NBA2K11

Máte radi basketbal? Ak áno, tak je NBA 2K11 povinnosťou, ak nie nebojte sa, hra vás zaujme aj keď nie ste športový nadšenec.

PC
pridal KOnev 30.6.2011 o 17:59 pod používateľské recenzie

9.5


K NBA2K11 si nenájde cestu tak veľa ľudí, ako k mainstreamom od Ubisoftu či EA. Je to hra, ktorú hrá len špecifický okruh ľudí, ale aj napriek tomu si myslím, že dokáže zabaviť aj tých, ktorí pri názve NBA2K11 prestali mať záujem.  Keďže kvalita hry je výborná dúfam, že moja recenzia presvedčí gamerov, aby občas odložili zbrane a chytili loptu.

Ale už k hre, začnem hratelnosťou. Má asi jeden jediný zápor, zo začiatku to je pre nováčika dosť ťažké. To bola asi jediná obeť, ktorá padla kvôli skvelej prepracovanosti. Každý hráč v NBA2K11 má svoj vlastný osobitý štýl hry. Kopírujúci skutočnosť samozrejme. Každý hráč ma iný typ strelby, cross-overov (kľučiek) atď. Takisto nie je jedno s kým smečujete, hádžete trojky, Shaq vyniká v niečom inom ako Nash, to dá rozum :). Hlavne strelba je dosť problematická zo začiatku. Funguje na princípe, že hráč drži tlačítko určené pre strelbu a pustí ho až o nejakú krátku dobu, približne vtedy, keď má hráč loptu nad hlavou. Lenže ako som povedal, každý hráč to má inak, taký Shawn Marion hádže loptu už od pŕs, teda musíte pustiť tlačítko skôr. Pokiaľ čľovek nie je nesvojprávny, tak sa časom všetko naučí. Tréning je tiež veľmi užitočný a výdatne vám pomôže. Nenechajte sa odradiť neúspechmi, pretože po pár hodinách učenia vás čaká skvelá hratelnosť a hodiny zábavy. Či už hrania po internete, alebo s módmi, ktoré sú skvelé. K tým by som rád prešiel.

Najmasívnejší mód je jednoznačne MyPlayer mód. Z názvu ste asi všetci pochopili podstatu, ale pre tých menej chápavých objasním, o čo vlastne ide. Vytvoríte si vlastného hráča, určíte mu atributy, ktoré budete postupne vylpešovať za získané skill pointy v zápasoch. Najprv však musíte absolvovať, zápasy draftu, čím lepšie budete hrať so svojim hráčom, tým lepší tím si vás vyberie a tým viac skill pointov dostanete. Trade je veľmi pekne spravený, v napätí očakávate ako vysoko sa umiestnite a kto si vás vyberie. Po summer circuite so svojím NBA tímom už idete naplno do sezóny. Minimálne prvých 10 zápasov budete naskakovať do zápasov z lavičky. Pokiaľ presvedčíte trénera, časom vás dá do základnej päťky. Po zápase sa musíte zúčastniť tlačovej konferencie. Na otázky môžete odpovedať, napríklad lojálne, arogantne atď.

Je to v pohode prvých 10 tlačoviek, no potom tie isté frázy, kedže existuje asi 6 otázok, sú otrepané a nudné. Ale musíte si dávať pozor na to čo hovoríte. Ak ste arogantný a napríklad urazíte výkony vašich spoluhráčov, môže sa stať že v ďalšom zápase sa budete márne hlasiť o loptu. Fanúšíci na vaše dotyky s loptou tiež nebudú reagovať jasotom ale skôr piskotom, čiže byť lojálny sa oplatí viac :). Veľmi vám to nepomôže pokiaľ si vypýtate trade. Fanúšici nebudú radi a pokiaľ prestúpite ku rivalovi, tak ste už úplne v ... Čim lepší budete, tým viac budete dostávat ponúk na reklamu pre Jordan Brand (basketbalová obuv). Budete vyfotený na obálkach magazínoch a do zbierky vám pribudnú aj viaceré billboardy. Čím lepší budete, tým vačšiu váhu bude mať vaše slovo a vedenie vás bude kontaktovať, ohľadne prijatia nových posíl, budete si teda môcť čiastočne budovať káder okolo seba. Nedávajte však vedeniu nerealistické ciele, Kobe Bryanta vám neprinesú, radšej sa zamerajte na mladých a talentovaných.  Ako vidíte MyPlayer je neuveriteľne detailný. No to nie je všetko.

Z módov je tu ďalej klasická sezóna. V tej môžte tradeovať hráčov ako len chcete, nehladiac na platový strop a výmenný trh. V ďalšom type sezóny musíte hospodáriť, kvôli platovému stropu. Máte k dispozícií aj agentov. Tí vyhľadávajú talenty, pokiaľ budete mať šťastnú ruku, môžete vybrať budúcu hviezdu NBA. Ďalej je v módoch ešte play-off, pre tých čo nemajú trpezlivosť na dlhú konferenciu. Samozrejme nechýba ani exhibícia pre jedného, alebo až štyroch hráčov. Hrať môžete aj za classic teams, teda Bulls s Jordanom alebo akýkoľvek iní retro tím. Jordan je tvárou celej hry, čiže má aj svoj Jordan Team. Takisto má aj svoj vlastný mód Jordan Challange. V ňom vlastne hráte Michaelove životné zápasy, máte úlohy dať až 61 bodov atď. Keďže to sú zápasy staré 10 rokov+, je to vidno aj na obrazovke, je viac zrnitá a rozmazaná. Dresy a haly sú takisto výrazne zastaralé oproti normálnym zápasom. A aby toho nebolo málo nechýba ani rozsiahli MP. Môžete sa registrovať na stránkach líg a dostať sa do ich NBA2K11 siete. Potom to už je klasická sezóna akurát nie proti AI. To je vždy zábava na dlho, nesmierne vám to predĺži znovuhrateľnosť. Tam by som však vytkol lagy. Je síce pravda, že môj internet nie je najlepší, ale ako som čítal na fórach, tak aj ostatným hráčom to robí problémy. Asi jediné mínus čo som bol schopný nájsť na tejto hre, no ešte občasný bug, ale to nevadí plusy to krásne prekrývajú.

Tak teraz už konečne k technickej stránke hry. 2K czech si dali maximálne záležať. Každý jeden hráč má svoj vlastný face. Pri hviezdach ako Shaq ONeill, Lebron James, či Kobe Bryant sa tvorcovia pohrali aj s tetovaniami, ktore zodpovedajú skutočnosti. Neviem či som niekedy videl lepšie vyzerajúcu športovú hru. Reflektory sa krásne odrážajú od parkiet, hráčom steká pot po tváry. To sú všetko detaily, ktoré dotvárajú dojem, no pokiaľ by som mal vypychnúť niečo naozaj dôležité, je to pohyb hráčov, ktorý je prirodzený. Či už pri smeči, alebo hocičom inom hráč sa hýbe prirodzene. To aj vďaka skvelým animáciam. Diváci sú zvládnutí tiež skvelo. Pri konci napínavého zápasu, už prekričia komentátora. Jediný technický nedostatok sú bugy. Napríklad vypadávanie textúr v ukážkach, občas sa stratí hlava, to by mi ale bolo úplne jedno. Čo ma viac hnevá je, že sa zasekne pohyb hráča a vie sa hýbať iba na strany. Pokiaľ rýchlo zmeníte pohyb hráča dá sa z toho dostať celkom rýchlo, no aj tak to vadí. No inak ako som písal nemám čo vytknúť.

Takže aby som to zhrnul, pre mňa je NBA2K11 najlepšia športová hra, akú som kedy hral a to inak nemám s basketbalom nič spoločné... Od 2K Czech všetci očakávali Mafiu 2, vrátane mňa, ktorá nebola zlá, ale pokiaľ ma niečím 2K Czech naozaj "odpálili" tak to bola práve NBA.

Plusy:

+Grafika

+Z veľkej časti hratelnosť

+My Player mód

+Multiplayer

+Prepracovanosť hráčov (každý hráč má svoj štýl hry, svoju podobizeň atď.)

+Jordan Challange a ostatné módy

Mínusy:

-Lagujúce servery

-Bugy


napísal KOnev 30.6.2011



Páči sa mi!

9.5
NBA2K11

PC
PS3
Xbox 360
Wii

Vývoj: 2KGames / 2KGames
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
NOVÉ RECENZIE HRÁČOV
4.0
| Skull and Bones - 1. sezóna
[pridal SVK-RUSKO-R 14.4.2024 0]
9.5
| Felvidek PC Recenzia
[pridal PaPoČa 9.4.2024 17]
6.0
| The Last Of Us Part II
[pridal PrecedaVlasť 3.3.2024 4]
6.0
| The Last Of Us Part 2 remastered
[pridal PrecedaVlasť 27.2.2024 90]
6.5
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal PaPoČa 22.1.2024 21]
| Tomb Raider I-III Remastered
[pridal T0M0 16.1.2024 18]
9.3
| Alan Wake 2
[pridal Tiqer 20.12.2023 21]
| Witcher 4
[pridal Joey N 10.12.2023 0]
8.5
| Marvels Spider-man 2
[pridal Filip Basketak 27.10.2023 21]
8.9
| Remnant 2
[pridal Umelec roku 19.8.2023 11]
8.3
| Final Fantasy XVI
[pridal Tiqer 2.8.2023 27]
2.0
| Modern Warfare 2022 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
9.0
| Modern Warfare 2019 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
8.6
| Assassins Creed Valhalla
[pridal Lukášcico 11.7.2023 2]
| Preview na Final Fantasy 16
[pridal Sidh 26.5.2023 11]
8.2
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal Tiqer 12.5.2023 9]
9.5
| Resident Evil 4 (2023)
[pridal saimonkaca 5.4.2023 0]
10
8.7
| Resident Evil 4
[pridal Tiqer 4.4.2023 26]
9.0
| Lorelai
[pridal de Bielawa 1.4.2023 5]

SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19870)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk