Skull and Bones - 1. sezóna

Ako malé decko som veľmi mal rád pirátov, doslova ma ich život fascinoval. 

PC
pridal SVK-RUSKO-R 14.4.2024 o 17:37 pod používateľské recenzie

4.0


Ako malé decko som veľmi mal rád pirátov, doslova ma ich život fascinoval.  Bohužiaľ okrem AC Black Flag či Port Royale nie je veľa hier, ktoré by ponúkali zábavné námorné dobrodružstvá ktoré by ste si vedeli užiť so spoluhráčmi.  Budem úprimny a poviem narovinu, nejak som Skull and Bones zo začiatku pozornosť nevenoval, každopádne tesne pred vydaním hry to zaujalo moju pozornosť a dá sa povedať že som sa celkom tešil.

Čítal som recenziu tu na Sectore, pozrel som recenziu od AngryJoa či skúkol Metacritic - o kúpe hry ma ale presvedčila trial verzia ktorá ponúkala 8 hodín hrania.  A musím Ubisoftu uznať, že trial verzia toho naozaj veľa ponúka. Síce zháňať tie plány na rôzne delá, lode a mínomety bola kus otrava, tak lúpiť lode aby som mal potrebný materiál ma celkom bavilo. Hlavne som sa neustále nevedel dočkať na novú loď a musím uznať, že dizajn lodí je naozaj pekne urobený - síce o historickej presnosti sa nedá veľmi hovoriť.

Odomykanie nových lodí nie je nejaký veľký problém, stačí robiť hlavný príbeh, lúpiť iné lode a prístavy a behom pár hodín som mal rank na Brigu. Tu musím uznať že Briga je naozaj vzhľadovo pekne urobená a ešte k tomu som dal na ňu vzhľad Polárky, ktorý som dostal zadarmo od Ubisoftu. Bohužiaľ, toto je tak všetko dobré čo som na tejto hre našiel.

Hneď na začiaku hry ma prekvapil aký škaredý váš charakter vie byť. Niektorí hráči uprednostňujú ženský charakter - vyzerá totiž lepšie. Ale ok vzhľad postáv nemá na hernosť dopad a je to posledná vec ktorá ma na tejto hre trápi, pretože sú to o dosť horšie problémy ktoré znepríjemňujú hranie tejto hry.

A tu je zoznam: 

 

 

1. Stamina - nechápem koho pre boha napadlo dať na loď staminu. 

Momentálna  každá loď v hre má staminu 100. Od člna s plachtou v ktororom s charakterom začínate až po Brigu či odmenový Koráb z Battle Passu.

A tá stamina sa rýchlo míňa, ja som to vyriešil tak že so sebou nosím upečené kokosové orechy a každých 15 - 20s stiskám klávesu 2.

 

 

2. World eventy - tu vidno ako zlá  AI v tejto hre je a aby to vyriešili, dali tomu otravné schopnosti ako je napr. rotovanie na mieste jak Fidget Spinner a spamovanie torpéd okolo seba - https://youtu.be/piujnQ3Pk1A?t=164.

Tento ,,elitný kapitán" nie je silný, ale je otravný a ak ste skupinka 2 viete si s ním poradiť v pohode. Ak ste 3 a viacerí ho rozdrtíte bez problémov.

Ja som proti nemu bojoval 2x, po 2x to bolo v lokácií Three Brothers, kde sme sa jednoducho schovali za ostrovček a z tamať sme do neho pálili delami medzi tým čo sa otáčal na mieste v tej páre a spamoval tie torpéda.

Potom tu je Francúzky a Holandský konvoj. Ten Francúzky dávam sám, ale opäť to je otravné nakoľko máte zničiť 3 lode ktoré sa neustále opravujú. Ja som to ničil celú mapu od juhu až po sever a z 1 600 delových gúľ mi zostalo 145. 

Tie lode ktoré ich chránili som ignoroval lebo dávajú strašne slabé poškodenie a stačí akurát každých 60 sec dávať Repair Kit II. Ale to že sa neustále opravujú nie je nič viac než otravné a aj tá odmena je stráta času, nikto to nehraje.

Holandský je otravnejší, tam na vás spamujú gule z mínometov a treba aspoň 2 hráčov aby ste to dali.  Nie je to zábavné len otravné a nikto to nehraje.  

Potom tu máte Legendary Heist, jedná sa o COOP 3 hráčov kde viete získať niečo cennejšie - mne z tamať padlo 15 či 17 či koľko brnení Royal Custodian, a asi 4 továrne ktoré mi vyrábajú Po8 - takže je ZBYTOČNÉ hrať take over, nakoľko to viete získať hraním týchto COOP eventov.

Ďalšie eventy nespomínam, akurát ten Rode Maangodin za niečo stojí - z tamať padajú zaujímavé veci, vrátane plameňometov Blue Specter. 

Samozrejme sa vám event môže zabugovať, loď bude nezničiteľná a bude stáť na mieste do kedy nevyprší čas - https://www.youtube.com/watch?v=Azg11KH8U6w. Je to aj jediný event ktorý hráči hrajú.

 

 

3. PVP eventy

Ak niekoho na PVP event nájdete, nebude to aj tak zábava.

V take over som mal oponenta do kopy 3x či 4x. S tým že raz som sa spojil s jedným hráčom a moju konkurenciu sme zničili behom pár sekúnd - až na 2. potopenie mu došlo čo sa deje.

Cutthroat cargo hunt som hral do kopy 4x, s tým že oponentov som mal 2x.

Raz som to hral úplne sám a raz som tam mal spoluhráča po ktorom som chcel aby mi pomohol získať to cargo - po začatí eventu odišiel, nakoľko sme tam boli len my dvaja.

 

 

4. Pieces of Eight ( Po8 )

Získavanie Po8 je čisto taktika mobilných hier, tie továrne vám generujú tie Po8 v nejakých sumách každú hodinu.

Vy loďou tie Po8 zbierate a následne ich musíte doviesť do prístavu. 

Momentálne mám všetky továrne na Red Isle a zobierať to a pak to dopraviť do prístavu nie je nič viac než otravné.

Naviac cestou vás napadajú iné lode ako Fleet of Pestilance či Rogue, ktoré pre moju lvl12 Brigu nie sú síce problém, ale akurát už tak zdlhavé vlečenie vám to predĺži a nie je to nič zábavné.

 

 

5. Spawnovanie lodí.

Naviac počas zbierania Po8 či počas delivery orders vám tie nepriateľské lode spawnuje buď priamo za chrbtom, alebo priamo pred nosom.

Naviac Fleet of Pestilance ani neutečiete, tá loď pláve rovnakou rýchlosťou proti vetru či po vetre, a ak vám vietor neželá alebo sa vám zjavý pred očami otravnému súboju sa nevyhnete.

 

 

6. Poklady.

Keď som našiel 1. mapu pokladu som si hneď povedal ,,WAU".

Ale mapy pokladu v tejto hre nie sú vôbec výnimočné a za 20 minút viete získať 5 máp. Viac než 5 máp si do inventára z nejakého dôvodu nedáte a aby toho nebolo málo, každá jedná mapa zaberá jedno miesto.

A po chvíľke nebudete mať chuť tie mapy ani zbierať, toľko ich v tej hre je.

 

 

7.  V tej hre máte x páčidiel ktoré potrebujete na otváranie vrakov lodí, ktoré aj tak moc toho neponúkajú. Momentálne pre mňa najpoužívanejšie je kovový šrot, roztrhnuté plachty či zlomené drevené dosky. Tie sa používajú na výrobu munície a tu musím uznať, že Ubisoft muníciu vyriešil dobre. Po chvíľke hrania viete mať kľudne 3 000 delových gúľ. Naviac je jedno či máte najhorší culverin alebo carronade z Battle Passu, furt je to tá istá delová munícia. A síce nie je veľa druhov munície v hre ( do kopy 7 ) tak chvíľu potrvá kým odomknete všetky druhy. Mne sa stalo že zbraň som síce mal, ale muníciu som nemal nakoľko sa mi neodomkla.

A to netvrdím o tom že máte x píl či nožníc a kosákov. Tie vám akurát dajú o niečo viac materiálov. Harpún tu tiež máte 3 pivnice ale tie sú zbytočné, k zabíjaniu žralokov sa nevrátite - jedine že by ste robili questy pre Sea People. A aj tie nik nerobí a bol som jediný z celej hry ktorý ich RAZ skúsil. A nakoľko tam plávajú Fleet of Pestilance potreboval som mať spoluhráča ktorý ma kryl - a dobre urobil, inač by ma potopili.

A samotný quest bol strašne nudný a odmena takmer žiadna.

 

 

8. To je celý obsah tejto hry.

De fakto tu už nič nie je, ja už ani nezbieram strieborné mince nakoľko som narazil na hráča, ktorému som predal pár vecí z Čierneho Marketu a za každú vec mi dal 1 000 000 strieborných.

No nakoľko som do tej hry dal 45€ tak som si povedal že aspoň túto sezónu to musím využiť tak zbierám každý večer tie Po8. Za cca 40 hodín som sa z konca rebríčka sezónnej tabuľky dostal na 18tisíce miesto.

A všetko čo robím je že nakúpim veci ako je cukor a tabak, dám z toho vyrábať rum či šnupavý tabak a následne o 19stej začnem zbierať tie Po8 - do kopy hodinu a niečo robota. 

Tá trial verzia vám aktuálne ponúka tak 20 - 30% obsahu, ktorý je zároveň tak 50 - 60% zábavného obsahu v tejto hre.

Po cca 20 hodinách zábavný obsah vyprchá, a po 30 - 40 hodinách nebudete mať čo robiť. 

Ešte sa musí Ubisoftu uznať, že urobiť Battle Pass sa dá za pár dní a získate celkom dobrú loď a dobré zbrane na ňu. A to ani netreba nejak extra hrať a tráviť u toho veľa času.

 

 

Toto tu je také krátke hodnotenie 1. sezóny z môjho pohľadu, pevne verím že tú hru urobia zaujímavejšou a hlavne dúfam že tam pridajú lode ako na E3 2017 ukazovali.

Momentálne mám na hre 130 hodín s tým že väčšinu času to nie je o hraní, ale hra mi beží na pozadí a sem tam ju rozkliknem a urobím tie supply delivery aby som mal cukor, tabak atď.

Pevne dúfam že 2. sezóna bude o dosť lepšia, pretože týmto tempom tá hra bude mŕtva ako Suicide Squad. 

A ešte chcem upozorniť na bugy, na ktoré sa sťažujú hráči na oficálnom Discorde - j buď  im zmizne položka v inventári alebo sa niekde nespawne nejaká loď a oni sa násladne nedokážu posúvať v príbehu ďalej.

Našťastie ja som príbeh dokončil bez problémov.


napísal SVK-RUSKO-R 14.4.2024



Páči sa mi! (+1)

4.0
SKULL AND BONES - 1. SEZÓNA
+ Grafické spracovanie
+ Dizajn lodí
+ Veľkosť mapy
- Hlúpa AI
- Bossovia majú otravnú mechaniku
- Rôzne eventy sú akurát dlhé a chýba tam zábava či stratégia
- Veľa plánov
- Stamina na lodi
- Na niektoré veci čakáte jak v mobilnej hre
- Spoplatnené rýchle cestovanie

PC
PS5
Xbox Series X|S

Vývoj: Ubisoft / Ubisoft
Štýl: Akcia / Co-op
Dátum vydania: 16.2. 2024
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
NOVÉ RECENZIE HRÁČOV
| Top hry rokov 90-tych
[pridal PrecedaVlasť 30.4.2024 0]
6.0
4.0
| Skull and Bones - 1. sezóna
[pridal SVK-RUSKO-R 14.4.2024 0]
9.5
| Felvidek PC Recenzia
[pridal PaPoČa 9.4.2024 17]
6.0
| The Last Of Us Part II
[pridal PrecedaVlasť 3.3.2024 4]
6.0
| The Last Of Us Part 2 remastered
[pridal PrecedaVlasť 27.2.2024 90]
6.5
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal PaPoČa 22.1.2024 21]
| Tomb Raider I-III Remastered
[pridal T0M0 16.1.2024 18]
9.3
| Alan Wake 2
[pridal Tiqer 20.12.2023 21]
| Witcher 4
[pridal Joey N 10.12.2023 0]
8.5
| Marvels Spider-man 2
[pridal Filip Basketak 27.10.2023 21]
8.9
| Remnant 2
[pridal Umelec roku 19.8.2023 11]
8.3
| Final Fantasy XVI
[pridal Tiqer 2.8.2023 27]
2.0
| Modern Warfare 2022 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
9.0
| Modern Warfare 2019 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
8.6
| Assassins Creed Valhalla
[pridal Lukášcico 11.7.2023 2]
| Preview na Final Fantasy 16
[pridal Sidh 26.5.2023 11]
8.2
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal Tiqer 12.5.2023 9]
9.5
| Resident Evil 4 (2023)
[pridal saimonkaca 5.4.2023 0]
10

SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Metro séria (2)
Chcem sa len opýtať pre zaujímavosť Metro hry sú u...
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (9)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20138)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk