Aký je Fallout seriál?

Veľmi pôsobivý a to ako pre fanúšikov hernej série, tak pre nováčikov v tomto svete.

pridal saver 13.4.2024 o 10:23 pod filmy
Aký je Fallout seriál?

FILMY > NOVINKY >

Nový Fallout seriál práve vyšiel na Amazon Prime a príjemne prekvapil. Ponúka totiž kvalitné spracovanie témy, dobré herecké obsadenie a zaujme ako fanúšikov hier, tak aj nováčikov v tomto svete. 

V prvej sérii ponúka osem epizód s približne ôsmimi hodinami, ktoré využíva naplno, aby divákov previedol zničeným svetom budúcnosti.

Aby sme si zopakovali príbeh Fallout, ktorý preberá aj seriál. V roku 2077 začala atómová vojna a zničila svet. Bol to iný svet, ako náš, keďže je retrofuturistický s dizajnom z 50-tych rokov, ale zároveň aj vyspelými technológiami ako roboti alebo vyliečenie všetkého možného. Toto všetko sa presúva aj ďalšie stovky rokov do budúcnosti, keďže po vojne všetok pokrok zastal. 

A kam je seriál umiestnený? Až do roku 2296, po všetkých hrách a konkrétne do oblasti Kalifornie. Aby sme ti zhrnuli aj hry, časové umiestnenie hier vyzerá nasledovne:

Fallout 76 - 2102
Fallout 1 – 2161
Fallout Tactics - 2197
Fallout 2 – 2241
Fallout 3 – 2277
Fallout: New Vegas – 2281
Fallout 4 – 2287
Fallout TV seriál – 2296

Dostaneme sa za všetky udalosti hier a tak seriál môže vyrozprávať svoj príbeh, aj keď sô rôznymi odkazmi na hry. Vonku tak už bude relatívne slušne obývaný svet, kde sa frakcie už zabývali a dokonca bol aj pokus o civilizovanie mesta, ale zjavne po dvesto rokoch sa to výrazne nepohlo. 

Aký je Fallout seriál?

Seriál pekne priblíži tento svet, na príbehoch troch ľudí vysvetlí jeho začiatky, udalosti, ktoré sa stali za tie stovky rokov a aj to prečo je svet stále zničený. Budú to príbehy troch ľudí z rôznych frakcii, Lucy bude Vault dwellerka, ktorá prvýkrát vychádza z krytu, Maximus bude mladý vojak z Brotherhood of Steel a nakoniec bude aj príbeh Ghoula, ožiareného človeka, ktorý sa už dvesto rokov pretĺka týmto svetom. Všetky tri príbehy sa prelínajú, postavy sa stretávajú, pričom všetci idú za jedným cieľom, ktorý je aj základom príbehu.  

Aký je Fallout seriál?

Síce hlavný príbeh je len veľmi jednoduchý a sleduje cestu Lucy za určitým cieľom, postupne sa naň naliepavajú informácie a až na konci to začne celé dávať zmysel. Celé je to akoby jeden quest s rôznymi menšími questami, prakticky ako z hry. Zároveň nechýba humor hry, brutalita a ani farebnosť sveta.

Pekne sa tu ukazujú menšie a aj väčšie dedinky, možnosti ľudí v tomto svete. Veľmi podrobne je rozobraté fungovanie Vaultov a aj ich cieľ pod vedením pôvodnej Vaultec korporácie. Čo je nakoniec aj hlavný príbeh v pozadí, ktorý vykresľuje celých dvesto rokov. Pekne je zachytené aj správanie sa a vnútorné fungovanie Brotherhood of Steel, kde je systém rytierov s power armorom a pážat, ich poskokov, ktorí sa o nich starajú.

Herci k tomu povedali aj viac:

 

Čakať môžete nečakaný prístup k niektorým témam (ako sex), ale užijete si aj brutalitu. Niekto sa totiž vyžíval v deformovaní končatín aby mohol ukázať zaujímavé systémy liečenia. Celé je to zábavné a prekvapujúce. Zároveň vizuálne prekvapivo dobre zvládnuté. Možno niektoré CGI scény mohli byť ešte dotiahnuté, ale v zásade väčšinou sú pekné a dobre natočené.

Aký je Fallout seriál?

Zároveň seriál nemá hluché miesta, nevenujú sa zbytočnostiam, nestrácajú čas a celých osem hodín je využitých veľmi dobre. Niektoré recenzie písali, že koniec nie je dobrý, ale je skôr presne taký, aký mal v tomto príbehy byť a všetko sa tam spojí a uzavrie. 

Teraz bude zaujímavé sledovať, akým smerom sa vyberú pri druhej sérii. Musia vymyslieť veľa nových vecí, aby sa neopakovali s témami jednotky, keďže tu toho stihli prebrať veľa. 

Čo sa týka hodnotení, na rotten teraz má 94% z recenzii a 86% od divákov a nakoniec je to taký osmičkový až deviatkový seriál, záleží ako komu sadnú niektoré prvky. Je to jeden z najlepších seriálov podľa hry doteraz. 

A seriál je aj pekne sledovaný, aktuálne je na Amazon Prime jednotkou na celom svete:





Páči sa mi! (+14)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (9)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20095)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk