Premiéra PlayStation Vita až v 2012

Očakávaný nástupca PSP sa začne v Európe predávať až budúci rok, Vita ako DualShock a ďalšie informácie o online funkciách.

pridal spacejunker 4.8.2011 o 14:35 pod hry
Premiéra PlayStation Vita až v 2012

HRY > NOVINKY >

PlayStation Vita sa začne v Európe a Amerike predávať až začiatkom budúceho roka, potvrdil to Kaz Hirai v rozhovore pre MSN Money. Nasledovník PSP sa však koncom tohto roka dostane na japonský trh.

Vitu sme vyskúšali priamo na E3 a do rúk sa nám dostane aj na GamesCome, predtým tu máme však niekoľko informácií týkajúcich sa online funkcií zariadenia.

„PS3 vie posielať dáta priamo do Vity a Vita ich dokáže zobraziť. V PS3 hre môžete využiť unikátne vlastnosti handheldu ako gyroskop a dotykové plochy vpredu aj vzadu." povedal Phil Rogers na konferencii Develop, informuje Eurogamer. Inými slovami Vita sa bude dať použiť ako ďalší ovládač k PS3 a ponúknuť zážitok podobne ako WiiU.

Sony to s interkonektivitou medzi handheldom a konzolou myslí vážne, čo dokazuje aj Continuation Play odprezentovaná už na E3. Ide o synchronizovanie uložených pozícií na server a pokračovanie v hre bez ohľadu na platformu – či to bude Vita alebo PS3. Na serveri bude mať každý vymedzený priestor o veľkosti 1 MB. Výmenu dát zatiaľ podporuje iba akčná RPG Ruin, ďalšie sú podľa Rogersa na ceste.

Medzi PS3 a Vita bude umožnené cross platform hranie, ktoré bolo demonštrované na WipEout 2048 na strane handheldu a WipEout HD na strane konzoly. Rogers hovorí, že všetky tieto funkcie je možné retroaktívne prostredníctvom softvérového updatu zakomponovať do PS3 hier a pripraviť ich na prepojenie s Vitou. Cross Platform bude podporovať aj biliard Hustle Kings.

Podobne ako u PSP, aj Vita bude mocť streamovať audiovideo obsah na displej a pristupovať ku knižnici multimédií cez Vita Remote Play.

Ak sledujete podrobne dianie okolo nového handheldu, určite vám termín Near nie je cudzí. Ide o ekvivalent StreetPass z 3DS, len s tým rozdielom, že vy môžete na dáta naraziť aj bez toho, aby okolo vás prešiel ďalší majiteľ Vity. Near pracuje na princípe podobnom geocachingu a darčeky, resp. herný obsah určený pre sharing cestuje s vami. Nevymieňa sa len medzi zariadeniami, ale môžete naň aj naraziť. Pre darčeky sa dá nastaviť, koľko ľudí ho môže nájsť, dátum expirácie alebo aj to, že ho uvidí iba každý desiaty.

Podľa Rogersa môžu byť darčekmi aj challenge alebo raritné predmety. V Near bude možné kontaktovať správou darcu a u hráčov budete vidieť posledných pät odohraných hier.

Okrem Near má sociálny podtón aj Party, nie nepodobná tej z Xbox Live. Do jednej miestnosti sa vojde naraz štvorica hráčov, kde si môžu písať správy, chatovať a to bez ohľadu na to, ktorú hru hrajú alebo čo na Vite robia. Vita bude podporovať aj Cross Game voice chat a pripájanie do hier jedným tlačítkom.

O dianí vo vašej obľúbenej hre vás bude informovať Live Area and Activity. Tu budete môcť diskutovať o výsledkoch, komentovať trofeje alebo čítať novinky, ktoré sem budú môcť smerovať vývojári alebo vydavatelia ohlasujúci DLC či nové obrázky.

Ďalšie informácie ako aj dojmy z hrania na PlayStation Vita prinesieme po GamesCom.





Páči sa mi!

Zaradené pod: sony, sony, playstation, xbox, ati






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (9)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20061)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk