Control bude menej lineárny než Alan Wake či Max Payne, príde v lete

Režisér hry nám prezradil niečo viac ku Control, ktoré by malo vyjsť v lete. Hra bude tak trochu Metroid, pričom sľubuje neuveriteľný combat systém.

pridal Gam_er 12.3.2019 o 10:07 pod hry
Control bude menej lineárny než Alan Wake či Max Payne, príde v lete

HRY > NOVINKY >

Ohľadom Control vieme, že nová sci-fi akčná adventúra od Remedy má prísť niekedy tento rok. Okrem toho však nevieme nič konkrétne. Presný dátum vydania nebol ohlásený, no podľa Game Informeru hra príde toto leto. 

Herný magazín dostal aj nové informácie ku štruktúre a boju v Control, ktoré sprostredkoval režisér hry Mikael Kasurinen. Na rozdiel od minulých hier Remedy ako Max Payne či Alan Wake, Control zaujme oveľa menej lineárny prístup:

„Prostredníctvom hlavnej kampane môžete upgradovať svoj prístup. Celé je to založené na tom, že v skutočnosti môžete v hre odomykať oveľa viac ciest, dverí a priechodov. Už na začiatku hry budete čeliť konkrétnym dverám, ku ktorým ešte nemáte prístup.

Keď prechádzate kampaňou a svetom, máte možnosť získať viac prístupu a môžete sa vrátiť do tých oblastí, ktoré ste najprv mali zamknuté a museli ste ich preskočiť. Okrem toho máme aj oblasti, v ktorých máte obmedzené schopnosti. Budú tu miesta, kde vám nebude fungovať napríklad levitácia a podobne."

Inými slovami, Control tak trochu pripomína Metroid. Remedy tiež sľubuje, že boj v hre bude dynamickejší a pohyblivejší než kedykoľvek predtým:

„V minulých hrách sme scriptovali každého jedného nepriateľa. To, kde sa objavil a ako postupoval ďalej. V Control je to však všetko procedurálne. Nepriatelia sú generovaní systémom a máme mnoho aspektov, ktoré podporujú náš otvorený svet.”

Control používa procedurálny AI systém nazývaný Encounter Director, aby generoval skupiny nepriateľov, ktorým budete čeliť. Je založený na oblasti, v ktorej sa nachádzate, na tom, ako ste ju dosiahli, na vašej úrovni a podobne. V kombinácii s možnosťou, že Control nebude mať viac možností obťažnosti sa zdá, že sa novinka od Remedy bude prispôsobovať hráčom takpovediac na mieru. Na to, ako bude tento prístup úspešný si však ešte nejakých pár mesiacov počkáme. 





Páči sa mi! (+2)






PC
PS4
Xbox One
Xbox Series X|S
PS5

Vývoj: 505 Games / Remedy
Štýl: Akcia
Dátum vydania: 27. august 2019
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (12)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19947)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk