Konferencia Digital Dragons sa pozrie aj na prepúšťanie v hernom priemysle

Jednou z tém prichádzajúcej poľskej konferencie bude aj to, čo sa v hernom priemysle aktuálne deje.

pridal matus_ace 20.3.2024 o 21:01 pod hry
Konferencia Digital Dragons sa pozrie aj na prepúšťanie v hernom priemysle

HRY > NOVINKY >

Jednou z tém prichádzajúcej krakovskej hernej konferencie Digital Dragons bude aj to, čo sa v hernom priemysle aktuálne deje. Vlny prepúšťania sa valia hernými spoločnosťami po celom svete. Odvetvie nezostáva ľahostajné a čoraz viac sa zaoberá témami, ako sú práva zamestnancov, odbory a transparentné podmienky náboru. Tieto otázky sa dostávajú do popredia v programoch konferencií tohto odvetvia vrátane konferencie Digital Dragons 2024.

Vytváranie odborových zväzov v oblasti herného vývoja je už pokračujúcim trendom. Game Workers Unite pôsobí od roku 2018 a organizácie, ktoré predtým pôsobili v iných odvetviach - napríklad Communication Workers of America - zastupujú aj odborníkov na gamedev.

Pre vedúcich pracovníkov a personálne oddelenia je preto dôležité pochopiť podmienky partnerstva. Na konferencii Digital Dragons 2024 odznie niekoľko prednášok súvisiacich s opísanými témami. Tolly Kulczycki z poľského odborového zväzu Gamedev Workers bude hovoriť o potrebe činnosti odborov. Ďalší aktivisti organizácie, Paula Mackiewicz-Armstrong a Artur Ganszyniec, predstavia výsledky výskumu pracovných podmienok v poľskom gamedeve. Medzitým Ljubica Garic a Monika Michalak z 8Bit povedú panelovú diskusiu s odborníkmi z poľského odvetvia o transparentnosti platov v biznise.

Téma pracovného práva je len jedným z mnohých aspektov, ktoré by mali zaujímať právnikov pracujúcich v oblasti gamedevu. Preto sa na konferencii Digital Dragons 2024 premiérovo uskutoční Legal Summit powered by Rymarz Zdort Maruta. Medzi rečníkmi budú špičkoví právnici z odvetvia a podnikoví právnici z Poľska a okrem iných aj zo Spojeného kráľovstva, USA a Talianska. Účastníci sa dozvedia, ako vyzerajú právne a obchodné otázky v odvetví gamedevu z rôznych, niekedy veľmi vzdialených perspektív.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (9)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20039)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk