Prison Break: The Conspiracy

Väzenie. Naozaj na takéto miesto by sa nikto nechcel dostať. Betonové múry medzi ktorými sú samí úchyli, zlodeji, vrahovia, rozne gangy čiernych a bielich a aj skorumpované stráže.

PS3
pridal starwars 13.4.2010 o 20:04 pod používateľské recenzie

9.0


 Väzenie. Naozaj na takéto miesto by sa nikto nechcel dostať. Betonové múry medzi ktorými sú samí úchyli, zlodeji, vrahovia, rozne gangy čiernych a bielich a aj skorumpované stráže. Bitky, vraždy, úplatky a sexuálne zneužívanie. Asi takto by som opísal život vo väznici Fox River kde sa táto hra odohráva. Zmocníte sa Toma Paxtona, agenta Spoločnosti, ktorý je tajne nastrčený na Michaela Scofielda a Lincolna Burrowsa a má hlásiť každý ich krok.


 


Vo Fox River vás čaká deväť misií v ktorých sa stretnete skoro so všetkými postavami so seriálu Prison Break a uvidíte aj niektoré scény. Napríklad z diaľky budete sledovať prvé stretnutie Michaela a Linca, kde Michael svojmu bratovi povie o pláne na útek alebo sa zúčastníte vzbury či už v závere budete väzňom pomáhať pri úteku. Začnete vo väzenskom bloku a hneď sa presuniete aj na dvor kde máte tak trochu voľnosť. Možte sa kľudne biť s inými väzňami či si ísť zaposilovať alebo zaboxovať do pytla. Možete sa aj zúčastniť súbojov o prachy za ktoré si možte dať tetovanie. Po chvílke hry na dvore stretnete C-Note-a, ktorý vás poverí aby ste sa niekam preplížili a niečo mu ukradli. A takto bude vyzerať väčšina hry. Niektorý z väzňov či už Abruzzi, C-Note alebo aj Paxtonov šéf Mannix vás poveria aby ste sa tam a tam preplížili a to a to ukradli. Navštívite všetky miesta známe zo seriálu. Či už ošetrovňu, kuchyňu, kanceláriu riaditeľa kde uvidíte na stole Tádž Mahál ale aj rozne šachty, tunely, kanály, strechu a takisto sa vydáte aj známou dierou za umývadlom.


 


Počas tohto putovania väznicou sa budete musieť skrývať pred strážami. Väčšinou sa bude stačiť skryť za niečo väčšie a keď bachár nečumí tam rýchlo preskočiť a schovať sa za ďalšiu vec. Budete sa aj schovávať do skríň či pod auto. Je to ale brutálne jednoduché. Stráže su slepé ako polomŕtvy krtek a aj keď im prebehnete popod nosom nič si nevšimnú. Na druhej strane čo ma príjemne prekvapilo je že majú dobrý sluch. Počujú každý krok a hneď sa idú pozreť na miesto odkial bolo niečo počuť.


 


Pri tomto plížení sa dočkáte aj zaujímavého otvárania kanálov, kde budete musieť vytáčať skrutky rovno strážnikom za chrbtom a to naozaj potichu. Skrutka trochu zaškrípe a bachár vás odhalí. Plíženie si občas možete aj spestriť vypnutím poistiek čo ale nemá žiadny význam. Iba bachári zapnú baterky a aj keď na vás zasvietia tak sa nič nedeje. Ešte budete musieť aj vypínať kamery, ktoré vás možu odhaliť.


 


Okrem plíženia je v hre aj dosť bitiek. Hneď v úvode si to rozdáte s T-Bagom a neskor sa budete biť s množstvom iných väzňov. Počas vzbury zmlátite aj jedného kukláča a ku koncu hry si dáte aj férovku s Bellickom. Keď už protivník nemá život tak možete stlačením tlačítka vysvieteného na obrazovke urobiť nejaký špeciálny bojový chvat a váš súper skončí na ošetrovni. Boje občas oživia aj pasáže kde budete musieť mačkať vysvietené tlačítko a Paxton efektnými chvatmi porazí súpera. Jedného väzňa počas vzbury tak aj obesí.


 


Popri tom všetkom plížení a bití tu sú aj pasáže ako v Prince of Persia. Preskakujete po dlhých rímsach a trámoch, šplháte po odkvapových rúrach, potrubiach či rebríkoch alebo dokonca po mrežiach na oknách vyleziete na strechu. Je tu aj preskočenie plotu parkourovým gate vaultom.


 


Grafické spracovanie musím len a len pochváliť. Skoro všetky postavy vyzerajú ako v seriáli. Abruzzi, C-Note, T-Bag, Burrows, Scofieldové tetovanie vyzerá super. Jediné čo som nepochopil je prečo je doktorka Sara blondína. A aj starý D.B.Cooper vyzerá úplne ináč. Škoda týchto dvoch postáv. Ináč musím grafiku len a len pochváliť. Tváre sú do detailov spracované. Všetky črty tvári ako majú byť. Väznica je takisto výborne spravená, všetko vyzerá ako v seriáli. Fakt grafiku možem len pochváliť.


 


Zvukovo je to tiež kvalitka. Hlasy sú super a aj hudba zo seriálu znie rovnako dobre.


 


V hre je aj možnosť pre dvoch hráčov, kde si to možete s parťákom rozdať ručne-stručne. Na výber máte viacero postáv a možte to vašim priateľom natrieť.


 


Čo sa týka AI tak ťažko povedať či v hre vobec nejaká AI je. Väzni v base či len tak na dvore len tak stoja v skupinkách a tak budú stáť stále pokiaľ ich nezačnete mlátiť. Dozorci sa hýbu tak ako boli dopredu naprogramovaní, jediné na čo zareagujú je hluk. Fakt ťažko povedať či vobec AI v hre je.


 


Kamera bola celkom v pohode. Nemal som s ňou problémy.


 


Jediný pre mňa veľký mínus je že hra je krátka a prejdete ju sakra rýchlo. Fakt dobrá hra a brutálne krátka. Výrobcovia si s tým mohli dať viac práce a vymyslieť zo pár ďalších misií. Určite by sa to dalo. Síce to čo spravili je dosť dobré ale dalo by sa toho spraviť oveľa viac.


 


PLUSY +++


+grafika 


+tváre postáv


+Fox River


+postavy zo seriálu


+zvuky


+hrateľnosť


+všetky drobnosti


 


MÍNUSY ---


-AI


-krátkosť


 


PBTC je naozaj dobrá hra a stojí za to aby ste si ju zahrali. Dala by sa síce spraviť dlhšia ale to nič nemení na to že je to kvalitný titul... 91%   


 


 


 


    


napísal starwars 13.4.2010



Páči sa mi!

9.0
PRISON BREAK: THE CONSPIRACY

PC
PS3
Xbox 360

Vývoj: Deep Silver / ZootFly
Štýl: Akcia
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 26.3. 2010
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
NOVÉ RECENZIE HRÁČOV
4.0
| Skull and Bones - 1. sezóna
[pridal SVK-RUSKO-R 14.4.2024 0]
9.5
| Felvidek PC Recenzia
[pridal PaPoČa 9.4.2024 17]
6.0
| The Last Of Us Part II
[pridal PrecedaVlasť 3.3.2024 4]
6.0
| The Last Of Us Part 2 remastered
[pridal PrecedaVlasť 27.2.2024 90]
6.5
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal PaPoČa 22.1.2024 21]
| Tomb Raider I-III Remastered
[pridal T0M0 16.1.2024 18]
9.3
| Alan Wake 2
[pridal Tiqer 20.12.2023 21]
| Witcher 4
[pridal Joey N 10.12.2023 0]
8.5
| Marvels Spider-man 2
[pridal Filip Basketak 27.10.2023 21]
8.9
| Remnant 2
[pridal Umelec roku 19.8.2023 11]
8.3
| Final Fantasy XVI
[pridal Tiqer 2.8.2023 27]
2.0
| Modern Warfare 2022 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
9.0
| Modern Warfare 2019 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
8.6
| Assassins Creed Valhalla
[pridal Lukášcico 11.7.2023 2]
| Preview na Final Fantasy 16
[pridal Sidh 26.5.2023 11]
8.2
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal Tiqer 12.5.2023 9]
9.5
| Resident Evil 4 (2023)
[pridal saimonkaca 5.4.2023 0]
10
8.7
| Resident Evil 4
[pridal Tiqer 4.4.2023 26]
9.0
| Lorelai
[pridal de Bielawa 1.4.2023 5]

SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19855)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk