Test Drive Unlimited 2

Snívať je pekná vlastnosť, no nemusím dodávať, že oveľa lepšie je mať, čo je veľakrát obtiažne, pretože nám vždy niečo chýba.

PC
pridal aDQo2811 25.7.2011 o 22:59 pod používateľské recenzie

8.0


Sniť je pekná vlastnosť, no nemusím dodávať, že oveľa lepšie je mať, čo je veľakrát obtiažne, pretože nám vždy niečo chýba. Najčastejšie sú to peniaze, ktorými sa dá kúpiť pomaly všetko. Od policajtov napchávajúc sa šiškami až po rôzne menšie drobnosti. Ešte viac krát sú to také prípady, že peňazí je na obtiaž a nevie sa čo s nimi, tak sa premárnia na rôzne neužitočné zbytočnosti. Či šperky, domy, jachty, autá. No počkať autá ? Tie sú predsa výnimka, pretože vidieť také Ferrari pred domom, či v garáži je rozhodne oku lahodiace a nedá sa odolať pocitu, že si do takej mašinky sadnete, no my obyčajný ľudia s malým honorárom si také autíčko len veľmi ťažko doprajeme a možno aj preto vznikol herný žáner Racing, ktorý sa nám aspoň ako tak snaží priblížiť aké je to byť vodičom luxusného auta a s kľudom môžem prehlásiť, že väčšine sa to darí aj keď raz za čas príde totálny nepodarok, za ktorým by sa ani mačka neobzrela, pretože hodnota hry je asi taká ako prepadáky od City Interactive. Myslím, že takéto hry nikoho nezaujímajú a radšej si zahrajú reálny Racing, ktorý sa dá aspoň hrať. Ale čo ak vás prestane obyčajné závodenie stále dookola baviť a nastane stereotyp ? Nad touto variantov sa ľudia z Eden Games pred 5 rokmi zamysleli a vydali hru, ktorú mnohý považovali za hru roka. Áno tušíte správne je to Test Drive Unlimited. Na prvý pohlaď obyčajné klišé závodenie, no vo vnútri obsahujúc niečo iné, niečo neprebádane v tomto žánri a plno využívajúc to k svojmu prospechu. Dnes sa píše rok 2011, 11. Február veľký dátum, ktorý sa zapíše do dejín hráčov, prečo? Pretože to je deň oficiálneho vydania pokračovania toho najštýlovejšieho Racingu za posledné roky. A ako teda dopadlo? Uvidíte sami v nasledujúcich riadkoch, takže si to naplno vychutnajte.

Čo by ste určite pri Racingu nečakali je príbehová línia, ktorá je veľmi podarená. Začiatok hry je veľmi atmosférický. Vrchoľ budovy, bazén, párty a neznáma žena, ktorá kričí vaše meno. Ešte predtým ako sa vydáte nasledovať ju si vyberiete svoju postavu, teda podobne ako v predchodcovi, len sa to nekoná na letisku, ale na párty. Vydávajúc sa do garáže sa určite zastavíte a porozhliadnete sa po tej kráse čo hra ponúka. Ďalej už nebudem prezradzovať, pretože už to, čo ste sa dozvedeli je veľa, takže si to skúste radšej na vlastnej koži.

Ak ste sa báli, že na svojich krásaviciach nebudete mať kade jazdiť, tak ste na omyle. Hra ponúka dva obrovské ostrovy. Ibizu a Hawaii. Začnem tým novým. A síce Ibiza, krásny veľký ostrov, o ktorom sa dá sniť. Západ slnka, občasné búrky, dažde to všetko tu nájdete. Ostrov vám naberie veľké sústo a nebudete sa ho vedieť nabažiť. Núdza nebude ani o rôzne poľné cestičky, pre tých väčších miláčikov. Druhý ostrov, Hawaii nie je nový, pretože bol použitý už v predchodcovi, no samozrejme, že autori nemali takú drzosť, že by nám to všetko naservírovali také ako sme to videli pred piatimi rokmi, no zdvihli hlavu a zapracovali na rôznych nových vychytávkach, ktoré možno neuchvátia, no určite potešia. Samozrejmosťou je prevod do nového enginu a zlepšenie textúr, no taktiež zakopneme o nejaké kamene na offroadových cestách. 

Myslím že je najvyšší čas prejsť k tomu, bez čoho by sa žiadna automobilová hra nezaobišla. Dúfam, že vám doplo a prišli ste nato, že týmto mierim na vozidlá, ktoré sú zase podané elegantne a v prekrásnom balení. Kľudne zaspím ak poviem, že graficky sú zvládnuté vozidlá viac než dobre. Dokonca z radosťou poviem, že sú jedničkou v žánri, pretože všetky tie odlesky a rôzne menšie súčasti efektov vytvárajú dojem, ktorý sa môže hrdo popasovať so skutočnými modelmi. Niet na dobrý dojem z vonkajšku auta, ale čo tak interiér? Dúfam že sa teraz PS3 fanboyi nenahneváte, ale oproti GT5 je to asi tak o dve triedy lepšie a to nepreháňam. Okrem perfektného spracovania interiéru majú mašinky rôzne utillitky, z ktorých sa dá iba radovať. Medzi klasické už určite patrí rádio, ktoré obsahuje dve hudobné stanice a zatváranie/otváranie okien/dverí, ale čo tak sklápanie strechy keď prší? Autori si za toto zaslúžia veľké plus, pretože som ja osobne nemal možnosť v nejakej hre takúto možnosť zhliadnuť a to som celkom ostrieľaný gamer.

Máme exotické ostrovy a luxusné autíčka, no načo by nám to všetko bolo keby sme nemali na ostrove nič robiť, ale iba jazdiť do kruhu stále dookola. Na uspokojenie tejto stránky sa vývojári postarali vynikajúco. Podobne ako v predchodcovi aj tu narazíme na agentúru predávajúc domy. V nich nemáme samozrejme na výber nič iné ako rôznorodé domy od výmyslu sveta. Od starého a zničeného karavanu až po mohutnú jachtu, obsahujúc veľa miesta pre naše vozidlá, no samozrejme že za slušný finančný obnos, na ktorý by obyčajný človek nezarobil ani za štyri roky. Novinkou je upraviť si prostredie vlastného domu. Napríklad si zmeniť farbu steny, stolu, gauča a podobných vecí. V dome si taktiež môžeme zmeniť naše doterajšie oblečenie a rôzne ho kombinovať. Každý dom pochopiteľne obsahuje garáž, menšiu, či väčšiu. Autori skutočne zachádzali do detailov a dôkazom toho je aj televízia v dome, ktorá obsahuje na začiatok dva programy jeden o počasí na jednotlivých ostrovoch a druhý info, ktoré budeme potrebovať. Napríklad že naša garáž je plná a nové auto sa nebude mať kde zmestiť.

Samozrejme, že sa na ostrove nachádzajú aj rôzne iné podniky, v ktorých budeme míňať naše ťažko zarobené peniaze. Najviac ma asi oslovila auto umyváreň, kde nám tri sexi ženy umyjú našu krásku. Ako tak čítate, tak ste si určite všimli, že možností určite nebude málo, práve naopak. Uvidíme tu rôzne podivné veci, napríklad si môžeme hocikedy zájsť na plastiku, kde nám sestrička trošku oreže (hlavu). Po dokončení operácii náš avatar nebude zrovna nadšení, že musí mať celú hlavu obviazanú, no to je poplatok zato, že ho urobia pekným/škaredým.

Čo je najdôležitejšie a vždy bude je hrateľnosť, ktorá sa od predchodca o maličký kúštik zmenila, čo je určite pozitívum, pretože reálnejší pocit z jazdy sa iste dostaví. Teraz si môžete položiť otázku. Volant, či klávesnica? Ja som mal tú možnosť okúsiť obidve varianty. Či je to pozitívum alebo naopak to nechám na vás. Mne osobne štýl riadenia auta a rozdelenie na tri skupiny padol veľmi dobre. Navyše som to všetko odohral na klávesnici a nesťažujem sa. Aby som mohol porovnať, tak som to skúšal aj na volante a zážitok bol o trošku väčší, ale radšej mám ten pohodlnejší štýl, takže z klávesnicou.

Exotiku neponúka iba ostrov Ibiza, ale aj ozvučenie. Nie je síce najkvalitnejšie, ale vo svojom žánri spolu s Dirtom určite kraľujú. Na zozname piesní sa toho určite dá veľa nájsť, no stále to nie je to pravé orechové. Hudba sa zameriava na určitú časť ľudí a oproti jednotke, kde sme mali šancu zahliadnuť muziku od mozzarta, ale aj rôzne rockové kapely a metal. V dvojke sa to skôr snaží prispôsobiť masám. Do ozvučenia hudby určite nepatrí iba hudba, ale aj ozvučenie auta a dabing postáv, na ktorom si celkom dali záležať. Čo sa týka rôznych drobností ako zvuk šmýkajúcich kolies, tak tie sú určite na výbornej úrovni a treba za to vývojárov pochváliť.

Čo každého poteší je určite vynikajúco zvládnutá technická stránka, ktorú musím ohodnotiť výborne. Síce nepodporuje žiadne novinky ako DirectX11, ale aj tak sa dá povedať, že efekty sú na veľmi slušnej úrovni, takže jednotke rozhodne v tejto kategórii neurobí hanbu. V čom, ale áno je určite množstvo bugov, ktoré zjavne nikoho nepotešia. Hra mi celkom často padala, čo ma dokázalo v niektorých momentoch pekne nahnevať. Čo ma, ale najviac zaujalo na hre bol multiplayer, ktorý je výborný, ale tie bugy ho veľmi ničia. Myslím, že už vyšlo dostatok patchov, no aj tak niektoré chyby stále nie sú fixnuté a celkom dosť ničia herný zážitok, ktorý si od hry odnesiete.

V celku je hra veľmi dobre zvládnutá. Veľké dva ostrovy, množstvo áut a rôzne iné veci, ktoré určite potešia. Čo ale nepoteší je ich spracovanie, ktoré je dostatočne zabugované, aby si odo mňa hra odniesla iba hodnotenie 8.0, čo je myslím, že adekvátne pre túto hru. Ostáva len dúfať, že bugy, ktoré v hre sú sa skôr či neskôr fixnú. Myslím, že to je odo mňa všetko lúči sa s vami Mako.

Plusy a mínusy

+Mohutné prostredie
+Ukážkovo zvládnutá technická stránka
+Množstvo dopravných prostriedkov

-Bugy, bugy a ešte raz bugy

 



napísal aDQo2811 25.7.2011



Páči sa mi!

8.0
TEST DRIVE UNLIMITED 2

PC
PS3
Xbox 360

Vývoj: Atari / Eden Studios
Štýl: Racing
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 11.2. 2011
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
NOVÉ RECENZIE HRÁČOV
6.0
| The Last Of Us Part II
[pridal PrecedaVlasť 3.3.2024 3]
6.0
| The Last Of Us Part 2 remastered
[pridal PrecedaVlasť 27.2.2024 90]
6.5
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal PaPoČa 22.1.2024 21]
| Tomb Raider I-III Remastered
[pridal T0M0 16.1.2024 18]
9.3
| Alan Wake 2
[pridal Tiqer 20.12.2023 21]
| Witcher 4
[pridal Joey N 10.12.2023 0]
8.5
| Marvels Spider-man 2
[pridal Filip Basketak 27.10.2023 21]
8.9
| Remnant 2
[pridal Umelec roku 19.8.2023 11]
8.3
| Final Fantasy XVI
[pridal Tiqer 2.8.2023 27]
2.0
| Modern Warfare 2022 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
9.0
| Modern Warfare 2019 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
8.6
| Assassins Creed Valhalla
[pridal Lukášcico 11.7.2023 2]
| Preview na Final Fantasy 16
[pridal Sidh 26.5.2023 11]
8.2
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal Tiqer 12.5.2023 9]
9.5
| Resident Evil 4 (2023)
[pridal saimonkaca 5.4.2023 0]
10
8.7
| Resident Evil 4
[pridal Tiqer 4.4.2023 26]
9.0
| Lorelai
[pridal de Bielawa 1.4.2023 5]

SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18386)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk