Dojmy z Gamescomu: Prekopaný Gears of War dokáže znovu osloviť

Microsoft sa pred vydaním štvorky rozhodol prekopať prvú časť série Gears of War a dal jej nie len nový grafický kabát, ale aj iné novinky

pridal matus_ace 10.8.2015 o 15:09 pod hry
Dojmy z Gamescomu: Prekopaný Gears of War dokáže znovu osloviť

HRY > NOVINKY >

Súčasná konzolová generácia zatiaľ viac vsádza na návrat starých titulov ako na nové exkluzívne značky a to vidieť vo zvýšenom pošte rôznych remastrov. Microsoft nie je pozadu, no ide na to trochu inak. Dôkazom je aj Gears of War Ultimate Edition, ktorá nezvyšuje rozlíšenie a snímkovanie, ale mení veľa vecí už v jadre. Hra je totiž úplne prepracovaná a vzniká na základe prepracovaných assetov, pričom sa nanovo robil napríklad aj motion capture postáv. Prepracovali aj systém dynamického nasvietenia a aj sami ste sa mohli z videí a záberov presvedčiť, že toto skutočne nebude len grafické naleštenie.

Čo sa ale z videí nedozviete je, že samotné hranie oproti pôvodnej hre prešlo tiež určitými zmenami. Ovládanie sa dočkalo modernizácie. Nie je nijak zvlášť zmenené, ihneď sa v ňom zorientujete, ak ste hrali predchádzajúce hry, no je plynulejšie, presnejšie a oveľa lepšie reaguje. Bude to chcieť chvíľku cviku, v porovnaní so staršími hrami s ním totiž musíte narábať jemnejšie. Ale ťaží z toho akcia, z ktorej ide lepší pocit a to hlavne pri hraní s brokovnicou, čo nám koniec koncov vo videách prezentovali už dávnejšie.

Naživo sme si vyskúšali dve vybrané časti z kampane: Downpour (akt 3) a Power That Be (akt 5, ten, kde sa objavil Brumak). Prvú časť by mali poznať všetci hráči pôvodnej hry, tá druhá si odbije svoju premiéru na konzole, keďže doteraz bola len súčasťou PC verzie. Prvá časť je pomalšia a skôr sa v nej dalo užiť si nové grafické vylepšenia a iné novinky. Tá druhá zas bol nabitá akciou od samotného začiatku a v boji sa hodila ako štandardná útočná puška Lancer, tak aj brokovnica. A prišiel rad aj na chuťovku v podaní motorovej píly.

Čo ďalšie ultimátna edícia prinesie? Nie je toho málo. Na Xbox One sa dostane aj obsah, ktorý bol exkluzívny pre PC verziu hry. Pribudne nová obtiažnosť, no bohužiaľ nie smerom hore, ale dole - casual. Zbieraním COG známok si odomknete časti digitálneho komiksu. Hra ponúkne dedikované servery, vylepšený matchmaking, LAN podporu (ktorú sme si vyskúšali), 19 remasterovaných máp, alternatívnu ovládaciu schému pre multiplayer, režimy Team Deathmatch, King of The Hill a aj 2vs2, enemy spottig (ktorý zas až tak nutný nebol) a tac-com, no a pribudne aj Spectator režim. V split-screene by sme sa mali dočkať aj lepšieho FOV. Hra bude obsahovať prístup do bety Gears 4 a hráči na PC sa môžu tešiť aj na podporu 4K rozlíšenia.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Stalker shadow of chernobyl - ... (0)
Čaute, dostal som chuť si prejsť znova trilógiu St...
|Acer predator helios 16 neo (8)
Čaute. Chcem sa opýtať na váš názor, na tento hern...
|Driver updater (4)
Ako najlepšie aktualizovať ovládače vo Windowse ? ...
|Fc24 pc - nejde spustiť, antic... (2)
Dobrý deň, zakúpil som FC 24 na PC, hru mi nejde s...
|Wargame - european assault (3)
zdravím vás. ked to nainštalujem zo steamu,mám pln...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20596)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk