celého vývoja. Posledné dni som vkuse plakala a cítila som sa, ako keby sa celý svet okolo mňa zrútil. Ani som nemohla predpokladať rozmery toho, aké zlé je byť cieľom internetovej nenávisti. Už predtým som súcítila spolu s inými obeťami takýchto útokov, čo je zároveň dôvod, prečo som na to chcela upozorniť v našom oznámení, no nemala som ani tušenie, že je to také zlé."

Stoja si však za svojimi vyjadreniami v blogu o ohlásení Epic exkluzivity, kde niekedy cítiť akoby si hráči robia nárok na ich hru a musí byť po ich, ak nie ukážu svoju toxicitu a nedospelosť. To sa aj stalo. Dostali stovky homofóbnych, rasistických a násilných správ. Naivne si však mysleli, že priamym príhovorom k nim môžu niečo zmeniť.

Vyjadrenie Epicu k tejto veci vyzerá nasledovne:

"My v Epic Games sme často zdieľali naše názory na herný biznis a firmy, ktoré sú jeho súčasťou. Podporujeme právo celej hernej komunity rozprávať slobodne a kriticky k týmto témam, vrátane témy Epicu, našich produktov a nášho obchodu. Oznámenie Ooblets zvýraznilo znepokojujúci trend, ktorý rastie a podkopáva zdravú verejnú diskusiu, a taktiež koordinuje a podporuje vytváranie a prezentáciu nesprávnych informácií, vrátane upravených obrázkov, videí a technických analýz, čo navyše sprevádza obťažovanie partnerov, podporu nenávistných tém a zastrašovanie tých s opačným názorom."

"Epic spolupracuje s viacerými hernými vývojármi a ďalšími partnermi s cieľom vytvoriť zdravší a viac konkurencieschopný multi-store svet pre budúcnosť. Zostávame plne angažovaní so snahou vytrvalo podporovať našich partnerov pri prekonávaní výziev. Veľká vďaka všetkým, ktorí naďalej podporujú a zastávajú zdravé, pravdivé diskusie o hernom biznise a postavia sa všetkým náznakom obťažovania."





Páči sa mi! (+4)






Hráči zasypali autorov hry Ooblets nenávistnými komentármi a vyhrážkami po oznámení Epic Games Store exkluzivity
PC
Xbox One

Vývoj: Glumberland / Glumberland
Štýl: Arkáda
Dátum vydania:  2020
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (12)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19941)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk