The Evil Within

Každému z nás sa občas sníva zlý sen. Niekomu častejšie, niekomu zriedkavo, no sú ľudia, ktorí v nočnej more žijú. Nie, Alan Wake v tom nie je sám, takému detektívovi Sebastiánovi sa to stalo tiež. Chudák Seb ani len netušil aký zlý deň má pred sebou, keď zaznie vo vysielačke policajného auta hlásenie. A to ani nebol piatok trinásteho.

PS3
pridal roman2910 13.5.2016 o 18:41 pod používateľské recenzie

8.5


Sebastián je klasický americký detektív. Priamy, uprený pohľad, vážny výzor, ani náznak emócie ale ináč sympaťák. Poviete si, typický alfa samec, ktorý zvládne všetko, pretože sebavedomie z neho len srší. No jeho ten úsmevik prejde, keď uvidí čo sa stalo s jeho kolegami v nemocnici pre psychopatov. 

Pokiaľ máte radi hry, ktoré majú niečo z viacerých žánrov, teda akciu, strach, horor a napätie, hry typu The Last Of Us, teda akčnú hru s hororovými a temnými stránkami, ste na správnej adrese. The Evil Within nie je ani typická hororovka, ani čisto akčná hra ani thriller ale je to vlastne všetko dohromady. 

bahenný kúpeľ urobí dobre po tele

Podivný týpek vtiahne nášho policajta do temného a pre Seba nezmyselného sveta. Nič nie je zrejmé a nič nejde pochopiť. Dejú sa čudné veci, prízraky popred oči , takýto záťah Sebastián ešte nezažil. V úvode hry nebudete vedieť absolútne nič. Uvidíte zvláštneho chlapíka v kapucni, ktorý sa objaví keď ho nečakáte a vzápätí hneď zmizne. Uvidíte vypaseného špekáčika, porcujúceho vášho kolegu na mäsiarskom stole ako nejaké prasa. Kde to do prdele som a čo sa to k**va deje? Povzdychne si mladý Sebastiánko.

Svet sa ocitá v záhube a nič už nie je tak ako predtým. Mesto je zničené, kolegovia mrtví a vy neviete prečo. Akoby mávnutím čarovnej paličky sa však ocitáte v tmavom lese, a z ľudí, ktorí boli doteraz živí, sa stávajú živí mrtví. Nie, nerobím reklamu na ďalšiu epizódu the walking dead. Akási temná sila pretvorila celý svet a všetko živé. Prostredie je pochmúrne a Vám neostáva nič iné len napredovať a hľadať odpovede na svoje otázky. Potrebujete zistiť čo sa to vlastne stalo a prečo ste tam, kde ste. Kto je ten záhadný týpek v kapucni so zjazvenou tvárou a čo má proti mne ten vypasený brav, že po mne musí ísť s motorovou pílou? Na túto ale aj ďalšie otázky sa odpovede dočkáte po zahraní si tejto skvelej, napínavej gamesy. Nič Vám tu nebudem predkladať ako na podnose, nič Vám nebudem spoilovať. Iba Vás chcem namotivovať. Zahrajte si ju, oplatí sa. 

Na začiatku hry začínate so starým revolverom a zopár nábojmi. Americká polícia by zrejme potrebovala prezbrojiť, pretože s takouto zbraňou by som sa nevybral ani na bažanty, nie to ešte bojovať o život so zombíkmi. Okrem toho, Sebastián by potreboval pár hodín cvičnej streľby ale nebojte sa, počas hry si zvýšite atribúty takmer všetkého a aj so Sebastiána sa stane zabijak zombie- killer. Zbraní nebude veľa ani málo, teda tak akurát. Už po pár desiatkách minút hrania narazíte na brokovnicu, pretože s revolverom by ste proti Zombie veľa vody nenamútili, a časom sa dostanete aj k ostreľovačke a celkom zaujímavej kuši, do ktorej šípy si budete musieť vyrábať. Existuje niekoľko druhov šípov a každý spôsobuje určitý druh poškodenia. " Crafting systém" je veľmi zaujímavý a spracovanie inventára pekne efektné. 

 

chlapci dnes nemajú svoj deň

 

Aby to nebolo vždy len také napínavé, predsa len aj Seb si musí občas vydýchnuť, objavujú sa v lokalitách tajné miestnosti so zrkadlom, do ktorého keď sa zapozeráte, ocitnete sa vo svojom útočisku. Jedná sa v podstate o akési väzenie alebo sanatórium so zamrežovanými celami a recepciou, kde stretnete sympatickú pani vrchnú sestru, ktorá Vám vždy rada pomôže (nie, žiadne službičky neposkytuje). Tam si hru môžete uložiť a vykonať upgrade na svojej postave. Upgrade je taktiež veľmi zaujímavý, pretože prebieha skrz mozog na kresle, do ktorého Vás pripútajú aby ste sa tolko nemykali keď Vás to bude bolieť. Sebastián si na tento druh chirurgického zákroku veľmi rýchlo zvykne a preto veľmi rád zbiera gumidžús v podobe akejsi mozgo-medzi miešnej tekutiny. Tá je totižto potrebná pre vykonanie upgradu a vylepšenie si atribútov. Vylepšit si môžete takmer všetko, od zlepšenia sa v strelbe cez predľženie šprintu alebo zlepšenie celkového zdravia...uvidíte, chodievať do tohto hniezdočka lásky Vás bude veľmi baviť.

K hre samotnej...lokality sú rôznorodé. Raz ste v interiéri, raz v exteriéri. Raz v dedine a raz v lese. Raz je deň, inokedy noc. Veľmi prešpekulovaný je aj príbeh, ktorý pochopíte možno až neskôr a znalosť anglického jazyka je veľkou výhodou no nie nutnosťou. Nepriatelia vedia byť pekne nepríjemní, nie su to len zombíci a duchovia...sami budete prekvapení, čo za zrúda sa pred vami objaví, jedna krajšia od druhej.

Napätie nepoľavuje až do konca hry a Vaša zvedavosť bude vo vytŕžení. Nebudete spokojní, kým sa nedozviete pravdu, kto je chalan v kapucni a prečo sa správa ako debil. Ja viem, toto nie je ani tak recenzia ako môj dojem z tejto hry no môžem povedať, že už nie som malý chlapec aby som nadržaný hral jednu hru od druhej...asi z toho pomaly vyrastám ale som na hry náročný rovnako ako na ženy. Vyberám si s rozumom a nezapletiem sa s hocijakou. Prešiel som skvosty ako Last of us, Resident Evil sériu, Uncharted sériu či Red dead Redemption. Verte mi viem, čo je dobrá hra a The Evil Within ňou skutočne je. Zárukou kvality by mohol byť celkom určite fakt, že túto hru tvoril mistr Shinji Mikami. Kto ho nepozná, je to tvorca takých herných skvostov ako boli prvé diely Resident Evil či Dino Crisis. Tieto hry boli podľa môjho názoru najlepšie horory aké kedy vyšli a tento týpek to proste vie. Preto jednoznačne odporúčam túto hru a tých 8,5 boda dávam iba preto, že Last of Us tak skoro nič neprekoná :) 


napísal roman2910 13.5.2016



Páči sa mi!

8.5
THE EVIL WITHIN

PC
PS3
PS4
Xbox 360
Xbox One

Vývoj: Bethesda / Tango Gameworks
Štýl: Akčná Adventúra
Dátum vydania: 14.10. 2014
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
NOVÉ RECENZIE HRÁČOV
4.0
| Skull and Bones - 1. sezóna
[pridal SVK-RUSKO-R 14.4.2024 0]
9.5
| Felvidek PC Recenzia
[pridal PaPoČa 9.4.2024 18]
6.0
| The Last Of Us Part II
[pridal PrecedaVlasť 3.3.2024 4]
6.0
| The Last Of Us Part 2 remastered
[pridal PrecedaVlasť 27.2.2024 90]
6.5
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal PaPoČa 22.1.2024 21]
| Tomb Raider I-III Remastered
[pridal T0M0 16.1.2024 18]
9.3
| Alan Wake 2
[pridal Tiqer 20.12.2023 21]
| Witcher 4
[pridal Joey N 10.12.2023 0]
8.5
| Marvels Spider-man 2
[pridal Filip Basketak 27.10.2023 21]
8.9
| Remnant 2
[pridal Umelec roku 19.8.2023 11]
8.3
| Final Fantasy XVI
[pridal Tiqer 2.8.2023 27]
2.0
| Modern Warfare 2022 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
9.0
| Modern Warfare 2019 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
8.6
| Assassins Creed Valhalla
[pridal Lukášcico 11.7.2023 2]
| Preview na Final Fantasy 16
[pridal Sidh 26.5.2023 11]
8.2
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal Tiqer 12.5.2023 9]
9.5
| Resident Evil 4 (2023)
[pridal saimonkaca 5.4.2023 0]
10
8.7
| Resident Evil 4
[pridal Tiqer 4.4.2023 26]
9.0
| Lorelai
[pridal de Bielawa 1.4.2023 5]

SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19663)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk