Dead Rising 2

Predstavte si svet v ktorom sú zombie pre nás takou samozrejmosťou ako napríklad to že musíme vsať skoro ráno, ísť do školy/práce a podobne. Viete, také to nutné zlo. No a v Dead Rising sa do takého sveta dostanete.

Xbox360
pridal ado54 28.10.2010 o 16:24 pod používateľské recenzie

8.5


 Pozor, ak máte pocit že zombie je všade veľa a už je to prehnané, nemá zmysel čítať ďalej túto recenziu, pretože táto hra je len o zombie. Zabíjate zombie a to stále dokola v honbe za svojím cieľom. Ale to neni to dôležité. Dôležité je to že ich môžete zabiť na milión rôznych spôsobov a že je to priam pekelná zábava. No priznajte sa, kto z vás by nezabil pomalého zombíka kebyže má v rukách sekeru prípadne svetelný meč? (Áno naozaj je tam svetelný meč, fanúšikovia Star Wars nech volajú na slávu. A tí ktorí Star Wars nepoznajú... nuž... aj tak ho preseknú) Ak patríte k typu ľudí ktorí by toho zombíka nezabili, mali ste prestať čítať už hore takže tu nemáte čo robiť.

No ale naspäť k tým zbraniam. Takže ako som spomenul vyššie, zbraní tu je neúrekom. Až tak veľa že vždy budete mať dilemu či zobrať túto alebo hentú zbraň.  Hlavnú metu tu hrajú zbrane na blízko, ale nebojte sa je tu aj kopa strelných zbraní. Ako sa pekne po slovensku hovorí: Z každého rožku trošku. Vlastne všetko sa dá použiť ako zbraň. Stolička, stôl, odpadkový kôš, pri troške originality aj gramofónové platne alebo vešiak. Veľa zbraní nájdete v obchodoch, napríklad z obchodu zo starožitnosťami si môžete potiahnuť už vyššie uvedenú sekeru. A keď sa budete len tak motať po meste určite nájdete všeliaké kuriózne zbrane.  Zo strelných zbraní sú tu osvedčené klasiky a to klasický M16 samopal, ľahký gulomet ktorý veľmi nápadne pripomína M249 SAW, brokovnica SPAS a policajti (zombie) majú väčšinou nejakú tú pištol. Ale tá najlepšia vec je to že zbrane sa dajú kombinovať, vďaka čomu vznikajú zbrane také smrtonosné že aj sama zubatá sa zľakne. Skúste napríklad kýbel s vŕtačkou. Následne to dajte na hlavu najbližšie stojacemu zombíkovi. Taký prenosný zubár. Ale toto je jedna z prvých zbraní, na konci už budete vytvárať omnoho vražednejšie a šialenejšie kreácie. Nedá mi nespomenúť  moju srdcu najblizšiu zbraň a to je motocrossová motorka s dvoma motorovými pílami po oboch stranách. Keď jazdíte na tomto prestávate udávať rýchlosť v kilometroch za hodinu, ale v zabitých zombíkoch za minútu. A kill count sa vám plní tempom vskutku vražedným. Počas hry získavate tzv. „combo cards“ čo sú karty kde je napísane čo potrebujete na postavenie nejakej kombinovanej zbrane. Samozrejme že zbrane môžete vytvárať aj bez combo cards, ale potom majú horšiu účinnosť, ale aj tak s nimi pobijete stovky zombíkov. Ale to znie dobre že? Ale má to jeden háčik. Zbrane sa opotrebúvajú až sa vám nakoniec rozpadnú. Je to trochu otravné, ale kebyže si vytvoríte nejakú vražednú zbraň mohli by ste s ňou zabíjať stále dookola a to by bolo moc ľahké. Ale kde sa dajú tieto zbrane vyrobiť? V špeciálnych miestnostiach na to určených, ktoré sú strategicky rozmiestnené po celom meste. Meste? Áno v meste ktoré akoby Las Vegas z oka vypadlo. Je to fiktívne mesto nazvané Fortune City a nachádza sa v Nevade.

Nebojte sa niesú tu len samé kasína, dostanete sa aj do obchodných centier, na pešiu zónu alebo do arény. Mapa určite nieje jednotvárna a každá oblasť má svoj vlastný nádych a atmosféru. Ale najlepšie je že je aj dostatočne veľká a priam preplnená rôznymi drobnosťami, ktoré čakajú na to aby ste ich objavili, a prípadne sa na nich aj pobavili. Mapa ráta s tým že väčšinu času strávite na nohách takže nečakajte cesty alebo nebodaj dialnice. Ale vozidlá tu sú. Nieje ich veľa (vlastne sú iba dve) ale bohato to stačí. Jedná sa o už vyššie spomínanú motocrossovú motorku a nejaké parkové autíčko ktoré nápadne pripomína golfový vozík. Ale ešte stále sme sa nedostali k tomu kto a čo vlastne sme, a ako je možné že sme sa ocitli práve tu.

Chuck Greene bol motocrossový šampión ale potom čo sa mu narodila dcéra zanechal svoju kariéru  a žil s ňou a s manželkou v meste Willamete. Ale potom sa rozšírila nám už dobre známa nákaza, a hľa, celé mesto je plné zombie. Jeho manželka bola nakazená a dcéra uhryznutá. Dcéru sa mu ledva podarilo zachrániť, ale môže prežiť iba vďaka kontorverznému lieku Zombrex, ktorý treba brať každých 24 hodín. Ale keďže je ho málo a zombie je veľa jeho cena stále rastie a rastie a Chuck musí zase zarábať. Sranda je že prvá hra sa odohrávala v koži reportéra Franka Westa ktorý bol v meste Willamete počas útoku zombie. Počas celej hry sa snažil objaviť liek na túto chorobu, ale aj napriek snahe, liek nikdy neuzrel svetlo sveta, a celý svet zostal závyslý na Zombrexe. Ale naspäť ku Chuckovi. Potrebuje zarobiť a jeho najlepšia možnosť je ísť účinkovať do kontroverznej šou Terror is Reality ktorej cieľom je zabíjať kvantá zombíkov tými najčudnejšími spôsobmi. Terror is Reality (odteraz len TiR) sa odohráva vo veľkej aréne kde sa začína hra a odohráva multiplayer. A to veľmi kvalitný a chytľavý multiplayer. Ale k nemu sa dostaneme neskôr. Takže Chuck sa prihlásil do súťaže aby zarobil na Zombrex, ale nech sa snažíte sebaviac, Chuck vždy skončí druhý. Keď sklamane odchádza a ide zobrať svoju dcéru, niečo vybuchne a dnu sa nahrnú zombie. Vznikne chaos, a Chuck sa musí dostať ku svojej dcére a utiecť. Nakoniec sa mu podarí utiecť do záchranného bunkra, kde sa zoznámi so sympatickou vodkyňou skupiny nazvanej CURE. Je to skupina ktorá protestuje proti TiR a požaduje slušné zaobchádzanie so zombie a poukazuje na to že aj to sú ľudia. Síce trocha zelení, trocha šialení a len trošililinku ľudožraví. Od policajta ktorý je v bunkri sa dozvie že armáda dojde až za tri dni, čiže za 72 hodín. Následne si pozrie správy, kde je ukázané video, ako chlap v Chuckovej uniforme dal bombu na dvere a pustil zombie dnu. Čiže Chuck je obvinený. A tak má 72 hodín na to aby zistil pravdu, a našiel Zombrex pre svoju dcéru. Tých 72 hodín môžete stráviť všelijako. Môžete plniť misie a dávať dcére Zombrex, alebo sa na všetkých vykašlať, a užiť si zombie apokalypsu ako sa patrí.  Je tam aj veľmi veľa vedlajších úloh, ktoré vždy pobavia. Ale aj tu je háčik. Každá misia má určitý čas čiže určite nestíhate splniť všetky vedlajšie misie aj s príbehom. Ak nestihnete príbehovú misiu, hra sa vás spýta či chcete naloadovať hru alebo pokračovať bez príbehu. Tento čas dáva hre zaujímavý nádych, lebo sa často budete rozhodovať či zachránite tohto alebo tohto, alebo či pôjdete plniť hlavnú misiu. Samozrejme, hra má veľmi veľa koncov, takže je vysoká znovuhratelnosť, a motivácia vidieť všetky konce. Dalšiou motiváciou je levelovanie, vďaka ktorému sa Chuckovi zvyšuje sila, rýchlosť, zdravie a pod.

Expy sa dajú získať všelijako. Najrýchlejší spôsob je zachraňovanie ľudí. Nájdete ich všade možne aj nemožne a o niektorých ste informovaný formou SMS. Každý človek ktorého stretnete je v zaujímavej situácií. Narazíte na rockerov ktorí hrajú zombíkom, stretnete speváčku s kocovinou alebo ženu v spodnom prádle ktorá odmieta ísť za vami dokým sa aj vy nevyzlečiete(do spodného prádla samozrejme). Následne ich musíte odviesť do bunkru za čo zhrabnete tony expov, a niekedy aj bonus v podobe nejakej combo card. ´Ďalšiou možnosťou expenia je zabíjať psychopatov. Psychopati sú ľudia ktorí zošaleli a majú nejaký zlovestný plán. Väčšinou sa na nich zasmejete, v pamäti mi utkvel najmä šialený poštár ktorý neodkladne trval na tom aby mu niekto podpísal zásielku. Vedel že je útok zombie ale ako on sám za sprievodu bubnov a s rukou na srdci povedal: „Not rain, not snow, not water, not zombies, will stop me from doing my duty!“ Ešte si k tomu pridajte to že to bol malý, vychudnutý chlapík s extra vypúlenými očami a so staromódnymi okuliarmi. Ale smiech vás hneď prejde keď sa začne boj, a to pretože psychopati sú neuveritelne silní a kým nieste dostatočne vysoký level, ani proti nim neskúšajte bojovať. Nedajú sa poraziť spôsobom alá Rambo. Treba na nich ísť taktikou, a to tak že si musíte všimať ich útoky a v správnom čase zaútočiť. Pár ich stretnete aj v misiách, a tý už sú na môj vkus až prehnane ťažkí a verte mi že smrti sa nevyhnete.


A to ma dostáva ku kontroverznému systému save pointov. Nieje riešený moc slávne a treba si naňho zvyknúť, potom už nieje problém. Hra sa ukladá na WC, ktoré sú rozmiestnené po celom meste. Keď vás zabijú hra sa vám naloaduje na posledny save, takže ak si chcete ušetriť nervy, hru si čo najčastejšie ukladajte, aby ste potom nemuseli prechádzať celú misiu odznova. To je prvý z mínusov. Druhý je načítanie. Hra sa načítava keď prechádzate z budovy do budovy alebo keď idete von. Netrvá to až tak dlho ale je to celkom otravné. Ale zase tá chvíľka čakania stojí za tú oblasť celú zaplnenú zombie. Ach jaj aké nádherné :D. Autorom sa podarilo dať na obrazovku naozaj brutálne veľa zombie, a pritom si hra drží veľmi stabilné FPS. Grafika nepatrí medzi špičku, ale rozhodne neurazí. Vec ktorú musím vyzdivhnúť je to že časti zombíkov veľmi reálne odlietavajú keď do nich seknete napríklad sekerou. Veľmi dobre je spravené aj presekávanie. Vojdite do davu zombíkov a zažente sa so sekerou. Hneď bude každý zombík o hornú časť tela kratší. Každému je asi jasné že krvi tam bude veľa.


Veľa luďom vadí jedna vec, a to je to že keď uplynie 72 hodín, hra sa skončí a môžeme ísť zase odznova. Ale tak to nieje. Potom čo prejdete hru si môžete dať novú hru ale zostane vám vaša úroveň a vaše combo cards. A šup, ide sa zabíjať ďalej. Najprv vám odporúčam prejsť príbeh a potom môžete nerušene zabíjať zombie, a robiť si čo chcete. Ak by vám to nestačilo, hra ponúka zábavný multiplayer kde vlastne súťažíte v šou Terror is Reality a navyše zarábate peniaze, ktoré sa vám následne pridajú na účet v hre. Ďalšiou výbornou možnosťou je co-op v ktorom sa môžete s kamarátmi dosýtosti vyblázniť.

Tak aby som to zhrnul, Dead Rising je veľmi zábavná a chytľavá hra kde zabíjate zombie miliónmi možnými aj nemožnými spôsobmi. Avšak trpí pár chybami, a to zle vyriešeným systémom save pointov, načítaním, a ťažkými bossmi. Ale ak vás bavia zombie hry, toto vás tak skoro neunudí.

Plusy

+ Maximálne veľa  zombie

+ Veľké, pekné mesto

+ Časový element

+ Kombinovanie zbraní

+ Levelovanie

+ Dopravné prostriedky

+ Tony zbraní a tony oblečenia

+ co-op

Mínusy

- Načítavanie

- Zlý systém save pointov


napísal ado54 28.10.2010



Páči sa mi!

8.5
DEAD RISING 2

PC
PS3
Xbox 360

Vývoj: Capcom / Capcom
Štýl: Akčná Adventúra
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 1.10. 2010
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
NOVÉ RECENZIE HRÁČOV
9.5
| Felvidek PC Recenzia
[pridal PaPoČa 9.4.2024 18]
6.0
| The Last Of Us Part II
[pridal PrecedaVlasť 3.3.2024 3]
6.0
| The Last Of Us Part 2 remastered
[pridal PrecedaVlasť 27.2.2024 90]
6.5
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal PaPoČa 22.1.2024 21]
| Tomb Raider I-III Remastered
[pridal T0M0 16.1.2024 18]
9.3
| Alan Wake 2
[pridal Tiqer 20.12.2023 21]
| Witcher 4
[pridal Joey N 10.12.2023 0]
8.5
| Marvels Spider-man 2
[pridal Filip Basketak 27.10.2023 21]
8.9
| Remnant 2
[pridal Umelec roku 19.8.2023 11]
8.3
| Final Fantasy XVI
[pridal Tiqer 2.8.2023 27]
2.0
| Modern Warfare 2022 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
9.0
| Modern Warfare 2019 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
8.6
| Assassins Creed Valhalla
[pridal Lukášcico 11.7.2023 2]
| Preview na Final Fantasy 16
[pridal Sidh 26.5.2023 11]
8.2
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal Tiqer 12.5.2023 9]
9.5
| Resident Evil 4 (2023)
[pridal saimonkaca 5.4.2023 0]
10
8.7
| Resident Evil 4
[pridal Tiqer 4.4.2023 26]
9.0
| Lorelai
[pridal de Bielawa 1.4.2023 5]

SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (2)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19445)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk