Final Fantasy VIII

Nebezpečná hrozba z budúcnosti prichádza a svet potrebuje odvážneho a spravodlivého hrdinu Squalla Leonharta. Zdieľajte spolu s ním veľké a nezabudnuteľné, epické dobrodružstvo plné strachu, vojny, nenávisti ale hlavne lásky, pochopenia a priateľstva.

PC
pridal Roné 7.10.2011 o 8:40 pod používateľské recenzie

10


I’ll be here...

Why...?

I’ll be ′waiting′... here...

For what?

I’ll be waiting for...you so...

If you come here...

You’ll find me ...

I promise.

Predstavte si že kráčate sám a opustený, naprieč suchou pustinou, a jediné čo vás vedie je tento sľub ktorý chcete splniť. Presne takáto myšlienka napadli veľmajstra Sakaguchiho pri tvorbe ôsmej časti jeho najúspešnejšej séria Final Fantasy. Ak sa nebojíte príšer, čarodejníc a ste fanúšikom dobrých RPG, Squaresoft vás zavedie do fantastického sveta plného nástrah, a do nezabudnuteľného boju s hrozbou, ktorá prichádza až z ďalekej budúcnosti. Ak máte odvahu, vydajte sa spolu so mnou na prehliadku obrovského a tajuplného sveta Final Fantasy VIII.

Dej 10/10

Určite každý z nás rád spomína na svoje študentské časy. Vo Final Fantasy VIII sa do týchto časov vraciate opäť a to ihneď na začiatku. Avšak to určite nebude taká škola na akú ste chodil vy. Práve naopak. Volá sa Blamb Garden a je domovom mnohých neposlušných teenagerov s ktorých vychovávajú  SeeD – platených žoldnierov, ktorých prioritou je chrániť svet pred nebezpečnými čarodejnicami. Už samo intro vás vtiahne do tohto sveta a predstaví vám zopár postáv, ktorých mená sa však dozviete neskôr. Hlavým hrdinom je sedemnásť ročný Squall Leonhart, ktorého spoznávate už ihneď na začiatku kedy sa preberá na ošetrovni po súboji s jeho protivníkom Seiferom. Navzájom si totižto podarovali jazvy na tvárach pomocou svojich gunblade, čo je nejaký hybrid meča a zbrane. Postupne spoznávate hlavné postavy. Tou ďalšou bude najmä atraktívna Quistis Trepe ktorá je aj zároveň Squallovov inštruktorkou, s ktorou bude musieť absolvovať malú skúšku aby tak bol aspoň o krôčik bližšie k cieľu stať sa SeeD. Tak sa aj stane a Squalla čaká veľká misia do mesta Dolett. Tu spoznáva najvtipnejšiu postavu z celej hry, ktorým je hot-dogžrút Zell Dincht prezývaný aj ako chicken-wuss, hlavne protivným Seiferom, ktorý bude Squallovi a Zellovi veliť v tejto misií. Seifer sa bude správať ako riadny hlupák, ktorého jediným cieľom je splniť si svoj sen.

 


 Seifer Squalla v tréningu ani len trocha nešetril.


Spočiatku nedáva nič zmysel. Viete len že nepriatelia, tzv. Galbádsky vojaci sa rozhodli obsadiť Dolett a vy ho musíte oslobodiť. V zapätí Seifer zdrhne a Squallovi a Zellovi príde nová posila, roztopašná, milá a dosť naivná Selphie so svojimi nunchakmi. Spoločne sa vracajú späť a úspešne ukončujú misiu. Squall, Selphie a Zell sa stávajú SeeD. I keď sú s toho Zell a Selphie nadšený  Squall sa stále tvári obyčajne. Ešte pred tým než príde nový rozkaz, sa Squall zúčastní tanečného bálu, kde stretá pekné a dosť otravné dievča, ktoré dotiahne tvrdohlavého Squalla na tanečný parket a pokúsi sa s nim tancovať.Keďže Squall je v tomto smere nemehlo, vypadá to ako keby tancovala s trochu pripitým študentom po maturite.No napokon ho tancovať naučí a vy budete svedkom jednej z najkrajších scén v hre. Na druhý deň je Squall vyslaný na misiu do Timberu, ktorý sa nachádza na kontinente Galbádia. Tu stretáva to isté dievča, ktoré ho naučilo tancovať. Volá sa Rinoa Heartilly. Milovníčka psou, otravovania a to čo ju najviac vystihuje sú jej záchvaty smiechu. Rinoa je členkou miestneho odporu Forest Owls, proti rozpínajúcej sa Galbádií. Napokon vzniká obrovská zápletka ktorej cieľom bude zničiť Edeu. Čarodejnicu ktorá momentálne vládne Galbádií. Spoznávate ďalšiu postavu strelca Irvina, ktorého úlohou bude odstreliť Edeu. Partia je teda kompletná, avšak veci sa neskončia tak ako by sme chceli, a preto je to len začiatok veľkého boja s čarodejnicami.

 

Vtipné rozhovory sú samozrejmosťou.

 

Jednou dôležitou postavou, s ktorou sa najskôr zoznamujete len pomocou dream worldu, je Laguna Loire- bývalá Galbádsky vojak, ktorého životopis sa vám premieta počas hry v krátkych častiach, z jeho dobrodružného života. Spolu s jeho parťákmi Kyrosom a Wardom budete sprevádzaní niekoľkými misiami. Laguna je docela moták, no vie byť odvážny a správne používať rozum. Veľmi si obľúbi mladú nadanú speváčku Júliu, no neskôr sa dostane do Winhillu, kde nájde aspoň na chvíľku šťastie. Vráťme sa však k hlavnému hrdinovi. Spomínaní Squall Leonhart je typickým príkladom popubertálneho samotára. Moc toho nehovorí, väčšinu si povie v mysli. Spočiatku mu Zell vadí pretože je hlučný a bláznivý, a Rinoa pretože je otravná, ale nedáva to najavo. Nikdy nezabudnem na scénu, kedy je najlepšie vidieť Squallov charakter. Vtedy nesie polomŕtvu Rinou do Estharu a na polceste sa zastaví, položí ju a oddýchne si, pričom prvýkrát povie ako všetko cíti. Avšak Rinoa je vtedy v bezvedomí a Squall jej povie niečo ako: That’s secret between you and me. Got that? Snáď najobľúbenejším slovom ktoré Squall hovorí je : Whatever. V čase kedy vám to už príde fakt smiešne sa začne jeho charakter meniť k lepšiemu a to je to na čo budete netrpezlivo čakať počas celej hry, pretože Squall Leonhart budete vy! 

 

Hratelnosť 10/10

Rozmanitosť nenájdete len v dejovej línií, ale aj v celkovom battle systéme. Hlavné od čoho sa odvíjajú vaše vylepšenia je dosť pestré Junction Menu. I keď to zo začiatku dokáže niekoho dobre zaskočiť, keď uvidí svoje menu plne nabité rôznymi vylepšeniami a informáciami. Junction Menu je však robené tak, aby nerobilo problém niekomu sa v ňom zorientovať. Každá postava má svoje špeciálne Limit Breaky, ktoré prichádzajú hlavne vtedy kedy postavy už ako sa vraví melú z posledného. Squall ich získava pomocou zbraní. Za každú novú zbraň mu pribudne jeden. Rinoa ich dosahuje hlavne pomocou jej parťáka psíka Angela. Tu si musíte kupovať  v tzv. Pet Shopoch časti časopisu pre milovníkov psou, odkiaľ sa Angelo učí nové triky. Rinoe neskôr pribudne ďalší limit break pri ktorom už nemusí využívať Angela, no podľa môjho názoru je ten v kombinácií s Angelom oveľa účinnejší. Quistis ich získava pomocou predmetov, z príšer a Zell sa ich učí z časopisu Combat King. Irvinovi sa musí vyrábať munícia, pomocou predmetov, ale najťažšie je to pri Selphie, kde  tie najlepšie kúzla prichádzajú náhodne. Pri Squallovi a Zelovi musíte ešte trochu zabrať aby ste nepriateľa zničili čo najviac, avšak dá sa nastaviť u týchto dvoch postáv aj automatický duel.


 Battle systém ako sa patrí. 

 

Ako v každej dobrej RPG, i tu je potrebné občas vyraziť do sveta a zabiť zopár príšer, aby sa vám vaše postavy a všetko ostatné vylepšili čo najlepšie a nabrali tak nové skúsenosti, ktoré sa rozdeľujú medzi vaše postavy a GF. Každé GF má iný útok. Avšak sa môže stať že vám nepriateľ zničí nejaké. Preto sú v hre aj špeciálne obnovujúce lieky pre GFká. Čo sa týka mágie a obnovujúcich liekov, či hoc akých iných predmetov, od samotného začiatku až po koniec máte tých spôsobov ako ich získať neúrekom. Môžete si mágiu vysiať z nepriateľov, nájsť zdroj mágie ktorý niekedy býva dobre skrytý a niekedy ho prezradia ružové iskričky. Najrýchlejším spôsobom ako získate mágiu je vyrobiť si ju z rôznych predmetov. To isté platí aj pri liekoch, tie sa dajú kúpiť hlavne v obchodoch ale môžete si ich po čase vyrobiť, stačí niektoré z GF naučiť výrobu liekov. Dokým potrebné GF nezískate musia vám postačiť obchody. K dosiahnutiu vyššej úrovne je potrebné získavať EXP. Za každú príšeru ich môžete niekoľko dostať, to však záleží aj od druhu príšery. Vaše EXP potrebné na zvýšenie úrovne sa však vystupňujú. GF získavajú namiesto EXP Ability Points =AP ktoré im napomáhajú k získavaniu spomínaných vylepšení. Tie vám zase napomôžu k vylepšeniu postavy a tak môžete zasadiť silnejší úder. Najlepšie je keď si čo najlepšie nastavíte Status Attack. Ako príklad uvediem T-Rexa, ktorý nie je proti kúzlu blind a bio odolný. Keď ho oslepíte vaším útokom, nebude vás môcť nijako zničiť, pretože nevie čarovať, len udierať. Element Attack sa dá lepšie využívať keď útočíte na príšery s ohnivým elementom. Dúfam že každého ihneď napadne dať si tam niečo chladné, pretože dať si tam oheň je asi tak chytré, ako si k svojej kreditke do peňaženky priložiť papierik s PIN kódom. GFká získavate pomocou rôznych questov, či súbojov pri ktorých si ich musíte z nepriateľa pomocou funkcie Draw vysiať. Potom si ich ukladáte k svojim postavám a využívate ich. Ako náhle sa vstávate SeeDom dostávate po určitej dobe nejakú sumu peňazí. Vy ich však môžete dostávať viac, stačí ak správne odpoviete na všetkých 30 testov, ktoré nájdete vo svojom menu. Záleží to aj od hodnosti ktorú máte. Ak niečo zbabrete tak sa vám vaše “ sociálne príspevky“ znížia.



 Guardian Force (GF) majú na úspechu Final Fntasy VIII istý podieľ. 

Jednou z mojich najobľúbenejších súčastí Final Fantasy VIII je kartová hra Triple Triad. Môžete ju hrať s ľuďmi ktorých stretnete, no na to aby ste dobre odštartovali, je potrebné sa ihneď na začiatku trocha rozprávať s ľuďmi a pár kariet vyfasovať. Zo začiatku je kartová hra jednoduchá. Najlepšie sa hrá ak získate čo najsilnejšie karty. Iné je to neskôr, kedy prídu na rad elementy a nové ťahy typu combo, same a plus. Vtedy je naozaj čo robiť aby ste vyhrali. Všetky zmeny pravidiel však nájdete vo svojom menu, takže kde je problém? Z kariet ktoré získate si môžete vyrobiť lieky, kúzla, či nejaké tie predmety. Najviac toho získate zo vzácnych kariet ako je karta napr. karta Squalla, Angela a podobne.

Kartová hra Triple Triad.

Počas vášho hrania sa vám do hry pripletú rôzne minihry. Na rovinu poviem že vedia viac zabaviť ako samotné súboje. Bude to pri niektorých poriadna dávka adrenalínu. Spomeniem jednu z najlepších minihier, kedy musíte šifrovať kód na Galbádskom vlaku a ešte k tomu sledovať, či vás nejaký vojak nevidí. Alebo súboj Squalla a Galbádskeho vojaka na lane počas letu. Vaším cieľom je ho odtiaľ skopnúť dole, za pomoci rán ktoré mu udelíte. To je jedna z mojich najobľúbenejších pasáži. Bitka Balamb Garden vs Galbadia Garden. Pri tejto bitke sa ani dýchať nedá pretože je tak geniálna. Pre odvážnych hrdinov s dobrým srdcom je tu ešte jedna skvelá minihra, kedy moc zmetený Squall vyskočí do vesmíru chytať Rinou. Za odmenu vás potom čaká Ragnarok. Jeden zo spôsobov dopravy vo svete Final Fantasy VIII s ktorým môžete rýchlejšie preskúmať všetky miesta. Ešte pred tým to bude zmobilizovaná Blamb Garden, avšak tá vám neumožní preskúmať všetko. Ak by sa niekto nedajbože stratil k dispozícií máte mapu.


Pohľad na tie najlepšie minihry.

Zaujímavé sú taktiež rôzne questy. Niektoré vedú k novým GF, iné zase k získaniu nejakých vylepšení alebo len tak pre zábavu. Ani táto Final Fantasy sa nezaobišla bez Chocobo questu. I keď zrovná tento quest je dosť na logiku. Zase nič čo by ste nezvládli. Jeden z najťažších je keď chcete získať posledné a najsilnejšie GF menom Eden. Vedie k nemu dlhokánska cesta pod mobilným výskumným zariadením až do podzemia, kde ju vlastní odporná a nemilosrdná Ultima Weapon s jej odpornými útokmi Light Pillar a Gravia. Po zdolaní tohto bossa si poriadne vydýchnete a poviete si že nič horšie snáď už byť nemôže. Ale môže. Len si počkajte na Omega Weapon a jej útoky. Pri týchto odporných príšerách je najlepšie využívať Limit Breaky a hlavne ten Squallov. Pomôže aj auto protect a auto shell. I títo bossovia vedia narobiť veľa zlého, čo potom musí byť ten finálový? Tak to sa nechajte prekvapiť. Ultimecia je totižto ako sa vraví čerešničkou na torte. Pravdu povediac viac mi robilo problém poraziť Omega Weapon než Ultimeciu. Omega Weapon dáva útoky pri ktorých vám zoberie dvojnásobok vašej maximálnej HP. Najlepšie je si na ňu zvoliť tú najsilnejšiu partiu. Squalla a Rinou hlavne. Rinoin útok Invincible Moon, ktorý vám na istý čas zabezpečí nezraniteľnosť. Avšak Rinoine limit breaky sú náhodné a nemožno si vyberať. Preto asi tou najlepšou variantov bude obetovať Lagunovú kartu a vyrobiť s nej 100 Hero+, a postupom času si nesmrteľnosť neustále obnovovať.

Vo svete Final Fantasy VIII sa nemôže stať že by ste sa nudili. Rôzne úlohy sú v každom mestečku ale aj rozmiestnené po svete. Zaujímavý je tiež quest v Shumi Village z ktorého vyplýva veľa múdreho. Pre lovcov ufónov je tu UFO quest, kde prenasledujete malého ufónika menom Pupu. Ak chcete získať dobrého spojenca ktorý sa vám zíde pri súbojoch, zavítajte čo najskôr do Centra Ruins a porazte Odina. Ten sa potom k vám pridá a občas sa vám potom pri súbojoch objaví a jednou ranou zabije všetky príšery. Po súboji Odina a Seifera príde Gilgamesh, ktorý náhodným výberom udiera rôzne rany. Či to je lepší ťažko povedať mne sa zdá byť Gilgamesh slabší.

Maškaráda v Deling City. Ten objekt tam v zdu mi niečo pripomína.

Najzábavnejšie sú vaše misie. Karneval v Deling City je to dôkazom toho, ako daľeko dokáže ľudská fantázia zájsť. Neviem kto Deling City navrhoval, možno Nomura. Každopádne klobúk dole. Takýchto misií nájdete v celej hre niekoľko. Dobre sa pobavíte aj v misií, v ktorej sa tým rozdeľuje na dva. Jednému velí Squall a tomu druhému Selphie. Sranda sa pozerať ako táto drobná postava dokáže veliť. Avšak ide o záchranu Balamb Garden takže Metal Gear Selphie bude musieť zabrať aby Balamb Garden zachránila. Na túto misiu neodporúčam posielať Rinou, pretože budete ožobráčený o kus dejstva, to už radšej Squalla okradnite o chvíľku pokoja a pošlite ho spolu s Rinoou.

Často získavalo Final Fantasy VIII nižšie hodnotenie kvôli tomu že niektoré bonusy sa v hre sa nedajú bez použitie návodu dosiahnuť. Keby si vtedy lepšie všímali tie keci, ktoré vám miestny povedia asi by sa na toto nesťažovali. K dosiahnutiu niektorých vecí často vedie práve takáto cesta. Kebyže niečo prepásnete, existuje k tejto hre Official Strategy Guide kde nájdete všetko možné od bonusov až po výšku a vek postáv. Najlepšie však poslúži na to keď potrebujete získať z nejakej príšery niečo na výrobu zbraní a vy neviete z ktorej príšery. Náročnosť postupne stúpa. Tým sa aj zvyšuje HP a Al nepriateľov. Po čase získate z vašich GF schopnosti LV up a LV down. Dosť dôležité a dobré vecičky ktoré sa vám behom hry zídu na tie najzákernejšie príšery.


Príbeh zo strany Lagunu Loire. 

 

PC verzia hry vyšla v roku 2000 a jej požiadavky sú natoľko nízke aby ich spustila aj hocaká haraburda s operačným systémom Windows 95.

Grafika 10/10

Final Fantasy VIII má bohužiaľ tú smolu, že vznikalo v dobre kedy ešte grafika nebola na boh vie akej úrovni. Squaresoft však hru po grafickej stránke vylepšil ako sa len dalo a tým aj predbehol niektoré hry vzniknuté v tom istom roku. Oproti predchádzajúcej Final Fantasy VII urobila obrovský pokrok a priniesla tak trochu skutočnejšiu podobu postáv. Nie je to len hromada akčných súbojov ktoré sledujete z rôznych uhlov, ale prekrásne a dych vyrážajúce ukážky ako priam z nejakého animovaného filmu.Toho najkrajšieho a najemotívnejšieho sa však dočkáte ako inak na koniec. No medzitým budete prevádzaný inými krásnymi scenármi. Ako sú napríklad : tanečná scéna nad nebom plným hviezd, karneval v Deling City, nádhernú scénu vo vesmíre, či akčné prepadnutie okupovaného Dolettu. Najväčšou srandou je keď sa vám ukážky behom hrania votrú do dejstva len tak.Grafika ktorá vás však bude sprevádzať počas celej hry tiež nie je na dobu vzniku zlá. V jednej časti kedy len beháte po meste a plníte rôzne úlohy, a questy je vlastne všetko snímané statickými kamerami s ručne kreslením pozadím. Klasickú Third person zažijete keď sa budete pohybovať na mape, avšak s oveľa menej polygónmi a v inej podobe než pred tým.



Neexistuje hra ktorá má tak prekrásnu tanečnú scénu ako je táto.

 

To najlepšie však uvidíte pri navštevovaný iných miest. Zaujímavé je že sa tvorcovia inšpirovali gréckou či francúzskou, dokonca i inkskou architektúrou. Ako prvé navštívite malé prístavné mestečko Balam, kľudnú a malú destináciu, ideálnu na rybolov. Dolett pripomína také povojnové Francúzsko s veľmi príjemnou atmosférou a kopec vtípkami čo k tomu patria. Esthar vás ohúri svojím hi-tech veľkomestom, nemám k tomu čo dodať čisté sci-fi. Jedným z mojich obľúbených miest je však pokojný a tichý Winhill pripomínajúci nejakú maličkú bavorskú dedinku. Ak Final Fantasy VIII niekto nedohral alebo nehral, stavím sa že po pozretí niektorých scén či niektorých z týchto miest by zmenil svoj názor a už aj to napravil.


Krásna čarodejnica Edea sa vám určite zapáči.

 

Takou zaujímavosťou sveta Final Fantasy VIII je, že používanie GF zaberá pamäť v hlave postáv. Teda Squall nemá žiadne pekné spomienky na rodičov, ani na detstvo celkovo. Preto si môžeme trieskať hlavu do múru, že prečo je taký ako je. Keby to tak fungovalo aj u nás mala by som dobrú výhovorku na to že som zabudla domáce úlohy. Tvorcovia boli na toľko chytrí že Squallovi dopomohli si spomenúť na svoje detstvo v sirotinci, pomocou prekrásneho návratu do minulosti ktorý rozprávajú hlavné postavy. Samo o sebe to pôsobí milo a vtipne. Každý sme predsa raz taký boli.

Zvuk 10/10


Intro v sprievode s Liberi Fatali ktorej krásu a čaro proste nejde opísať ani veršami najlepšieho ruského básnika. Asi takto si vás zo začiatku Final Fantasy VIII pripúta. Mimochodom Liberi Fatali bola hraná na letných olympijských hrách v Aténach v roku 2004. A to je len dôkazom toho, že hudbu vo Final Fanatasy VIII nerobil žiadny babráci ale Nobuo Uematsu. Takže vám počas celej hry nádherná hudba nedá pokoj. Najlepšie na tom je, že zvláštne dokáže pôsobiť aj vzhľadom na dejovú líniu v ktorej hráte.  OST je v hre zhruba okolo 70, takže sa máte na čo tešiť aj s tejto stránky. I keď by bolo s tohto kvanta melódii ťažké vybrať najlepšiu, mojou najobľúbenejšou sa stala tzv. “Eyes On Me“ ktorú naspievala Faye Wong. Táto pieseň sa v hre objaví niekoľkokrát ale najlepšie si ju vychutnáte na konci, ruku na to. Aby to nebolo len o Soundrackoch tak treba spomenúť jednu vec, ktorú nemôžem považovať za nejaké mínus. Postavy totižto nemajú hlas. Nie je to nejako na škodu, máte predsa texty o čom sa rozprávajú  a dokázalo by to v kombinácií s tými textami trochu vadiť, ale RPG v tejto dobe boli tak robené. Zato pazvuky príšer a podobné zvuky vydávané s tým rátať môžete.


Jedna z najdojemnejších scén v hre. Podľa tejto scény bolo zrejme vytvorené samotné logo Final Fantasy VIII.

Neviem ako vy, ale ja neznášam tie hlúpe hádky o to, ktorá Final Fantasy je najlepšia. Pre mňa osobne sú geniálne časti VII a VIII, a každý správni milovník Final Fantasy by ich mal mať prejdené. Osobne ich pokladám za dve najlepšie RPG aké som kedy hrala, s tým rozdielom že mne osobne sa páčila viac osmička, pretože ešte žiaden príbeh si ma nepripútal svojou krásou ako je príbeh Final Fantasy VIII. Nádherný sen z ktorého sa nebudete chcieť prebrať. Obrovské dobrodružstvo a epický príbeh plný lásky, emócií, pomsty a strachu k tomu scenár pre film ako stvorený, nie je ani zďaleka tým všetkým čo vás v hre čaká. Asi takýmito slovami môžem titul Final Fantasy VIII opísať.

PC verzia bola preložená do češtiny. I keď ja osobne mám radšej originál, niekomu sa môže hodiť. Konieckoncou nie je na škodu vedieť všetko. Zopár ukážok: 



Stiahnete ju na tejto stránke:
https://cestiny.idnes.cz/hry/final-fantasy-viii-0nz-/clanek.A080731_09990_bw-cestiny-hry_bw.idn

Plusy +


-Výborná hrateľnosť

-Dĺžka hry

-Veľa bonusov

-Krásny herný zážitok

-Minihry

-Triple Triad

-Po záverečných titulkoch prekvapenie.

Len malá poznámka: zaslúžilo by si už konečne remake.





napísal Roné 7.10.2011



Páči sa mi!

10
FINAL FANTASY VIII

PS2
PC

Vývoj: Square Enix / Square Enix
Štýl: RPG
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
NOVÉ RECENZIE HRÁČOV
9.5
| Felvidek PC Recenzia
[pridal PaPoČa 9.4.2024 18]
6.0
| The Last Of Us Part II
[pridal PrecedaVlasť 3.3.2024 3]
6.0
| The Last Of Us Part 2 remastered
[pridal PrecedaVlasť 27.2.2024 90]
6.5
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal PaPoČa 22.1.2024 21]
| Tomb Raider I-III Remastered
[pridal T0M0 16.1.2024 18]
9.3
| Alan Wake 2
[pridal Tiqer 20.12.2023 21]
| Witcher 4
[pridal Joey N 10.12.2023 0]
8.5
| Marvels Spider-man 2
[pridal Filip Basketak 27.10.2023 21]
8.9
| Remnant 2
[pridal Umelec roku 19.8.2023 11]
8.3
| Final Fantasy XVI
[pridal Tiqer 2.8.2023 27]
2.0
| Modern Warfare 2022 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
9.0
| Modern Warfare 2019 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
8.6
| Assassins Creed Valhalla
[pridal Lukášcico 11.7.2023 2]
| Preview na Final Fantasy 16
[pridal Sidh 26.5.2023 11]
8.2
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal Tiqer 12.5.2023 9]
9.5
| Resident Evil 4 (2023)
[pridal saimonkaca 5.4.2023 0]
10
8.7
| Resident Evil 4
[pridal Tiqer 4.4.2023 26]
9.0
| Lorelai
[pridal de Bielawa 1.4.2023 5]

SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (2)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19444)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk