Flight Simulator X

Ďalšie pokračovanie článku s tipmi a trikmi ako si vylepšíť zážitok z lietania v FSX/FS9

PC
pridal EpicWin 10.6.2012 o 8:09 pod používateľské články

Nazdar, 
Leto sa začalo, na regionálnych letiskách to žije, obloha je plná VFRnikov alebo Gliderov, a práve to ma inšpirovalo spraviť menšie pokračovanie minulého článku. I keď tento krát, ako tušíte viac zameranú na regionálne letiská a menšie lietadlá a VFR lietanie, a ako z neho vyťažiť maximum.

REX Essentials

Začneme grafikou. V minulom článku som písal o REX Overdrive, no ako čas plynie je tu nová verzia, ktorá prináša aj nové zvukové efekty, a klasicky, aj nové textúry oblakov a podobne. Samozrejme v HD. Tiež je tu možnosť pokročilého simulovania prúdenia vetrov a podobne, ale toto treba nechať na iný program. (Active Sky Evolution - osobne odporúčam aj používam, alebo Active Sky 2012 tento som neskúšal ani neplánujem, nakolko som s ASE spokojný)

 


Ako som vyššie písal, pridáva aj effekty zvukov, medzi ktoré patrí hrmenie a pod. Super vecička, i keď ja osobne som ju ešte neskúšal, ale pripravujem sa nato.

Lietadlá


Ako som vyššie spomínal, tento článok je venovaný hlavne VFR lietaniu, i ked predsa knám prichádzajú úžasné heavy a medium krásky (Captain Sim 777 [i keď systémovo zaostalý] PMDG 777, Airbus X Extended, FSLabs A320) povenujme sa trocha aj menším mašinkám...
Kráľom addonov pre FSX v prop lietadlách je Carenado, takže všetko od neho je super, ja priblížim len tie ktoré používam najčastejšie.

Carenado C90B King Air


Pre majitelov lepšieho domáceho kina, môže byť najvačšie plus 3D zvuk, ktorý je fakt úžasný (testované na Z5500), medzi mnohé výhody patria textúry aera vo vysokom rozlíšení, ale hlavne sa sním super lieta. I keď tých skusenejších asi zarazí že práve toto nieje VFR lietadlo ale IFR, nedalo mi ho nespomenúť pretože je to jedno z najlepších turbopropov vôbec. 

C172N SKYHAWK II FSX

Klasická mašinka, C172 ktorú momentálne používam na VFRnicke lety. Je spolahlivá dobrá, i keď nieje zo série HD, vyzerá super a ešte lepšie sa ovláda. Ideál na lety medzi LZIB a LZPP (Blava Piešťany). Nežere veľa FPS, preto je aj vhodná na slabšie systémi.

Alabeo Sukhoi SU-26 


Dalšie super malé lietadlo ruskej výroby. Jazda sním ale už nebude patriť medzi pokojné VFR výletíky ale zmení sa v adrenalínovú akrobaciu. Vyzerá veľmi dobre, pár krát som sa sním pohral, pozor žere troška viac FPS, ale inak je to super na vybláznenie. Alabeo spravil aj E300.

To by hádam už aj k lietadlám stačilo, je ich veľa kvalitných stačí ísť na stránku www.carenado.com a vybrať si to svoje. Či si to kupite alebo vyhrabete v zátoke je vec vaša, ale keby osobne mám kupovať každý jeden addon do FSX a FS9 asi sa zbláznim a predám polovicu bytu, len koli scenerkam od Aerosoftu.

Scenérie

Keď je už o nich reč, mimo lietadiel, sa dajú nájsť kvalitné veci ktoré sú aj zdarma. Lietadiel sa to však netýka, ako som spomínal, jedine kvalitné free ma momentálne napadá Project Tupolev 154, popripade Project airbus. Ale spať k scenériam. Kedže je to o VFR lietaní bude sa jednať o menšie letiská..

Aerosoft Dangerous Airports


Ako poznáme aerosoft s ich letiskami priamo úmerne klesá aj FPS, čo sa týka konkretne Dangerous Airports, je to balíček tých najbláznivejších letísk vôbec. V balíku sú tieto letiská; Barra Eoligarry, Matekane Air Strip Airport a Mountain Air. Stačí ak si vygooglite tieto názvy ako obrázky a hneď vám bude jasné o čo sa tu jedná. Síce sa to volá Dangerous, ale pre tých skúsených to nebude predstavovať žiadny problém.

ORBX

Tak hádam túto skupinku ani netreba predstavovať. To sú jednoducho tie najúžasnejšie regionálne letiská ktoré sú dostať. Či sa jedná o pohybujúcich sa ľudí, stromy zvieratá alebo o rozlíšenie textur alebo mesh. Našťastie nerobia len letiská, ale aj komplet scenérie prostredia, najkvalitnejšie majú sver západného USA, hlavne štát Washington, okolie mesta Seattle a kúsok Canady. 

Tu by som mohol naozaj pridávať nekonečné množstvo obrázkov pretože každý jeden produkt od nich je úžasný. Ideál na VFR alebo Gliding. Stačí sa porozhliadnuť tu -> https://fullterrain.com a určite budete príjemne prekvapený čo všetko sa dá vyťažiť z FSX. Snáď len škoda že je to riadne náročné na FPS, ale niet sa čomu čudovať. Pri takomto kúsku sa môžu Flight aj X-plane zahrabať, pretože minimalne dalšie 2 hry im podobné, na toto mať nebudú. 

LHSimulation

Ako som spomínal freeware, toto je jeden znich. Naši južný kolegovia robia fakt kvalitné scenerky a zdarma, určite stojí zato vyskušať, spomeniem napr Debrecén, alebo Pécs všetko je to super a vrelo odporučam, kedže je to všetko zdarma dá sa to stiahnuť priamo na ich stránke https://www.lhsimulations.hu , pokial neviete maďarsky rovnako ako ja, na pravo je Anglická verzia. 


Čo to letí, a kam to letí?

A teraz troška mimo FSX, určite sa nájdu ľudkovia medzi vami, ktorých občas zaujíma čo to vlastne nad ich domov alebo panelakom letí, popr priamo nad nimi. Tak na túto otázku dokáže zodpovedať jedna super stránka / applikácia ktorá sa volá FlightRadar24 -> https://www.flightradar24.com/ ktorá je dostupná aj pre Android a iPhone (platená verzia ponúka mnoho dalších možností, ale opať platí, čo sa dá kupiť da sa aj stiahnuť). Bolo by dobré spomenúť že pri mobilnej verzii sa vyžaduje internetové pripojenie...


Dúfam že tento článok pomôže novým, ale aj stálim milovníkom lietania, ktorý sa občas sťažujú v diskusii pod recenziou na Flight že nieje kvalitný simulačný software, je ním FSX len ho treba nadupať . Ak ale opať hladáte skutočnú realitu spomeniem znova IVAO, kde je možnosť lietať s gliderom alebo aj vrtulovým VFR štýlom s mottom "As real as it gets" takže ak stále váhate -> ivao.sk a určite tam nájdete všetko potrebné, min. rady a mapy podla ktorých sa môžte riadiť tým istým mottom aj v offline móde. Opäť ako minule sa aj ospravedlňujem za gramatické chyby ktoré určite sú. Ak ste sa dočítali až sem tak ďakujem, dúfam že vám toto tu pomohlo a snáď sa uvidíme na oblohe. Bye! 


napísal EpicWin 10.6.2012



Páči sa mi!

FLIGHT SIMULATOR X

PC

Vývoj: Microsoft Game Studios / ACES Studio
Štýl: Simulácia
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 17.10. 2006
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
NOVÉ RECENZIE HRÁČOV
9.5
| Felvidek PC Recenzia
[pridal PaPoČa 9.4.2024 17]
6.0
| The Last Of Us Part II
[pridal PrecedaVlasť 3.3.2024 3]
6.0
| The Last Of Us Part 2 remastered
[pridal PrecedaVlasť 27.2.2024 90]
6.5
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal PaPoČa 22.1.2024 21]
| Tomb Raider I-III Remastered
[pridal T0M0 16.1.2024 18]
9.3
| Alan Wake 2
[pridal Tiqer 20.12.2023 21]
| Witcher 4
[pridal Joey N 10.12.2023 0]
8.5
| Marvels Spider-man 2
[pridal Filip Basketak 27.10.2023 21]
8.9
| Remnant 2
[pridal Umelec roku 19.8.2023 11]
8.3
| Final Fantasy XVI
[pridal Tiqer 2.8.2023 27]
2.0
| Modern Warfare 2022 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
9.0
| Modern Warfare 2019 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
8.6
| Assassins Creed Valhalla
[pridal Lukášcico 11.7.2023 2]
| Preview na Final Fantasy 16
[pridal Sidh 26.5.2023 11]
8.2
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal Tiqer 12.5.2023 9]
9.5
| Resident Evil 4 (2023)
[pridal saimonkaca 5.4.2023 0]
10
8.7
| Resident Evil 4
[pridal Tiqer 4.4.2023 26]
9.0
| Lorelai
[pridal de Bielawa 1.4.2023 5]

SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (2)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19435)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk