Bude ďalší Xbox prakticky PC?

Microsoft sa rozbieha v konzolovej oblasti svojim smerom a ten smer vyzerá smer na PC.

pridal saver 28.4.2024 o 12:00 pod hardware
Bude ďalší Xbox prakticky PC?

HARDWARE > NOVINKY >

Microsoft sa rozbieha v konzolovej oblasti svojim smerom a ten smer vyzerá smer na PC. Teda nie, že by už dnešné konzoly neboli v podstate PC, ale ďalším krokom Microsoftu zrejme bude otvorenosť podobná Windows PC.

V aktuálnom stave sa totiž štandardné konzoly nemajú kam posunúť, trh je tam už definovaný, maximálne publikum tiež a to sa skôr pomaly zmenšuje. Nakoniec preto firmy expandujú aj na mobily, aby mohli rozširovať svoje publikum a zákazníkov.  Ale v čisto hardvérovej oblasti sú ešte možnosti expanzie. Jednou sú handheldy, ktoré sú bližšie mladším hráčom a zároveň ich využijú aj starší na cestách, druhou môže byť práve posun smerom k PC, aby konzola nebola závislá len na tom, čo tam daná firma prinesie. Tu pôjde Microsoft zrejme obomi cestami.

Viac menej Microsoft už naznačil svoj smer vo vyjadreniach ako:

  • Chcú s novým Xboxom spraviť najväčší technologický skok
  • Pozerajú sa, ako priniesť na Xbox Steam a ďalšie obchody
  • Stále viac skloňujú handheldy

Microsoft v tejto oblasti nedávno povedal, že v ďalšej generácii chcú spraviť najväčší technologický skok v konzolách doteraz. Je zatiaľ otázne, čo presne tým myslia či výkon, alebo iný posun v technológiách. Ale prechod na výkonnejší hardvér v štýle štandardného PC by dával zmysel, aj keď by sa to odrazilo aj na cene. Stále by však vedeli ísť cenou pod bežné PC, keďže by mali svoje nižšie ceny na čipy. Otázne je, čo by presne v konzole skombinovali. Naposledy sme počuli že s AMD nemajú zmluvu, ale za to majú veľkú zmluvu s Intelom na AI čipy a uvidíme, či využijú niečo z toho, alebo pôjdu aj smerom na Nvidiu.

To, že by systém otvorili, respektíve, že by rovno fungovali na určitej verzii Windowsu naznačil Phil Spencer, keď povedal, že chcú na konzolu dostať aj Steam a ďalšie obchody. Základ Windowsu prakticky v systéme majú, otázne je, či by to celé otvorili na plnú PC kompatibilitu, kde by išlo spustiť všetko, alebo by to bolo obmedzené a hry by sa museli upraviť.

Eventuálne by mohli na konzole mať dva režimy, jeden natívny Xboxový, druhý Windows režim. Pričom by Microsoft by mohol v hrách zadefinovať nastavenia pre jeho hardvér.  Respektíve rovno dve nastavenia, ak spolu s tým prinesú aj handheldovú konzolu. 

Bude ďalší Xbox prakticky PC?

Novej konzole by Windows, alebo aj čisto len iné pridané Stores výrazne rozšírili možnosti a napríklad by tak Xbox dostal aj Sony hry vydané na PC. Zároveň, ak by tam bola možnosť plnohodnotného Windowsu, mohol by to Microsoft predávať ako štandardné PC.

Nové konzoly od Microsoftu prídu možno už v roku 2026.





Páči sa mi! (+11)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Driver updater (3)
Ako najlepšie aktualizovať ovládače vo Windowse ? ...
|Fc24 pc - nejde spustiť, antic... (2)
Dobrý deň, zakúpil som FC 24 na PC, hru mi nejde s...
|Wargame - european assault (3)
zdravím vás. ked to nainštalujem zo steamu,mám pln...
|Prezeranie fotiek na xbox seri... (5)
Chcem sa opýtať. Mám HDD 4TB s fotkami. Keďže je t...
|Humble bundle (a iné) trade (1)
Kto kupuje rôzne herné bundle tak vie, že nie všet...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20512)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk