Sleeping Dogs

Na začiatok by som vám chcel povedať, že toto je moja druhá recenzia, takže nečakajte nič veľké. Takú priemernú možno aj podpriemernú recenziu.

PS3
pridal gabk0 28.8.2012 o 22:05 pod používateľské recenzie

10


Zdravím všetkých hráčov.

Na začiatok by som vám chcel povedať, že toto je moja druhá recenzia, takže nečakajte nič veľké. Takú priemernú možno aj podpriemernú recenziu.

Niečo o hre Sleeping Dogs:

True Crime 3, tak sa mala pôvodne volať  Sleeping Dogs, ale TC 3 bola zrušená známim Activisionom.

Našťastie hru prevzal známi Square Enix, ktorý možno aj spravil hru roka.

Hra Sleeping Dogs, vás vtiahne do Číny  presneješie do mesta Hong Kong, dokonale prepracovaného mesta s celkom veľkou rozlohou, neuveriteľnou zábavou a nekončiacim bojom tiád a policajtov.

Príbeh:

Príbeh hráte za muža meno Wei Chen, ktorý sa vracia po dlhom čase z Ameriky do Hong Kongu. Wei Chen je policajt v utajení, ktorého úlohou je získavať informácie a "stať sa členom" tamojších triád. Ale nebude to také jednoduché. Dostať sa a dozvedieť sa informácie od triád bude ťažšie ako sa zdá. Budete nato potrebovať dobré bojové umenie, presnú mušku v strieľaní a mnoho kontaktov. Príbeh sa bude počase rozvýjať a vy budete patriť do triád, ktoré sú rozmiestnené po celom meste. Budete pracovať pre chlapíka menom Winston, aj pre jeho matku Pani Chu, neskôr pre Strýka Po, ktorý je v meste asi nejvplyvnejší muž. Príbeh je proste skvelý, teraba si ho vychutnať, má skvelý začiatok a hl. nečakaný zvrat.

Hrateľnosť:

V hre si užijete kopu srandy, ale aj kopu bolesti. Hra ponúka kopec možností a to: Ako sa budete misiami predierať či už to bojovím umením alebo občasním stireľaním. V hre za každú úspešnú misiu získate "body", ktorým otvárate kopec upgraidov a zvyšujete si reputáciu, a to reputáciu triád a policajtov. Upgradov je mnoho ako napr. väčšia odolonsť aút, boj s ostrými predmetmi ako sú nožíky, sekáč na mäso...

Proste veci, ktoré potrebujete v Hong Kongu na prežitie. Sú to skvelé RPG prvky, ktoré Square Enix našťastie do tejto hry nasadil.

Vedľajšie misie:

V hre vám odporúčam určite bojové tréningy, ktoré sú fakt platné, najmä v bitkách 1 na 1. Na tréningoch máte kopu vecí, ktoré sa môžete naučiť, napr. vylepšiť si boj päsťami, naučiť sa zlomenie nôh alebo pri naháňaní skok po nepriateľovi a následne udér päsťou do tváre.

V bojoch je taktiež dobré využívať tzv. "Counter Attacks", ktoré vám pomôžu v boji pri viacerých protivníkoch.

Ďaľej viete v hre neprieteľa chytiť pod krk, a využiť okolité predmety, ako sú napr. smetiaky, píla, ventilátor...

Proste strašne veľa spôsobov a hneď účinné zabitie.

V hre Sleeping Dogs sa taktiež dajú hrať preteky, ale tie patria skôr pod vedľajšie misie. Síce sú preteky naozaj ľahké,  niektoré vedie aj  prekvapiť.

Ďaľej je v hre kopec ďaľších vedľajších misií, ako napr. nejaké menšie prácičky pre obyčajných pašerákov, ďaľej sa tu nachádzajú "Slepačie súboje" - súboje dvoch slepíc, spievanie v disco clube a množstvo ďaľších vecí, ktoré sú perfektným doplnkom hry, a ktoré nenudia.

Medzi vedľajšie misie patrí aj hekovanie, a to hekovanie kamier, ktoré vždy "stráži" gang obyčajných pašerákov. Nasledovne keď pašerákov zabijete, musíte heknúť kameru, na ktorú je potrebný 4 miestny kód, ktorý musíte uhádnuť. Keď kameru heknete, je dobré ísť hneď do vášho domu, kde si ho cez telku prezriete kameru, ktorú ste hekli a hľadáte osobu, ktorá je podozrivá. Môžete označiť na kameru hocijakú osobu, no ak označíte zlú, máte to ako mínus. Ak označíte dobrú osobu, tak vám policajt zavolá a proste povie Dobrá práca.

V hre keď jazdíte alebo si obzeráte Hong Kong, môžete objaviť skupinku grázlov s ktorými sa viete byť, ak ich zbijete, tak očistíte územie na ktorom sa nachádzali a získate ďaľšie body na zvýšenie reputácie a upgraidov.

Strieľanie:

V hre sú zbrane, len akýmsi "doplnkom", ktorý je ale fakt prepracovaný, a to v štýle cover systému, streľbe naslepo alebo či už preskočenie predmetu a nasledovné spomalenie, ktoré je pri streľbe veľmi účinné. Za každé zasiahnutie dostanete body, najviac za strelenie do hlavy, teda "Headshot" alebo za strelenie do bomby a usmrtenie protivníka.

Čo robiť v meste:


V meste je skrytých veľa skriniek, v ktorých sa nachádzajú peniaze. Skrinky sú rozmiestnené po celom Hong Kongu. Doplniť zdravie si môžete tým, že si skočíte kúpiť buď niečo na pitie alebo niečo na jedenie. Zdravie sa dá doplniť aj akýmsi "modlením", ktorých je v meste tiež až až. Môžete sa pokúšať o čo najčistejšiu jazdu.

Tá trvá kým do niečoho nenarazíte alebo kým nebudete dlho brzdiť.

V hre je aj preskakovanie aút v štýle "Wheelman". Môžete preskakovať opancierované dodávky a odviesť ich do garáže.Môžete skákať po strechách, lešeniach, vytvárať najlepší čas. V hre viete nakupovať oblečenie, ktoré si môžete obliecť až v danej reputácii. V hre sa dá prezerať aj mnoho kufrov v autách, dá sa v nich nájsť nevynních ľudí, páčidlá na rozbíjanie aút, presnejšie aút, ktoré vlastnia triády.  V hre by ste nemali zabudnúť, že ste policajt, takže si treba dávať pozor, na krádeže, ničenie predmetov v meste, zrážanie a zabíjanie nevynních ľudí.

V hre je proste strašne veľa srandy. Ak sa vám nechce robiť nejaká vedľajšia misia, ktorá sa nachádze na mape, je dobré kontakovať nejakú osobu v mobile, ktorá vám môže prihodiť nejaký ten job.

Hudobným výberom v rádiách hra neočarí, ale ani nesklame. Približne 10 staníc ponúka viacero skladieb od Duran Duran až po Čajkovského. Zato dabing dokonale spája čínštinu s angličtinou a ešte hlbšie vás vtiahne do atmosféry Hong Kongu.

Dopravné prostriedky:

V hre máte cez 30 a viac dopravných prostriedkov ako obyčajné osobné autá, dodávky, rýchle autá, motorky, mopety, lode, jachty....

Čo robí príbehovú časť Sleeping Dogs takú dobrú ?

Určite samotný perfektný príbeh, ale určite aj nezabudnuteľné misie, skvelé postavy, perfektný dabing. Sledovanie osôb, stealth misie, misie s bojovím umením, misie s prestrelkami, hekovanie, odomikanie dverí, "odrbávanie policajtov, robotníkov"... Dobré misie a príbeh tvorí určite aj dobrá hrateľná doba a to približne od 10 - 15 hodín, bez vedľajších misií.

Skrátka si hru užijete naplno, to vám môžem slúbiť. Ak ste si želali Sandbox Game s dobrý príbehom

bojom ala Batman, Skákaním ala Assassin"s Creed, jazdu autami ala Wheelman, tak Sleeping Dogs je hra presne pre vás.

Plusy:                                                                                                 Mínusy:

Perfektný príbeh                                                                               kamera niekedy nestíha sledovať akciu

dĺžka hry

nezabudnuteľné misie

vedľajšie misie

zábavné ovládanie dopravných prostriedkou

mix Anglického a Čínskeho dabingu

možstvo upgradov

skvelý bojový systém


napísal gabk0 28.8.2012



Páči sa mi!

10
SLEEPING DOGS

PC
PS3
PS4
Xbox 360
Xbox One

Vývoj: Square Enix / United Front Games
Štýl: Akčná Adventúra
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 17.8. 2012
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
NOVÉ RECENZIE HRÁČOV
6.0
4.0
| Skull and Bones - 1. sezóna
[pridal SVK-RUSKO-R 14.4.2024 0]
9.5
| Felvidek PC Recenzia
[pridal PaPoČa 9.4.2024 17]
6.0
| The Last Of Us Part II
[pridal PrecedaVlasť 3.3.2024 4]
6.0
| The Last Of Us Part 2 remastered
[pridal PrecedaVlasť 27.2.2024 90]
6.5
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal PaPoČa 22.1.2024 21]
| Tomb Raider I-III Remastered
[pridal T0M0 16.1.2024 18]
9.3
| Alan Wake 2
[pridal Tiqer 20.12.2023 21]
| Witcher 4
[pridal Joey N 10.12.2023 0]
8.5
| Marvels Spider-man 2
[pridal Filip Basketak 27.10.2023 21]
8.9
| Remnant 2
[pridal Umelec roku 19.8.2023 11]
8.3
| Final Fantasy XVI
[pridal Tiqer 2.8.2023 27]
2.0
| Modern Warfare 2022 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
9.0
| Modern Warfare 2019 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
8.6
| Assassins Creed Valhalla
[pridal Lukášcico 11.7.2023 2]
| Preview na Final Fantasy 16
[pridal Sidh 26.5.2023 11]
8.2
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal Tiqer 12.5.2023 9]
9.5
| Resident Evil 4 (2023)
[pridal saimonkaca 5.4.2023 0]
10
8.7
| Resident Evil 4
[pridal Tiqer 4.4.2023 26]

SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (9)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20039)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk