James Bond 007: Blood Stone

Peniaze, chlast, drogy a zase peniaze. Hovoríte si kedy už vám z toho šibne a neovládnete sa a odletíte na vrtuľníku z nebezpečnej zóny a za sebou tam necháte bombu, ktorá zobere tisícky životov. Ale predsa takto to nemôže skončiť, musí tu byť ešte niekto kto všetkému zabráni.

PC
pridal aDQo2811 10.11.2010 o 14:13 pod používateľské recenzie

7.5


Svet, žijúci svet, na ktorom sa každú minútu niečo udeje, niečo o čom my, obyčajní ľudia nemusíme ani tušiť. Utajenie je dokonalé a my sme len figúrky na bojovom poli, ktoré poslušne poslúchajú všetko, čo sa im nakáže. Ale prečo to všetko znášať bez povšimnutia oka a nechať sa pohadzovať ako lopta? Odpoveď je primitívna. A síce bezpečnosť, bezpečnosť, ktorá už nemá v tejto dobe svoje miesto. Policajti sedia celý deň na potrhaných sedačkách a hádžu do seba chrumkavé šišky, zatiaľ čo niekde vonku je banková lúpež alebo teroristický útok. Asi si už hovoríte, že ulice, ktoré krásne vyvoniavajú ružami sa môžu každú sekundu premeniť na ulicu, kde poletujú kúsky končatín, či už mužov, žien alebo detí.

Dúfam, že som vás príliš nevystrašil, no taká je realita, krutá realita, ktorú môže zmeniť len jeden človek, ktorého si myslím, že všetci dobre poznáme. Samozrejme, že to nie je žiadna Lara Croft ani podobné archeologičky, ale Bond, James Bond, ktorý sa po prvýkrát objavil na filmovom plátne ešte v roku 1962 pod názvom Dr. No. Odvtedy uplynulo veľa rokov a vystriedalo sa veľa hercov, či už to bol Sean Connery alebo posledný Bond, ktorý sa objavil v najnovších filmoch, Daniel Craig. Myslím, že už bolo dosť diel na filmovom plátne, čo tak prestúpiť k tím herným ? Dúfam, že len prikývnete hlavou a ostanete ďalej čítať.





Prvá herná adaptácia filmovej klasiky vznikla až v roku 2002, kde si hlavná postava, teda Bond zobrala podobu Pierce Brosmana, ktorého veľa ľudí považuje za najlepšieho Bonda celkovo. Presným názvom sa hra volala Nightfire. Tu by sme mohli vytvoriť dva tábory. V jednom by boli odporcovia tejto hry a v druhom fanúšikovia. Ja sa radím skôr do prvého tábora, pretože okrem dobrého príbehu a „Bondovksej“ atmosféry toho veľa neponúkla a za tú cenu to bola maximálne nevýhodná kúpa. Prešli dva roky a Bond sa zase vrátil s podnázvom Everything or Nothing, ktorého sa nanešťastie dožili iba konzolisty, čo je škoda, pretože sa povráva, že to je najlepší herný Bond. Ďalšie pokračovanie malo byť „do tretice všetko dobré“, no tentoraz sa tak nestalo. Hráči dostali len slabý odvar toho, čo to malo a mohlo byť. Tam kde zlyhával Nightfire, tam excelovalo Quantum of Solace, tam kde znechutil Quantum, tam potešil Nightfire. Každopádne všetci vedeli, že by to už chcelo konečne nejakého poriadneho Bonda, ktorý nebude robiť sérii hanbu a znovu nadobudne rešpekt, ktorý už dávno stratil. Nakoniec sa Treyarch vykašlal na ďalšie pokračovanie Bonda a radšej sa vydal cestou ďalšieho pokračovania známej série Call of Duty, či to je plus alebo mínus sme vedeli hneď po oznámení štúdia Bizzare Creations, ktoré sa malo pokúsiť vyrobiť ďalšieho a plnohodnotného Bonda, ale ako to všetko vlastne dopadlo ? To si prečítate v nasledujúcich riadkoch, takže sa usaďte a vychutnajte si to do sýta.


Slnečné pláže, krásne Turecko, proste exotika najväčšieho druhu, ktorú veľa z nás nikdy nezažije, ale určite netušíte, že stačí byť Bond a celý svet máte na palci. Presúvať sa je povinné, žiadne miesto nie je dlhodobo bezpečné a vy ste terčom všetkých nepriateľov zákonu, nikdy neviete kto vás môže zradiť, veriť nemôžete nikomu, ani vlastnej rodine. Takto asi vyzerá život Bonda, ktorý si ani v hre poriadne nevydýchne a jeho úloha „zachrániť svet“ pred nebezpečnými teroristami sa mu poriadne skomplikuje a dostane sa aj na miesta, kde ešte veľa ľudských nôh nevkročilo. Medzi také miesta patrí aj prísne strážená Ruská základná plná zločincov alebo veľká podvodná loď, ku ktorej má prístup len malá skupinka ľudí. Jedno je isté, stereotypné prostredia tu rozhodne nenájdeme. Navyše hra ani nie je krátka a jej dĺžka je solídna. Dohranie vám zaberie približne 10 hodín na obtiažnosti agent, pri ktorej sa neraz zapotíte. Okrem tejto úrovne obitažnosti sú ešte na výber tri. Prvá je ľahká, druhá stredná a štvrtá posledná sa vám odomkne po dohratí hry na ľubovoľnej obtiažnosti. Nič nie je dokonalé a to platí aj pri tomto titule. Prvým výraznejším mínusom je linearita, pri ktorej sa niekedy cítite ako keby to hral za vás počítač, pretože vopred vyznačená cesta platí aj tu.

Okrem klasických strelných zbraní, ktorých je hojný počet tu zavadíme očkom aj na používanie rôznych Bondovských kómb, ktoré nám neraz vyrazia dych. Autori zakomponovali aj nevídanú možnosť v tomto žánri, pri ktorej stačí použiť jedno tiché zabitie a automaticky sa nám naplní jeden krúžok, ktorý potom využijeme na rýchle odstreľovanie nepriateľov. Znie to nepotrebne, no s touto možnosťou bude všetko jednoduchšie, teda aspoň odstreľovanie nepriateľov. Ďalší prvok, no videní už viac krát v tomto žánri je Cover systém, ktorý sa nachádzal aj v predposlednom Bondovi. Prekvapivo to funguje veľmi dobre a rovnať sa môže aj zo slávnym Gears of War. A teraz si dajme niečo, načo sme sa určite všetci veľmi tešili. A síce dopravné prostriedky, v ktorých si niekoľkokrát zajazdíme. Okrem Astona si zajazdíme aj na lodi a ešte niekoľkých dopravných prostriedkoch. Skúmanie rôznych vecí je tiež prijemným bonusom, ktorý je síce veľakrát nepotrebný, no aspoň budete mať krajšie štatistiky. Čo sa týka Multiplayeru, ten som neskúšal, ale podľa reakcií rôznych médií je výborný.

Hra taktiež obsahuje achievementy, v ktorých si môžete pozrieť aké úspechy ste doposiaľ dosiahli v multiplayeri. Čo nás neminie ani nezaskočí je grafická stránka hry. Tá je rozporuplná, keďže sú niektoré tiene perfektné, no celkovo je ta grafika na dnešné pomery otrasná. Vzhľadom na požiadavky sa to ešte dá prežiť, no vývojári by sa mali poučiť, že po jednej graficky dobre vyladenej hre príde druhá, ktorá sa neuspokojí z štandardom, no je závislá na perfektnom grafickom spracovaný, ktoré sa tu ako som už hovoril nenachádza. Teraz by malo pochopiteľne prísť niečo lepšie, aby sa to pekne vykompenzovalo, no ono nič lepšie nepríde. Zvuková stránka je odfláknutá ako pri nejakom budgete od City Interactive, ktoré nedosahuje ani priemer. Ďalšie čo ma pekne vytočilo je dabing, ktorý síce obsahuje aj nejaké dobré hlasy, no viac než polovica dabingu je odfláknutá na plnej čiare. Nakoniec som v technickej stránke titulu našiel aspoň jeden plus. A tým sú prestrihové scény, ktoré ako tak vyvesujú technickú stránku na slušný priemer.



Bizzare, Bizzare, Bizzare pekne si to pokašlal po technickej stránke titulu, ktorú si veľa hardcore hráčov neobľúbi, no dobrá správa je tá, že fanúšikovia Bonda sa majú na čo tešiť. Rýchle prestrelky, nablýskané autá a slušná Bondovská atmosféra, ktorá sa snaží vytvoriť perfektný zážitok z hrania, len škoda, že sa jej to naplno neplní, inak by Bond mohol v dnešnej recenzii dostať aj plný počet, takto to je iba priemer, no fanúšikovia Bonda si môžu pripísať ešte jednu desiatku k výslednému hodnoteniu.

+ Exotické prostredia

+ Slušný cover systém

+ Naháňačky

+ Daniel Craige

- Odfláknuté technické spracovanie

- Mohlo byť aj dlhšie


napísal aDQo2811 10.11.2010



Páči sa mi!

7.5
JAMES BOND 007: BLOOD STONE

PC
PS3
Xbox 360

Vývoj: Activision / Bizarre Creations
Štýl: Akcia / Racing
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 4.11. 2010
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
NOVÉ RECENZIE HRÁČOV
4.0
| Skull and Bones - 1. sezóna
[pridal SVK-RUSKO-R 14.4.2024 0]
9.5
| Felvidek PC Recenzia
[pridal PaPoČa 9.4.2024 18]
6.0
| The Last Of Us Part II
[pridal PrecedaVlasť 3.3.2024 4]
6.0
| The Last Of Us Part 2 remastered
[pridal PrecedaVlasť 27.2.2024 90]
6.5
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal PaPoČa 22.1.2024 21]
| Tomb Raider I-III Remastered
[pridal T0M0 16.1.2024 18]
9.3
| Alan Wake 2
[pridal Tiqer 20.12.2023 21]
| Witcher 4
[pridal Joey N 10.12.2023 0]
8.5
| Marvels Spider-man 2
[pridal Filip Basketak 27.10.2023 21]
8.9
| Remnant 2
[pridal Umelec roku 19.8.2023 11]
8.3
| Final Fantasy XVI
[pridal Tiqer 2.8.2023 27]
2.0
| Modern Warfare 2022 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
9.0
| Modern Warfare 2019 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
8.6
| Assassins Creed Valhalla
[pridal Lukášcico 11.7.2023 2]
| Preview na Final Fantasy 16
[pridal Sidh 26.5.2023 11]
8.2
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal Tiqer 12.5.2023 9]
9.5
| Resident Evil 4 (2023)
[pridal saimonkaca 5.4.2023 0]
10
8.7
| Resident Evil 4
[pridal Tiqer 4.4.2023 26]
9.0
| Lorelai
[pridal de Bielawa 1.4.2023 5]

SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19553)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk