Need For Speed - Hot Pursuit

Ďalšie Need For Speed, ďalší Hot Pursuit, v čom je táto “novinka” lepšia ako jej predchocovia?

PC
pridal KOnev 4.1.2011 o 1:08 pod používateľské recenzie

7.0


Tvorcovia Burnout Paradise sa pustili do ďalšej racingovky. EA zobrali Criterion pod svoje ochranné krídla a výsledkom ich spolupráce je ďalšie Need For Speed. Nenúťte ma počítať koľké NFS to už je, zatiaľ som stále iba prvák na strednej :). Každopádne počty by to neboli ľahké, to že EA už opakuje staré názvy, može značit len dve veci. Buď majú chlapci z Electronic Arts veľmi malú slovnú zásobu, alebo z NFS už vyžmýkali všetok jeho potenciál a ostáva im už len opakovať sa. Možno jedno s druhým...

Po troche sarkazmu však rád priznám, že nový Hot Pursuit nebol úplne rovnaký ako jeho starší bratia. Možnosť zastupovať stranu zákona určite mnohých potešila. To bolo aj hlavné lákadlo, pri reklamnej kampani, ktorú EA viedli. Samozrejme nikomu sa nechce naháňať za Porsche v starom rozheganom policajnom Forde. Preto Criterion vymyslel, hmm príbeh, tak sa to asi naozaj nedá nazvať, povedzme vysvetlenie toho, odkedy sa policajti vozia na Bugatti, Maserati, Ferrari, Porsche a iných luxusných vozoch. Polícia v Seacrest má to najlepšie vybavenie na svete. Ilegálne závody v tejto oblasti už prekonávajú všetky medze zákona a polícia sa rozhodla vytvoriť komando, ktoré zneškodní všetkých závodníkov.

Slovíčko zneškodní berte doslova. Spôsobov ako zničiť ilegálneho pretekára, ktorého stíhate je viac a časom pribúdajú ďalšie. Môžte požiadať kolegov o vytvorenie barikády, alebo v aute máte systém na vypúštanie pásov s klincami. K tejto metóde sa musíte dostať pred auto ktoré naháňate. Musíte však byť obozretný, takéto pásy využivajú aj ilegálny jazdci. Potom je tu ešte EMP, treba kvalitne zamerať závodníkové auto a vaši kolegovia ho trafia, zbraňou ktorá z auta vysaje elektrinu, EMP je skratka pre elektro magnetický puls, ale neviem ako to presne funguje budem rád keď ma niekto opraví v komentoch ak sa mýlim :). Vypomôcť vám može aj helikoptéra.

Pokiaľ sa vám s tým ale nechce hrajkať, tak je najjednoduchšie to doňho poriadne zozadu napáliť v plnej rýchlosti, spravíte to dva trikrát a má po aute, vy síce tiež ale to v NFS nikoho nezaujíma, koľko môže stáť jeden Veyron... V kariéra policajta vám po úspešných chyteniach závodníkov, stúpa hodnosť. Začinate ako obyčajný z okrsku, ale časom sa môžete vypracovať až na vrchol, a budete postrachom pre všetkých pirátov. Samozrejme každý ma na výber a cesta zákona nie je jediná. Úlohy si môžete ľahko vymeniť. Kariéra je rozdelená na dve časti.

Jedna časť je za policajtov a druhá za ilegálnych závodníkov. Obidve môžte hrať kedykoľvek stačí si len na mape vybrať úlohu. Niektoré su za policajtov iné za závodníkov je to len na vás. Závodník má úlohu jednoduchú, nenechať sa chytiť. Čím dlhšie budete unikať zákonu, tým hľadanejší budete a čím ďalej tým lepší po vás pôjdu. Keď budete nováčik tak po vás logicky nepošlú celé komando a letecké sily, ale čím ďalej tým tažšie bude vzdorovať zákonom. Tak ako vám stúpa pozícia u policajtov, tu vám stúpa reputácia v brandži závodníka a tiež hladanosť. Čím väčšia hľadanosť tým ťažšie je vzdorovať.

Čítal som viac ohlasov, v ktorých sa hovorilo o krátkej kariére. Pravda mohla byť dlhšia, ale prejsť celé NFS: Hot Pursuit vám zabere 15 hodín. To je na dnešné pomery veľmi solídne. A nepovedal by som, že po prejdení kariéry v hre nie je čo robiť, pokiaľ si radi zajazdíte.. stereotyp iba mierny, pre toho kto má rád racingovky je znovuhrateľnosť obrovská.

To čo ste mohli doteraz čítať, bolo to naj. čo sa objavilo v novom Hot Pursuit. Teraz idú zápory, veci ktoré sa mne osobne nepáčili a ja len dúfam, že tento stĺpec nebude dlhší ako ten, čo ste si už mohli prečítať.

Začal by som asi hrateľnosťou, pri NFS je asi lepší pojem ako hrateľnosť ovládanie vozidla. Criterion tam zanechal viditeľnú stopu, ktorá v sebe má prvky z Burnoutu. Ja som hral iba Burnout: Paradise, ale tam mi to arkádove ovládanie sedelo viac ako do NFS. Najznámejšiu racingovú sériu som si predstavoval asi vo viac simulačnom pojatí. Zákruty sa v Hot Pursuit ani nedajú vyberať inak ako šmykom, auto tiež skvelo sedí na ceste, v 200 km/h môžte vletieť do zákruty a nie je tu ani náznak nejakého prevrátenia pri bočení. V Burnoute to bolo skvelé, ale tam tomu prispôsobili image hry. To bola hra na vybláznenie sa, NFS má seriózny look, myslím tým maličkosti typu, že v menu nehrá Guns N’ Roses atď. Nechcel som simuláciu typu Forza, ale ani nie arkádovku ako Burnout, myslím, že ten kompromis sa Criterionu nepodaril nájsť ideálne.

Tak prejdime k technickej stránke hry. Grafika bola presne taká ako som očakával. Nič nepokazila ale ani nejak neoslnila. Často idete tak rýchlo, že všetko je úplne rozmazané, to je sťastie pre Criterion. Modely áut sú OK, ale herné prostredie má veľmi veľa múch. Audio na druhú stranu bolo majstrovské, ako sme už na to zvyknutí pri tejto sérií. Zavrite oči a prešmykujte na mieste, herná doba sa vám zvýši 5 násobne :). Dôležitý je u racingoviek model poškodenia. Neviem či bol veľký problém previesť model poškodenia z Burnout: Paradise na NFS ale vysoko by som to odporúčal. Tam bol model poškodenia geniálny a lepší je možno iba v GTA IV. NFS: Hot Pursuit má deštrukčný model od slova geniálny tak ďaleko ako Arma 2 ku Call of Duty.

Viackrát sa vám asi stane, že nedohráte pretek lebo si zničíte auto, aj napriek tomu má auto na sebe len pár škrabancov, plechy sa v ohýbajú len veľmi povrchne. Spolu s deštrukčným modelom je na tom najhoršie AI. Cheaty, cheaty a zase cheaty... Mám náskok kilometer a idem 300, ale o chvílu sa pozriem do spätného zrkadla a čo nevidím, zástup mojich kolegov mám hneď za zadkom. Funguje to aj naopak a určite to zvýši váš tep, keď všetko závisý na stotinách sekundy, ale kto to tak chce mať, si dá ťažšiu obtiažnosť, tak by to malo fungovať a nie takto... Bugy sa vám tiež vždy nevyhnú.

Čo treba zase pochváliť je multiplayer. Pravda módy má iba tri, ale stoja za to. Zaujímavou novinkou je autolog. Schádzajú sa tam hráči NFS a predhadzují si tam svoje výsledky pred ksicht. Zdravá súťaživosť je skvelá... Multiplayer určite ťahá túto hru oveľa vyššie. Kampaň je totiž, krátka a arkádová. Multiplayer je arkádový. Ale tak nemohli prerobiť kvôli multiplayeru jazdný model :).

Takže chcelo by to na záver nejaký rozsudok. Kampaň mohla byť dlhšia, ale je to OK, jazdný model je strašne arkádový, po technickej stránke je to ešte pod OK a multiplayer to zachraňuje. Takto by som asi zhrnul nové NFS do jednej vety, respektíve súvetia. Sorry, ešte jedna čiarka by tam bola a za ňou, pôvodný Hot Pursuit bol lepší.

Plusy:

+ Modely áut

+ Multiplayer

+ Audio

+ Rýchlosť

Mínusy:

- Deštrukčný model

- AI´, občas nejaký ten bug

- Arkádovosť

- Grafika mohla byť lepšia


napísal KOnev 4.1.2011



Páči sa mi!

7.0
NEED FOR SPEED - HOT PURSUIT

PC
PS3
Xbox 360

Vývoj: EA / Criterion Games
Štýl: Racing
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 19.11. 2010
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
NOVÉ RECENZIE HRÁČOV
9.5
| Felvidek PC Recenzia
[pridal PaPoČa 9.4.2024 18]
6.0
| The Last Of Us Part II
[pridal PrecedaVlasť 3.3.2024 3]
6.0
| The Last Of Us Part 2 remastered
[pridal PrecedaVlasť 27.2.2024 90]
6.5
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal PaPoČa 22.1.2024 21]
| Tomb Raider I-III Remastered
[pridal T0M0 16.1.2024 18]
9.3
| Alan Wake 2
[pridal Tiqer 20.12.2023 21]
| Witcher 4
[pridal Joey N 10.12.2023 0]
8.5
| Marvels Spider-man 2
[pridal Filip Basketak 27.10.2023 21]
8.9
| Remnant 2
[pridal Umelec roku 19.8.2023 11]
8.3
| Final Fantasy XVI
[pridal Tiqer 2.8.2023 27]
2.0
| Modern Warfare 2022 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
9.0
| Modern Warfare 2019 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
8.6
| Assassins Creed Valhalla
[pridal Lukášcico 11.7.2023 2]
| Preview na Final Fantasy 16
[pridal Sidh 26.5.2023 11]
8.2
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal Tiqer 12.5.2023 9]
9.5
| Resident Evil 4 (2023)
[pridal saimonkaca 5.4.2023 0]
10
8.7
| Resident Evil 4
[pridal Tiqer 4.4.2023 26]
9.0
| Lorelai
[pridal de Bielawa 1.4.2023 5]

SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (2)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19463)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk