Left 4 Dead 2

Patríte k tej skupinke ľudí, ktorí berú Left 4 Dead za najlepšiu multiplayerovku, a o Left 4 Dead 2 nechcete ani počuť? Škoda, Left 4 Dead 2 je hra, ako sa patrí.

PC
pridal life28 6.12.2009 o 16:22 pod používateľské recenzie

8.0


Všetko to začalo vydaním očakávanej FPS, s tematikou zombie, ktorou hlavnou črtou bolo hranie CO-OP. V hre ste mali možnosť vystrieľať tisíce nábojov do tisícov zombíkov, a v roli štyroch nenakazených ľudí prežiť. Hra L4D bola taká úspešná, že získala titul "multiplayerová hra roka". Hráči ju mali v obľube a tematicky nemala konkurenciu. Valve sa ale rozhodlo, že sa pustí do Left 4 Dead 2, a úspech prvej časti ešte vynásobí. Zadretí hráči Left 4 Dead prijali túto skutočnosť veľmi ťažko, podpisovali sa petície, vznikali protesty, a to len preto, lebo všetci sme boli akosi naviazaní na hrdinov prvej hry. Valve dokonca sľubovalo nové mapy, a hráči sa museli uspokojiť len s užívateľskými mapami. No teraz prišla druhá časť a ponúka to, čo v prvej "zabudli" dorobiť.

Cieľom je prežiť
Niektorých možno sklamal fakt, že v L4D 2 už nie je stará známa partička preživších, no počúvať ich opotrebované hlášky by už nebolo také zaujímavé. Dnes máme možnosť zoznámiť sa s novou skupinou nenakazených, ktorý bojujú o prežitie pred návalom obrovského množstva zombíkov. Hrať môžete za kohokoľvek zo štyroch ľudí a každý so sebou nesie príbeh. Coach, aj keď na to nevyzerá, je učiteľom telocviku, Ellis je mladý mechanik s ambíciami, Rochelle je redaktorka v televízii a nakoniec Nick - gamebler, ktorý cestuje po štátoch a snaží sa neskončiť vo väzení. Stretli sa v meste Savannah, kde prepukla nákaza a všetci ľudia, okrem hlavných hrdinov, sa potulujú po meste ako zombie a hľadajú niečo pod zub.

Singleplayer
Princíp hry ostal nezmenený. Stačí sa prestrieľať k ďalšiemu stanovišťu a na konci kampane konečne opustiť mesto. Oproti predchádzajúcej hre je tu 5 kampaní, pričom ďalšia je vyhradená na prídavné kampane, takže Valve určite plánuje niečo do budúcnosti. Herná doba sa predĺžila a na vás budú čakať aj menšie úlohy. Narazíte na ne počas celej hry a aby ste sa dostali ďalej, budete musieť preniesť debnu coca-coly, ktorú dáte vrátnikovi a ten vám otvorí. Alebo nájsť niekoľko kanistrov benzínu a doliať ich do auta aby ste mohli vyraziť. Do toho okolo vás behá stovka zombíkov, takže prioritou je prežiť. Počas hry zažije naozaj napínavé momenty, kde sa dostanete do varu a v tých momentoch nič nerobíte, len strieľate do neznáma a dúfate, že trafíte čo najviac zombie.

Zbrane
A triafať budete môcť arzenálom, aký ste v tejto hre ešte nevideli. Okrem tých pár zbraní z prvej časti môžete vyskúšať aj 9 nových strelných zbraní, od rôznych druhov brokovníc, cez rôzne samopaly, pištole, SMG s tlmičom, SCAR a pribudol aj granátomet, s ktorým si užijete zábavu. Na výber ich máte naozaj veľa a v každej časti sa vám môže hodiť iná. Často sa vám hodia aj sniperky, a naopak niekedy je užitočná aj silná Magnum. To ale nie je všetko. Left 4 Dead 2 prinieslo aj špecialitu v podobe ručných zbraní na blízky boj. Týmto hra naberá nový smer, a zabíjanie zombie nebolo nikdy zábavnejšie. Boj z blízka je prostriedkom na vybitie si zlosti na nevinných okoloidúcich, ktorý sa snažia vás zožrať. Zbraní ne blízko je 10, tu ,máte takisto obrovský výber a s každým môže byť iná zábava. Klasická sekera, baseballka alebo katana dokážu efektne odtrhnúť hlavu alebo preseknúť zombie napoly, zatiaľ čo gitara alebo panvica pri udretí vydajú zaujímavý zvuk. Najžiadanejšou je asi motorová píla, s ktorou môžete píliť aj desiatky zombie naraz. Je ale obmedzená tak, že vám dochádza benzín a o pár sekúnd neustavičného pílenia ju môžete zahodiť. Ku zbraniam pribudlo nové vybavenie, nový typ granátu, ktorý je extraktom z Boomerovho slizu a ten priťahuje zombíkov, takže ich budete mať pekne po kope. Určite využijete aj prenosné debny s muníciou alebo výbušninami, ktoré položíte kdekoľvek na zem a každý si môže doplniť muníciu. Občas narazíte na upgradovacie boxy, vtedy si môžete na práve používanú zbraň pripevniť upgrade, napríklad laserový zameriavač. Novinkou sú aj špeciálne náboje, niekoľko si môžete zobrať so sebou a využiť podľa uváženia. Sú to horiace a vybuchujúce náboje. Zobrať si môžete aj injekciu s adrenalínom, po pichnutí robíte všetko rýchlejšie, či pohyb alebo nabíjanie.

Prostredia hry sú rozmanité, ale stále cítite, že sa nachádzate v jednom meste. Prejdete cez zábavný park, močariská, obrovské nákupné centrum alebo rôzne mestečká alebo prímestské časti. Niekedy sú návaly zombíkov obrovské, a môže to spôsobiť len spustenie motora či poplašný systém v aute. Medzi stovkou zombie sa objavujú staré známe tváre ako Smoker, Witch, Tank, Boomer alebo Hunter, ale pribudlo niekoľko nových odporných nakazených. Spitter - je ženská ktorá vrhá kyselinu, Charger - vyzerá ako farmár, ktorý do svojej gigantickej ruky chytá obete a tlčie ich o zem, a nakoniec Jockey, ktorý sa zavesí na živého a snaží sa ho odvliecť preč. Okrem toho pribudlo množstvo nových zombíkov, takže nebudete mať pocit že sa strieda 5 modelov stále dookola.

Multiplayer
Najsilnejšou stránkou hry je samozrejme multiplayer - Co-Op. Väčšia zábava je hrať kampaň s kamarátmi, ako s počítačom riadenými preživšími. Komunikácia cez službu STEAM je jednoduchá a takisto pripojenie sa na priateľov alebo dedicated servers.. Môžete vytvoriť vlastný server s nastavením úrovne obtiažnosti a mapy. Na výber máte rôzne módy, od Kampane, Survival módu kde musíte vydržať čo najviac, Versus, kde si máte možnosť zahrať aj za živých aj za bossov, až po Real mód, kde v totálnej apokalypse jediné čo vám zostalo je dobrá spolupráca.

Grafika hry sa príliš nezmenila ale pokrok je vidieť. Je vyladenejšia, viac farebnejšia a modely zombíkov sú prepracované do detailov. Dokonca môžete vidieť vnútornosti, ktoré z nich vypadnú po rozstrieľaní. Veľmi efektné sú aj výbuchy granátov. V jednotke ste videli len sprchu krvi no teraz uvidíte odletujúce končatiny a dokonca aj tlaková vlna pôsobí na ležiace mŕtvoly.

Left 4 Dead je najlepšia FPS s tematikou zombie, kde máte možnosť zahrať si za 4 preživších a snažíte sa odolať návalom zombie. K tomu poslúži 3 - násobne väčší arzenál zbraní ako v predchádzajúcej hre a medzi nich patria zbrane na boj z blízka. Hranie s priateľmi v rôznych co-op módoch ešte nikdy nebolo zábavnejšie.

Plusy: - Drsné súboje
- Týmová spolupráca
- Rôzne co-op módy
- Dlhšia kampaň
- Boj z blízka
Mínusy: - V podstate len datadisk
- Takmer žiadne grafické vylepšenie
- Umelá inteligencia PC

napísal life28 6.12.2009



Páči sa mi!

8.0
LEFT 4 DEAD 2

PC

Vývoj: Valve / Valve
Štýl: Akcia
Web: domovská stránka hry
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
NOVÉ RECENZIE HRÁČOV
4.0
| Skull and Bones - 1. sezóna
[pridal SVK-RUSKO-R 14.4.2024 0]
9.5
| Felvidek PC Recenzia
[pridal PaPoČa 9.4.2024 18]
6.0
| The Last Of Us Part II
[pridal PrecedaVlasť 3.3.2024 4]
6.0
| The Last Of Us Part 2 remastered
[pridal PrecedaVlasť 27.2.2024 90]
6.5
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal PaPoČa 22.1.2024 21]
| Tomb Raider I-III Remastered
[pridal T0M0 16.1.2024 18]
9.3
| Alan Wake 2
[pridal Tiqer 20.12.2023 21]
| Witcher 4
[pridal Joey N 10.12.2023 0]
8.5
| Marvels Spider-man 2
[pridal Filip Basketak 27.10.2023 21]
8.9
| Remnant 2
[pridal Umelec roku 19.8.2023 11]
8.3
| Final Fantasy XVI
[pridal Tiqer 2.8.2023 27]
2.0
| Modern Warfare 2022 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
9.0
| Modern Warfare 2019 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
8.6
| Assassins Creed Valhalla
[pridal Lukášcico 11.7.2023 2]
| Preview na Final Fantasy 16
[pridal Sidh 26.5.2023 11]
8.2
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal Tiqer 12.5.2023 9]
9.5
| Resident Evil 4 (2023)
[pridal saimonkaca 5.4.2023 0]
10
8.7
| Resident Evil 4
[pridal Tiqer 4.4.2023 26]
9.0
| Lorelai
[pridal de Bielawa 1.4.2023 5]

SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19547)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk