Ride to Hell

Horšie to už asi naozaj byť nemôže. Toto je jednosmerná cesta do herného pekla

PC
pridal Vivaldi 28.9.2013 o 10:42 pod používateľské recenzie

1.0


 

Vonku je už veľa recenzií na tento titul, jedna horšia od druhej, no rozhodol som sa predsa len pozrieť na tento kúsok trochu bližšie. Mňa len tak ľahko zlé hry nerozhádžu. Ride To Hell si však právom zasluhuje svoj názov, pretože to, čo by som s touto "hrou" najradšej urobil je vybavil jej jednosmerný lístok rovno do vriaceho kotla lávy pod dohľadom samotného Lucifera.

 

Poďme teda na to. Ozrejmím vám svoje „zážitky“ za ten čas, ktorý som tomuto obetoval. A pokračovať nemienim. Na to si až príliš cením svoje zdravie. V prvom rade je treba povedať, že úvod je tak neprehľadný, ako som zatiaľ nevidel absolútne nikde. Užijete si scénku, kde hlavný hrdina Jake jazdí na motorke, následne sa dostane do sekcie s guľometom, opäť je na motorke, zmláti jedného chlapa, a prestrelí guľkami inému hlavu za rekordnú minútu.

 

Je to taký chaos, že nebudete absolútne tušiť, kde je sever a kde juh a čo sa to deje. Keď sa cez to dostanete, predstaví sa vám úvodná časť mizerného príbehu, kde sa vraciate domov a stretáte sa so svojim bratom. Dabing je v tejto hre tak otrasný, že absolútne nič sa na to nechytá. Musím povedať, že detskí herci vo filme Last Airbender predviedli lepšie výkony, než ľudia na tomto titule.

 

Absolútne bez osobnosti, skreslené a tupé, že máte chuť po počutí ich odrecitovaných básničiek skutočne dojsť na toaletu s obsahom večere. Zvukové efekty sú tu hádam ešte horšie, ako pri R.I.P.D, ktorý som nedávno recenzoval. Tam, kde by ste si mali nejaké užiť je absolútne ticho, výbuchy je dokopy jeden a ten istý efekt celý čas, motorka vydáva celý čas ten istý zvuk a pri debate na motorke (čo je už samo o sebe nezmysel) nepočujete ani slovo, lebo ten donekonečna omieľaný jeden tón prehluší všetko. A zvyšné zvuky sú ako keby ich nahrávali pod prikrytým hrncom.

Ďalej soundtrack. Po dvoch hodinách som ho musel vypnúť. Tie skladby sú tak neskutočne otravné, tak sprosté a najmä tak repetetívne, že po chvíli ich budete mať absolútne plné zuby. Do Supaplexu sa zmestila jediná skladba, ktorá mala väčšiu chuť, než celé toto. A úplne najhoršie je, že ak zasiahnete niekoho do hlavy (čo čoskoro zistíte, že je najefektívnejšia metóda ničenia nepriateľov) sa celý obraz spomalí, hudba scratchom na sekundu vypne a pokračuje! Absolútne strašné.

 

Bitky aj streľba je v tejto hre absolútne hrozná. Myš je aj na najnižšej úrovni extrémne citlivá a mierenie sa stane neskutočnou fuškou. Nepriateľov tu máte donekonečna tých istých a máte tri možnosti ako ich zničiť. Vystrieľať do nich desať guliek kým nepadnú, mlátiť ich kým nie sú mŕtvi, alebo dať jeden headshot. Čo vám príde najlepšia voľba? Hm?

 

Ovládanie jazdy na motorke je utrpenie a hneď vám aj vysvetlím prečo. Zatáčate tlačidlami A a D (čo je v poriadku) ale pridávate plyn medzerníkom a brzdíte R-kom, kým si ešte máte myšou otáčať kameru, nakoľko tá sa točí tak, ako sama uzná za vhodné a často nebudete vôbec vidieť pred seba. Nemám šajnu, ako to tvorcovia na PC hrali, ale toto je najhoršie PC ovládanie jazdy na motorke, aké som kedy videl. Hádže vás to zo strany na stranu, vôbec nemôžete točiť tak, ako by ste si predstavovali a je to maximálne utrpenie. Od vydania GTA: Vice City som miloval jazdu na motorke. V hrách aj v živote. Ride To Hell: Retribution mi ale asi túto záľubu nadobro poškodil.

 

Za celý ten čas, čo som túto hru hral, som nemohol prísť na jedinú vec, ktorú by som tu mohol pochváliť. Nič sa tu totiž nedá pochváliť. Keď na vás útočia nepriatelia na motorke, zídu po chvíli z cesty, vrazia do plota a vybuchnú. Áno, čítate správne. V prípade, že nebudete schopní s vašou motorkou dobre jazdiť, Jake vám urobí to isté a pôjdete odznova. V prípade, že sa moc vzdialite od svojho objektu, čaká vás to isté. Zídete na kraj a vybuchnete! A nie je k tomu pritom žiadny dôvod! Žiadna možnosť vrátiť sa späť! Celý čas idete len dopredu. A ak narazíte, vrátite sa o dva kilometre späť! To sme nemohli miesto toho vycúvať a pokračovať v jazde? OMG.

 

Do tejto hry bola asi povolaná aj armáda Jasonov Voorheesov, nakoľko tu všetci silnejší nepriatelia majú presne také isté masky. Vtipné je, že efektívnejšie je pri týchto nepriateľoch ich zmlátiť na smrť, než strieľať. Môžete na nich dať aj tri bubny po šesť nábojoch (18 guliek), oni to prežijú. Grafika by sa tu ujala možno niekedy v roku 2005 a donekonečna tu budete mať rovnaké prostredie, rovnaké prekážky, proste všetko. 

 

Čo mi však spôsobilo v tejto hre maximálnu traumu a čo bolo aj dôvodom, pre ktorú som ju musel vypnúť a nikdy viac ju nezapnem je spôsob, akým do nej poňali erotiku a myšlienku sexu! Je to taká sprostosť, akú som snáď nevidel absolútne nikde! V hre sú totiž ženy, ktoré môžete zachrániť od ich nepríjemných manželov alebo chlapov, čo si na ne dovoľujú. A oni po tom, čo boli skoro znásilnené s vami okamžite budú mať sex! A navyše kompletne oblečené! To nemysleli snáď tvorcovia ani vážne. Je to tak sprosté, že pri pohľade na to cítite len absolútny odpor a znechutenie.

Na záver už len musím spomenúť bugy, kde vám zmizne cesta, alebo sa pri vás zjavia prázdne motorky, z ktorých vás bude niekto mlátiť a podobné chuťovky. Je treba skutočne vydať rozkaz schválený vládou, aby ste mohli zničiť všetky kópie tejto hry skôr, než si to ktokoľvek kúpi. Radšej by som si zahral R.I.P.D. alebo Harry Potter And The Goblet Of Fire. Čokoľvek. Nikdy v živote som nemal v rukách titul, ktorý by bol tak zlý, ako táto „hra.“

 

Tým končím svoj monológ a udeľujem tejto hre 1/10. Katastrofa obludných rozmerov, ktorá nikdy nemala existovať. A ani nemyslite na to, aby ste to kupovali za 30 Eur. NIE. Toto je príklad hry, ktorá by skutočne mala byť zničená. Lebo nie je tu absolútne nič. Absolútne nič, čo by stálo za zmienku. Ride To Hell: Retribution nie je len najhoršou hrou roku, ale aj najhoršou hrou, akú som kedy mal možnosť hrať! Vyhýbajte sa tomuto titulu. Upozornite všetkých svojich priateľov a preboha to nekupujte! To je rozkaz. Katastrofa najväčšieho zrna.

 

Plusy:

- v prípade, že to nikdy nezapnete

 

Mínusy:

- táto hra existuje
- a ešte je k tomu aj zabugovaná

 

OČAKÁVANIA: 1/10
STATUS: Zúrivosť
ODPORÚČAM? - Nie

 

Záverečné Hodnotenie: 1/10

katastrofa


napísal Vivaldi 28.9.2013



Páči sa mi!

1.0
RIDE TO HELL

PC
PS3
Xbox 360

Vývoj: Deep Silver / Deep Silver
Štýl: Akcia
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 28.6. 2013
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
NOVÉ RECENZIE HRÁČOV
4.0
| Skull and Bones - 1. sezóna
[pridal SVK-RUSKO-R 14.4.2024 0]
9.5
| Felvidek PC Recenzia
[pridal PaPoČa 9.4.2024 18]
6.0
| The Last Of Us Part II
[pridal PrecedaVlasť 3.3.2024 4]
6.0
| The Last Of Us Part 2 remastered
[pridal PrecedaVlasť 27.2.2024 90]
6.5
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal PaPoČa 22.1.2024 21]
| Tomb Raider I-III Remastered
[pridal T0M0 16.1.2024 18]
9.3
| Alan Wake 2
[pridal Tiqer 20.12.2023 21]
| Witcher 4
[pridal Joey N 10.12.2023 0]
8.5
| Marvels Spider-man 2
[pridal Filip Basketak 27.10.2023 21]
8.9
| Remnant 2
[pridal Umelec roku 19.8.2023 11]
8.3
| Final Fantasy XVI
[pridal Tiqer 2.8.2023 27]
2.0
| Modern Warfare 2022 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
9.0
| Modern Warfare 2019 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
8.6
| Assassins Creed Valhalla
[pridal Lukášcico 11.7.2023 2]
| Preview na Final Fantasy 16
[pridal Sidh 26.5.2023 11]
8.2
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal Tiqer 12.5.2023 9]
9.5
| Resident Evil 4 (2023)
[pridal saimonkaca 5.4.2023 0]
10
8.7
| Resident Evil 4
[pridal Tiqer 4.4.2023 26]
9.0
| Lorelai
[pridal de Bielawa 1.4.2023 5]

SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19620)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk