VideoGame Awards filmotéka

Pohľad na záplavu oznámených titulov z tohtoročných udeľovaní herných cien.

PC
pridal jimmyboy 13.12.2009 o 18:02 pod používateľské články

Rozlepil som oči, žiaden budík ma nevíta do dňa a vonku sneží. Nedeľa. Už defaultne som si sadol rovno za počítač, spustil Chrome a čakal čo je nové vo svete. Prvé kroky ma ako obvykle zaviedli práve sem, na sector.sk, kde snorím či nevyšlo dáke tuti-fruti video, recenzia alebo si prečítam neutíchajúci flame na stý a prvý spôsob. Ale ale, co to nevidí oko mé modravé? Video, video, video, video, video a ešte raz pre zmenu video. Vo co go? VideoGame Awards. Všetky videá som preletel ako blesk a ostalo vo mne veľa nepovedaného a ako už správne tušíte, formou tohto článku by som sa chcel z toho vyrozprávať a z môjho pohľadu ohodnotiť, čo nám to zas čerti vezú.

Ako prvé ma zaujalo Halo Reach. Prvé dva diely som hral a v treťom som sa oťukal hlavne v multiplayeri, ODST ma zatiaľ obišlo. Nemám teda komplet sériu odohratú, no dovolím si tvrdiť, že Bungie sa stále pohybuje vo vodách haló univerza a mohlo by, pre ich dobro príst s niečím novým, postačila by aj jedna značka, ktorou by ukázali, že naozaj vedia. Takto prešľapujú na mieste a to nie je vždy dobre, i keď im z toho idú obrovské peniaze. To sa ale týka mena a prostredia, toto je však trailer na novú hru, ktorá by mohla poprieť pár dogiem o Halo. Už len to atmosferické video ukazujúce vraj ingame grafiku predpovedá, že by sa niečo mohlo zmeniť. Síce tu stále máme všetkých na steroidoch (v tomto snáď zmenu nik nečakal) a asi sa stretneme aj s klasickými nepriateľmi-mimochodom, strašne rád by som videl mod ktorý by ich vymenil za teletubies, mohla by to byť celkom dobrá show, no osobne po vzhliadnutí videa mi hlavou preletel skvelý počin od Lucastarts Star Wars Republic Commando. Vôbec by nebolo zlé, keby postavy videné vo videu (možno sniper plniaci zásobník, slečna a psychopat) behali celý čas po vašom boku. Samozrejme každý s vlastnou špecializáciou, schopnosťami a unikátnou osobnosťou, ktorá by dopĺňala príbeh. A taktiež možnosť zapauzovania pri boji a oddialenia kamery. Či to som už niekde úplne inde? Každopádne ide o veľmi podarené video, jeho ďalší nasledovnící spolu s masívnou reklamnou kampaňou zas budú lámať rekordy v predajoch. Dobre, pre mnohých nečakané no zároveň aj očakávané. Čo tu máme ďalej? GreenDay Rockband? To snáď nemyslia vážne. Neviem si predstaviť, kto iný ako masívny americký trh môže tieto ich Guitar Queer-O a Rock Band počiny stále kupovať a žrať. Beatles je síce klasika, ktorá sa do tejto hry vôbec nehodí, no GreenDay je jeden z mnohých výplodov amerického popu, ktorý sa ako vyšitý hodí do tohto typu peniaze žmýkajúcej hry a o to viac to bije do očí. Nabudúce snáď prinesú Hannah Montana či Lady Gaga verziu. Vďaka Dylan Fitterer za Audiosurf.

Tron: Evolution je pre mňa asi najzaujímavejším titulom z dnešnej ponuky videí, samotná filmová predloha spolu s geniálnou hrou od Monolithu tvoria veľmi zaujímavé univerzum a dúfam, že táto hra pôjde v krokoch predchodcov. Osobne by som síce radšej uvítal, keby sa tohto počinu chytil Monolith-tí by sa vo všeobecnosti mohli vrátiť ku starým skvelým značkám, ktoré by v súčasnosti rozhodne mali čo povedať. Za nové No One Lives Forever by som dal modré z neba, vtipná first-person akcia s pôvabnou špiónkou v hlavnej úlohe tu už dlho nebola a u mňa sa NOLF-ovia zaraďujú k mojim top hrám. Ale to už moc odbieham, späť k novému Tron. Graficky to s najväčšou pravdepobonosťou nesklame, unikátny vzhľad všetkého na čo sa pozriete zaručuje neokukané prostredie a ak bude hra čerpať príbeh z nového filmového pokračovania tak sa môžeme dočkať unikátneho zážitku. Ihneď ako som dopozeral toto video som sa už podvedome tešil na to, čo bude nasledovať. Nový Medal of Honor. Afganistan, Tier One Operations jednotky a pokus o znovuzasadnutie na trón vojnových akcií. EA má jednoznačne obrovskú motiváciu, čím má oproti Infinity Ward veľmi dobré postavenie. Nemôžu vydať 5 hodinovú kampaň s nulovou znovuhratelnosťou a mnohými ďalšími nedostatkami. Vidia čo robia u konkurencie zle a bolo by veľmi hlúpe sa nepoučiť. Samotné video potvrdzuje, že sa máme na čo tešiť. Už z videa je jasné, že bude postarané o nascriptované sekvencie a niekto si môže myslieť, že to bude priam vykrádanie Modern Warfare. Scripty tu boli a vždy budú, to že ich počet v IW umocnili na nekonečno neprivlastňuje tejto hre scripty ako copyright, možno trademark by bol na mieste. Taktiež niektorí frflú, že kopíruju nápady čo už boli v COD a podobne. Ja osobne budem rád, keď spravia aj už videné len nech to urobia poriadne, nemusia vôbec hrotiť situácie a ísť z extrému do extrému ako u konkurencie. I keď má samotná gameplay časť videa len pár desiatok sekúnd, sála nepopísateľnou atmosférou. A ak by to náhodou skončilo fiaskom, tak o multiplayerovú časť sa starajú páni z DICE, takže aspoň na tomto fronte sme za vodou. Mimochodom Frostbite engine úraduje a je to vidieť, hra vyzerá božsky a do jesene 2010 hádam kúpim stroj, na ktorom si to aj zahrám.

Pri nasledujúcom traileri som ostal zaskočený, pretože som pokračovanie moderného Hidden&Dangerous vôbec nečakal a prekvapilo ma. Vnútorne som sa potešil, teamovú vojenskú akciu prispôsobenú na menšie prostredie a nie rovno na celé ostrovy by som veľmi rád uvítal. No prišla facka. Populárny hnedý filter, prostredie ako vystrihnuté z posledného Resident Evil a akcia ako Gears of War. A že sakra dobrá akcia. Úžasná hudba len podkresľuje postapokalyptické prostredie kde sa po sebe strieľa s riadnymi vojenskými zbraňami, nie rôzne laseríky či pol tonové zbrane so STIHL-kou pripevnenou ako bajonet. Video ma úplne vtiahlo do prostredia, či je to správnym nasvietením, poletujúcim pieskom a výbuchmi s lietajúcimi telami, všetko do seba zapadá a ja len dúfam, že sa tvorcovia vyvarujú v dnešnej dobe tak obľúbeného stereotypu. Pre mňa osobne najväčšie prekvapenie z oznámených hier na VGA. Ďalším milým prekvapením pre mňa bolo oznámenie nového True Crime. V Los Angeles som sa vyšantil ako malé dieťa, totálna arkádovka, ktorá vôbec neurazila, pri New Yorku som zas prišiel o nervy. Z videa vidno, že šialené triky a situácie chýbať nebudú, opäť sa bude strielať, biť a jazdiť ako o život. Zmenu prostredia veľmi vítam, konečne sa dej odohráva tam kde má. Hong-Kong na videách vyzerá parádne, keby ponechali zábavnosť prvého dielu v next-gen grafike a trošku normálnejším interfaceom (tie zameriavacie krížiky mi robili nočné mory) v tomto atraktívnom prostredí tak verím, že hráči budú krochkať spokojnosťou.

Pre mnohých prekvapenie a hra roka znovu vstupuje na scénu, Batman Arkham Asylum sa presúva z ústavu do ulíc. Joker sa hurónsky zabáva a mesto je v rozklade. Opäť má čo Batman zachraňovať, no tentokrát ak sa Rocksteady vydajú cestou sandbox hry môže táto herná bomba nabrať úplne nový rozmer. To, pri čom hráči mlsali v Arkham Asylum a teda množstve gadgetov, skvelom súbojovom systéme a rozmanitom gameplayi môže byť stonásobne znásobené formou otvoreného prostredia. Trošku by som poupravil systém vystrelovacieho háku, oveľa viac by sa už teraz hodil podobný tomu v Just Cause 2, teda nebyť limitovaný len záchytnými bodmi, ktoré autori určili no mať možnosť ísť kam chcem a kedy chcem. Keď sme už pri tých pokračovaniach, taktiež bolo oznámene nové Star Wars Force Unleashed 2, ktorého prvý diel sa len pred nedávnom dostal aj ku nám na PC platformu. Z videa vidno, že sa opäť dostaneme do kože nášho starého známeho hrdinu, ktorý má tentokrát v rukách rovno meče dva, čo je veľmi pozitívna správa. Jednak môžeme čakať, že po vzore Jedi Outcast tvorcovia zapracujú do hry možnosť dvoch mečov, či jedného obojstranného a taktiež verím, že sa viac povenujú práve súbojom s nimi, pretože vo Force Unleashed boli súboje s mečom formou tupej hacknslash hry čo sa pre tak dokonalú zbraň akou lightsaber je vôbec nehodí. Euphoria nesmie chýbať, takýto dar niekoľkonásobne predlžujúci hrateľnosť nesmú pustiť z rúk.

Ubisoft sa veľmi rád drží značky a reštartuje, žmýka a presýpa kým sa dá, takže tu opäť raz máme princa čeľade perzský. Vyzerá to, že toho vracania času a pieskovej uchýlky sme sa nezbavili, no naopak prostredie a atmosféra je diametrálne odlišná od omaľovánky ako od Disneyho. Princ opäť ztemnel, čo by mohlo znamenať návrat k Warrior Within štýlu, ktorý bol mnohými považovaný za najlepší diel novej trilógie. Určite by prospelo viac krvi, taktiež nové poňatie lezenia, skákania a preskakovamnia všemožných nástrah by bolo na mieste (vždy na inak zaujímalo, čo robia 3 rady ozubených kolies na zvislej stene a ešte k tomu sa hýbu hore a dole, to je dáky špeciálne nadesignovaný bezpečnostný systém proti princov behajúcim po stene?) a aj obmena ovládania by nezaškodila. Len nech to nie je zjednodušená dvojklávesová hra kde je na jednu akciu spravená animácia pri ktorej princ popri tom všetkom dobre že neupečie koláč. Video zatiaľ nepredstavilo žiadnu konkubínu po boku princa, no verím, že z ubisofťáckeho háremu sa určite dáka Esmeralda vyberie.

Samozrejme, že sa dnes urodilo oveľa viac videí, no venoval som sa tým, ktoré mňa osobne zaujali najviac a ku ktorým mám aj čo povedať, Crackdown a UFC som v živote nehral, no podľa videí usudzujem, že by svojich fanúšikov nemali sklamať. Musím povedať, že čo sa oznámených herných titulov týka, som už zaujímavejšiu nedeľu dlho nemal a variabilita a množstvo u mnňa prekonalo E3 aj s Cameronovým hodinovým monológom o 6tkovej hre.

napísal jimmyboy 13.12.2009



Páči sa mi!

VIDEOGAME AWARDS FILMOTÉKA

Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
NOVÉ RECENZIE HRÁČOV
6.0
| The Last Of Us Part II
[pridal PrecedaVlasť 3.3.2024 3]
6.0
| The Last Of Us Part 2 remastered
[pridal PrecedaVlasť 27.2.2024 90]
6.5
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal PaPoČa 22.1.2024 21]
| Tomb Raider I-III Remastered
[pridal T0M0 16.1.2024 18]
9.3
| Alan Wake 2
[pridal Tiqer 20.12.2023 21]
| Witcher 4
[pridal Joey N 10.12.2023 0]
8.5
| Marvels Spider-man 2
[pridal Filip Basketak 27.10.2023 21]
8.9
| Remnant 2
[pridal Umelec roku 19.8.2023 11]
8.3
| Final Fantasy XVI
[pridal Tiqer 2.8.2023 27]
2.0
| Modern Warfare 2022 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
9.0
| Modern Warfare 2019 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
8.6
| Assassins Creed Valhalla
[pridal Lukášcico 11.7.2023 2]
| Preview na Final Fantasy 16
[pridal Sidh 26.5.2023 11]
8.2
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal Tiqer 12.5.2023 9]
9.5
| Resident Evil 4 (2023)
[pridal saimonkaca 5.4.2023 0]
10
8.7
| Resident Evil 4
[pridal Tiqer 4.4.2023 26]
9.0
| Lorelai
[pridal de Bielawa 1.4.2023 5]

SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18394)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk