Sleeping Dogs

Máte problém s mojími kamošmi? Budete ho mať aj so mnou!

PC
pridal dannyd14 8.1.2013 o 14:00 pod používateľské recenzie

9.5


Niečo sa stalo. Activision ohlásilo pokračovanie série True Crime. Nastáva radosť fanúšikov a čakáme ten moment vydania tretej série. Čerstvá informácia od Activision sa dostala na povrch. Ach nie, hra sa ruší. Fanúšikovia sú sklamaní, ale naďalej veria, že ešte nie je koniec. Plynú dni, týždne, mesiace ba roky a stále nič. Potrvalo niekoľko rokov, kým sme dostali ďalšiu indíciu o tom, či je hra definitívne pochovaná. Square Enix našťastie odkúpili značku, ale meno už hre bohužiaľ neprischlo. Autori sa rozhodli pre Sleeping dogs. Až teraz prichádza ten definitívny moment vydania a s ním aj obrovská vlna nadšenia. Čo prišlo po tom, ako hra vyšla a bola spustená? No predsa ešte menu hry, nie? A potom? Predstavenie tohto jedinečného veľdiela. Čo je to za hru, koľko zážitku a vecí ponúka, to sa dozviete pri prečítaní ďalšieho textu.

 

Sleeping Dogs je akčná hra z pohľadu tretej osoby zasadená do prostredia Hongkongu, kde prevláda nadvláda čínskych triád (skupina gangstrov), ktorí boli kedysi ako jeden celok, ale rozdelili sa a bojujú navzájom proti sebe kvôli chamtivosti. Vy sa pridávate k tej správnej partii. Hlavnou postavou je Wei Shen rodák z Hongkongu, ktorý sem prišiel z Ameriky si vybaviť účty s mafiou, keďže jeho sestra bola zabitá. Ste agent v utajení, ktorého cieľom je preniknúť do prostredia mafie. Máte teda dve tváre, mafián a pod maskou policajt. Od toho závisia preto dva typy misií: policajné a mafiánske. Keďze úloha znie preniknúť hlboko do vnútra mafie, preto je skôr primárnejšia mafiánska misia než policajná. Po nevydarenom úteku pri obchodovaní, vás zatkne polícia a vo väzení stretávate svojho starého, najlepšieho priateľa Jackieho. Ten vás navedie ku šéfovi jednej z triád Winstonovi. Ten z vás urobí skutočného mafiána. Wei Shen si z toho veľkú hlavu nerobí a ani si neuvedomuje, že sa stal práve jeden z nich.

Budete zabíjať, vydierať, ničiť, kradnúť, utekať pred zákonom, sledovať ľudí...

 

Mesto Hongkong je rozmanité. Nachádzajú sa tu trhy s davom ľudí, prístavy, garáže a podobne. Každá misia ponúka niečo iné a masívne. Hracia doba vám zaberie pomerne dlhý čas a ak si ju chcete predĺžiť, môžete splniť vedľajšie úlohy, ako pomáhanie určitým ľuďom z okolia. Pokiaľ si chcete hraciu dobu predĺžiť o ďalší kus, je tu kopa iných aktivít: zbieranie sošiek, hľadanie kufríkov s peniazmi. To však nie je všetko. Čakajú na vás aj iné aktivity, ktorými sú: poker, spievanie, marenie ilegálneho obchodu, hackovanie kamier, lockpickovanie, preteky áut a motoriek....

Nevyhnutnou vecou je mobil, ktorý bude slúžiť na informovanie, ale i fotenie vecí.

 

Ak sa dobre pamätáte, v GTA SA ste mali možnosť zavolať svojim druhým polovičkám a toto je možné aj tu. Stanete sa miláčikom žien, pre ktoré ste urobili hrdinský skutok alebo ich očarili. Je to však krátka jednorázova záležitosť a dievčatá vás viac-menej využívajú na zahnatie nudy. Stanete sa obetným baránkom pri spievaní, rýchlych jazdách, fotení atď. Hre to však neškodí a narozdiel od GTA SA dostávate na záver protislužbu v podobe peniaz. Ak vás ženy nudia, zavolajte kamarátom, ktorí ponúkajú špinavé roboty.

 

Ako povedal Lenin: Učiť sa, učiť sa, učiť sa... Tu to však platí o bitkách, ktoré zohrávajú najväčšiu rolu v hre. Musíte byť stále v strehu a snažiť sa ubrániť pred nepriateľmi, inak vás pošlú do večných lovíšť. Môžu byť i ozbrojení chladnými alebo horúcimi zbraňami. Novinkou v hre je upgradovanie schopností bojov, života. Po každej splnenej misii sa zobrazia dva metre. Policajný (so skúsenosťou policajta) a mafiánsky (so skúsenosťou mafiána), ktoré sa potom naplnia vždy po misii do určitej dĺžky. Po každom celom naplnení získavate upgrade (dosiahnutie levelu). Môžete upgradovať buď zo sekcie triády alebo policajta. Existuje aj tretia kategória upgradov a tie získate vtedy, ak nájdete ukradnuté sošky a vrátite ich naspäť na miesto pôvodu, do telocvične. Následne (po upgradovaní) ste nútení trénovať údery, chmaty, kopy a rôzne triky ako správny bojovník. Zdravie sa kúpiť nedá, ale tu áno a dokonca aj vylepšiť pri použití čínskych liekov, ktoré nájdete. Zvláštnou horúcou novinkou  je akýsi face meter, za účelom kupovania oblečenia a doplnkov. Ten sa predlžuje tiež po každej hlavnej misii, vedľajšej misii alebo aj pri úspešnom ukončení pouličných bitiek.

 

Hra je poháňaná Havok enginom, ktorý hre vôbec neublížil. Atmosféra hongkongu je temná, striedanie dňa a noci je zaručené. Každá vec je detailne zobrazená a ukážky sú ako vystrihnuté z filmu. Efekty sú impozantné, o čom sa presvedčíte pri premoknutí, strieľaní alebo bitkách. Anglický dabing perfektne zapadol spolu s čínštinou.

 

Nič nie je dokonalé a to platí nanešťastie aj tu. Kameňom úrazu je ovládanie a kamera. Pri naháňačkach, riadení áut, motoriek, lodí to dá naozaj zabrať a dlhú chvíľu potrvá kým si zvyknete. Je to naozaj škoda, keď autori mali taký dlhý čas na vývoj  a pokojne to mohlo byť lepšie. Hra obsahuje aj iné nedoladené prvky, ako: rýchle spawny policajtov, absencia čupnutia (čo sa hodí k misiám na schovávačku) alebo veľká odolnosť nepriateľov pri strieľaní. Určite mnohým z vás nepadnú do oka ani chaotické checkpointy. Áno, je hlúpe, že hra vás po prehratí posunie veľkú vzdialenosť od cieľa, ale treba podotknúť aj to, že keby ste sa objavili približne tam, kde ste skončili, bolo by to príliš jednoduché a rýchlejšie prejdete hru. Čiže ako sa hovorí, všetko zlé je na niečo dobré.

 

Po dlhoročnom vývoji je Sleeping Dogs naozaj milé prekvapenie, hlavného hrdinu si zamilujete od začiatku a dej je záživný, nenudí. Napriek niekoľkým chybám dokáže hravo strčiť do kapsy hru ako GTA a Saints Row. Veta "Sleeping Dogs patrí medzi hry roka 2012" sa sem hodí asi najlepšie.

 

+Príbeh                                                                                             - Kamera a ovládanie

+Postavy (Wei Shen)                                                                     - Niektoré nedoladené prvky

+Prostredie                                                                                      - Four Finger Wo sa objaví len raz 

 +Audiovizuálne efekty, grafika, engine 

+Rôzne aktivity, vedľajšie misie

+Zbieranie vecí

+Hracia doba

+Filmové ukážky

+Taxíky

+ Známe songy (Take me on, Girls wanna have fun)

Tvoj osud je zapečatený.
Skákanie z áut do áut pripomína Wheelmana.
Chcete zviezť kočky?
Niektoré scény sú zaujímavé.
Ready, steady, go.
Výlet loďou vás oslní.
Idem si zaskákať na motorkách, lebo sa nudím.
Brilantný zákrok.
Krycí režim kompenzuje absenciu čupnutia.
Spomalenie času je úžasné.
Idem sa hrať na Spidermana.
Nekradnite autá, inak sa vám zníži dobrá povesť policajta. Radšej si vezmite taxík :)
Narážanie autom do áut spôsobuje veľkú škodu.
Jeden musí z kola von.
Boje sú najprepracovanejšou stránkou hry.
Mapa je rozsiahla.

napísal dannyd14 8.1.2013



Páči sa mi!

9.5
SLEEPING DOGS

PC
PS3
PS4
Xbox 360
Xbox One

Vývoj: Square Enix / United Front Games
Štýl: Akčná Adventúra
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 17.8. 2012
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
NOVÉ RECENZIE HRÁČOV
6.0
| The Last Of Us Part II
[pridal PrecedaVlasť 3.3.2024 3]
6.0
| The Last Of Us Part 2 remastered
[pridal PrecedaVlasť 27.2.2024 90]
6.5
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal PaPoČa 22.1.2024 21]
| Tomb Raider I-III Remastered
[pridal T0M0 16.1.2024 18]
9.3
| Alan Wake 2
[pridal Tiqer 20.12.2023 21]
| Witcher 4
[pridal Joey N 10.12.2023 0]
8.5
| Marvels Spider-man 2
[pridal Filip Basketak 27.10.2023 21]
8.9
| Remnant 2
[pridal Umelec roku 19.8.2023 11]
8.3
| Final Fantasy XVI
[pridal Tiqer 2.8.2023 27]
2.0
| Modern Warfare 2022 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
9.0
| Modern Warfare 2019 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
8.6
| Assassins Creed Valhalla
[pridal Lukášcico 11.7.2023 2]
| Preview na Final Fantasy 16
[pridal Sidh 26.5.2023 11]
8.2
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal Tiqer 12.5.2023 9]
9.5
| Resident Evil 4 (2023)
[pridal saimonkaca 5.4.2023 0]
10
8.7
| Resident Evil 4
[pridal Tiqer 4.4.2023 26]
9.0
| Lorelai
[pridal de Bielawa 1.4.2023 5]

SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (34)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18436)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk