GTA: Vice City

Každý s nás určite pozná legendárny názov, názov ktorý sa ako tak všetkým hráčom vyryl ako názov ktorý nesmie chýbať v ich zbierke.

PC
pridal N_GaGE092101 12.10.2009 o 21:49 pod používateľské recenzie

10


Každý s nás určite pozná legendárny názov, názov ktorý sa ako tak všetkým hráčom vyryl ako názov ktorý nesmie chýbať v ich zbierke. Áno máte pravdu hovorím o klasickom ale lepšie povedané historickom a podivnom názve. Grand Theft Auto je to klasika ktorá sa zapísala do histórie hier všetkých hráčov tu ale aj na opačnom kontinente zeme. Jednotka ktorá by sa možno teraz zmestila na dávno zabudnutú disketu, urobila vo svete veľký ošiaľ a zároveň hráči maly stále málo a málo a chcely pokračovanie pretože už prvá a zároveň historická hra sa hráčom,
svojím spôsob vrila do duší a znova chcely brázdiť ulice na ich vlastnoručne ukradnutom aute ako to už klasicky v sérii GTA býva,
zvykom.
Čo bolo to bolo svetlo sveta uzrela ďalšia legendárna klasika GTA 2 ktorá sa už prezentuje v lepšom i keď nie najlepšom grafickom podaný.
Hráči znova objavujú osud hrdinu ktorý vyťahuje búchačku len pre peniaze alebo nebodaj pre drogy.
Ako tak plynul čas na trh prichádza hra ktorá svojím spôsobom spravila dieru do sveta a hlavne toho v sveta v gta.
Už žiadné pozeranie sa s hora alebo krkolomné ovládanie ktoré lezie pekne na nervy NIE!GTA 3 je totiž prvá 3D GTA hra ktorá dbá na grafiku,príbeh dianie a vlastne na celý chod hry.Ked teraz nespomeniem že hráči boly v takzvanom tranze domisliti si to samy lebo niektorý z vás to dobre poznajú.Píše sa rok 2002 a hráči netrpezlivo čakajú a zároveň surfujú po internete a s nervozitou v očiach hľadajú každú jednu novinku alebo gameplay o už dobre známej hre ktorá sa bude niesť pod názvom Grand Theft Auto Vice City.


Ako to býva zvykom tak aj tu v hre sa dostávate do úlohy sympatického i ked nie príliš najlepšieho chlapíka Tommy-ho Verceti-ho ktorý sa vracia s "príjemného v chládku. Po príchode,sa namiesto rodinného radovania s príchodu dostanete nie práve najbezpečnejšiu ale ani najťažšiu úlohu. Drogy sú vo Vice City samozrejmosťou a práve vy máte vymeniť peniaze za drogy a urýchlene od tial doslovne vypadnúť. Ako to býva zvykom problémy vás znova neopustia ako sa dalo čakať pravdaže všetko nepôjde podľa plánu. Pri vybavovaný transakcie vás prepadne zvláštni a hlavne podivný chlapík a musím povedať doslovne s krvavých jatiek sa podarý zázrakom vypariť, len vášmu priateľovi Kennovi Rendgersovi. Další problém ale nastáva keď váš, nový nekompromisný šéf upodozrieva s krádeže peňazí a po nenájdení sa vám vyhráža nepríjemnými vyhrážkami na meno vašej existencie. Hádam vám to nemusím hovoriť ale už iste tušíte že vo Vice City pobudnete dlhší čas a nebude to len taký týždňovy, oddychoví výlet.No a aby ste sa náhodou nenudili vašou úlohou je zistiť kto je za krádežou a prečo peniaze urýchlene potreboval. Ale nebolo by na škodu využiť situáciu, a hlavne dobré podmienky a nerozbehnúť si vo Vice City biznis.Nemislýte ideálne miesto, palmy, autá, drogy, ženy, a hlavne krásna doba osemdesiatich rokov.


Systém hry je rovnaký ako v predchádzajúcej časti. Klasické ovládanie doplňované prakticky myšou. V hre pribudnú nové objekty a hlavne nadšenci hlučných motoriek si prídu na svoje ale nehovorím že ružovučký,horúcy skútrik v hre chýba. Lietadla budú v tomto pokračovaný samozrejmosťou a ako býva zvykom budete si ich musieť klasicky odcudziť čo ale nebýva v mnohých prípadoch jednoduché. Kľudne sa dá povedať že systém hry sa nezmenil čiže žiadne radikálne zmeni v hraní. Prvá úloha je jednoduchá a zároveň pochopiteľná, ubytovanie sa v hotely ktorý sa nachádza na hlavnom ťahu Vice City a to ocean drive. V hoteli sa vám po ubytovaný odomkne úložná pozícia ale počas hry nebude samozrejme, nebude jediná. Jediného ktorého v meste poznáte je váš priateľ Ken Rodgersh za ktorým zájdete a porozprávate sa o pomeroch v meste a hlavne o mafiánskych gangoch kto a ktorý boss vedie aký gang. Následne sa s nimi skontakutujete a plníte rôzne misie ako som spomenul v úvode môžete si rozbehnúť vlastný biznis zo začiatku nič ťažké ako napríklad nastraženie bomby alebo len rozbíjanie bavorákov. Vice City je dosť veľké a obsažné mesto ktoré sa delý na dve časti ktoré sa líšia svojou povesťou a hlavne rozličnímy obyvateľmi.Co sa týka stránky dizajnovej tak dá sa,kľudne povedať že mesto je o niečo krajšie,vístižné ulice osemdesiatich rokov palmy alebo rozľahlé budovy či kancelárské komplexi.


Pokiaľ vám bude na cestách na rôzne misie robiť spoločnosť výtržníctvo pripravte sa na policajtov s lepšou AI teda na policajtov ktorý keď sú v húfoch je len tažké sa im vyhnúť a nie vždy to ide. Ako býva v GTA zvykom tak aj tu máte sekciu úroveň hľadanosti ktorá vám stúpa stupňom vaších priestupkov. Zo začiatku to je klasicky jedna postupne dve no a nakoniec sa to môže vyvinúť aj na šesť hviezd a následne po vás idú tažké obrnené tanky. I keď je pravda že sa dá sa tomu vyhnúť prefarbením auta za túto službu zaplatíte pár dolárov takže nič problémové. Mesto sa dá označiť za lepšie spracované ako v GTA 3, voľný vstup budete mať do niekoľkých obchodov a to obchod s náradím občerstvením ale taktiež obchod zo šatstvom kde si môžete kúpiť oblek požičať si elegantnú motorku a vyvážať sa po Vice City a výnimkou nebude ani obchod so zbraňami v ktorých je široká ponuka, od takmer neškodnej bassebalky až po poriadného quera. Tak ako v každých veľkomestách tak aj vo Vice City nechýbajú nemocnice v ktorých si v prípade rapídne, nízkeho čísla máte možnosť doplniť healty na maximum. Niečo podobné ako už dobre známy Bullet Time bude v hre po nájdení tabletky ktorá sa väčšinou nachádza pri nemocniciach. Každý si domislý že dokonalý Bullet Time nemožno očakávať taktiež žiadné nebezpečné vrhania sa ale pri boji to celkom pekne poslúži. Príbehovo je hra na celkom slušnej úrovni, i keď taká Mafia má stokrát lepší príbeh ale od predchádzajúcej časti je hra celkom pekne spestrená. Taktiež dokonalé filmové ukážky jasne, hovoria že autori si vážne daly dôraz na každý detail hry.


Tak a teraz príde na rad grafická časť hry ktorá je pekná a dobrá ale mohla byť kľudne i krásna a perfektná. Už asi pomaličky tušíte na čo narážam.Grafická časť je pomerne slušne zvládnutá až na pár drobných chybičiek ktoré nestoja za reč, ale od predchadzádzajúce ho GTA je neporovnateľne lepšia. Dalšou novinkou ktorá sa týka grafickej časti sú kompletne vylepšené textúry ktoré sú prerobené do vyššieho rozlíšenia, takže ma hráč lepší zážitok s perfektných efektov. Aut je v hre cez 120 a každé ma iné parametre,a inú akceleráciu i keď niektoré úplné rozličné na vlas podobný zvuk.Po prejdení základnej časti vám hra ponúka vedľajšie misie ako napríklad taxikárčenie,záchranna zdravotná služba alebo rázna ruka zákona a ak vás neosloví ani jedna varianta, nezabúdajte že máte neobmedzení pohyb a máte možnosť okrádať nevinných pocestných a len tak sa na tom zabávať.Dalšie pekné číslo ktoré vám Vice City ponúka je číslo celkom slušného počtu zbraní v hre ich je niečo cez 40 od malých zbraní až po zbrane hromadného ničenia. Co sa týka zvuku tak je perfektne spracovaný a taktiež ani dabing nie je na zahodenie. Hudba ktorá zaznie v rádiu je priam ušitá na osemdesiate roky.
Na záver by som chcel pripomenúť že GTA Vice City je jedno velké pozitívum ktoré by si mal zahrať každý fanúšik kvalitnej akcie.



Plusy
-Ovládanie
-Rozsiahlosť
-Grafika
-atd


Mínusy
-Bugy


napísal N_GaGE092101 12.10.2009



Páči sa mi!

10
GTA: VICE CITY

PC
PS2

Vývoj: Rockstar Games / Rockstar North
Štýl: Akčná Adventúra
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 12.5. 2003
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
NOVÉ RECENZIE HRÁČOV
6.0
| The Last Of Us Part II
[pridal PrecedaVlasť 3.3.2024 3]
6.0
| The Last Of Us Part 2 remastered
[pridal PrecedaVlasť 27.2.2024 90]
6.5
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal PaPoČa 22.1.2024 21]
| Tomb Raider I-III Remastered
[pridal T0M0 16.1.2024 18]
9.3
| Alan Wake 2
[pridal Tiqer 20.12.2023 21]
| Witcher 4
[pridal Joey N 10.12.2023 0]
8.5
| Marvels Spider-man 2
[pridal Filip Basketak 27.10.2023 21]
8.9
| Remnant 2
[pridal Umelec roku 19.8.2023 11]
8.3
| Final Fantasy XVI
[pridal Tiqer 2.8.2023 27]
2.0
| Modern Warfare 2022 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
9.0
| Modern Warfare 2019 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
8.6
| Assassins Creed Valhalla
[pridal Lukášcico 11.7.2023 2]
| Preview na Final Fantasy 16
[pridal Sidh 26.5.2023 11]
8.2
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal Tiqer 12.5.2023 9]
9.5
| Resident Evil 4 (2023)
[pridal saimonkaca 5.4.2023 0]
10
8.7
| Resident Evil 4
[pridal Tiqer 4.4.2023 26]
9.0
| Lorelai
[pridal de Bielawa 1.4.2023 5]

SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18392)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk