Gamescom 2018: 11-11 ponúkne úplne inú vojnovú hru plnú emócií

Bandai Namco sa pustilo do tvorby trochu inej vojnovej hry, ktorá nám predstaví príbeh ako antitézu na klasické hrdinské strieľačky

pridal matus_ace 1.9.2018 o 17:57 pod hry
Gamescom 2018: 11-11 ponúkne úplne inú vojnovú hru plnú emócií

HRY > NOVINKY >

Mnohým z vás sa Bandai Namco spája najmä s akčnými hrami a naozaj tieto hry tvoria drvivú väčšinu ich produkcie. S titulom 11-11: Memories Retold však vstupujú do nových vôd adventúr, interaktívnych príbehov, ktoré nie sú o akcii. Hra prinesie fiktívny príbeh zasadený do obdobia 1. svetovej vojny, kde sa stretneme s dvomi postavami na opačných stranách zákopov.

Harry (Elijah Wood) je mladý kanadský fotograf, ktorý do vojny ide kvôli žene. V rovnaký deň do vojny vstupuje aj nemecký technik Kurt (Sebastian Koch). Jeho dôvodom je však jeho vlastný syn, ktorý je nezvestný. Sú z rôznych krajín, majú rôzne dôvody na vstup do vojny, no aj tak majú mnoho vecí spoločných. Nie sú to vojaci a každého z nich sprevádza na ceste vojnou iné zviera. Harryho holub, Kurta zas mačka. Hra je tiež o tom, ako sa tieto postavy cítia v momente, keď musia zobrať niekomu život.

Autori z Aardman a Digixart chcú ponúknuť síce len kratší, šesťhodinový príbeh, ale zato plný momentov, ktoré hráčmi pohnú. Mali by ste pri hre plakať, zúriť, báť sa, ale aj smiať sa. Zároveň sa máte stotožniť s obomi postavami. Tomu má ale zodpovedať aj grafické stvárnenie. Hra totiž ponúkne výrazne expresívny vizuálny štýl, o ktorom autori hovoria ako o žijúcej maľbe. Naozaj jej to takto veľmi pristane a trochu pripomína minuloročný film Loving Vincent.

Hra postavy zavedie naozaj ďaleko od domova, v jednom prípade doslovne, v druhom prípade v prenesenom význame. Demo ale začínalo relatívne v pokoji, ďaleko od bojov, keď ešte postavy nemusia čeliť hrôzam vojny. To sa však neskôr zmení a obaja hrdinovia sa dostávajú tam, kde nikto nechcel byť. Autori hovoria, že s hrou sledujú viacero cieľov. Chcú, aby si hráči uvedomili dôsledky vojny. Tvoria akúsi antitézu na klasické akčné hry a zároveň nám pripomínajú, že na niektoré udalosti z našej histórie by sme nemali nikdy zabudnúť.

Čo sa týka samotnej hrateľnosti, tá až tak zo zabehnutých koľaji nevybočuje. Ponúkne prvky tradičné pre moderné 3D adventúry a najlepšie vám ju ilustruje oficiálna ukážka z Gamescom dema:





Páči sa mi! (+4)






PC
PS4
Xbox One

Vývoj: Bandai Namco / Digixart
Štýl: Adventúra
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 9. november 2018
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (9)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20042)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk