The Sims 2

Domácnosť,párty,školské alebo pracovné povinnosti to všetko sú práve vaše povinnosti ktoré by ste maly spĺňať pre životné potreby vaších simíkov.

PC
pridal N_GaGE092101 12.10.2009 o 11:36 pod používateľské recenzie

9.5


Domácnosť,párty,školské alebo pracovné povinnosti to všetko sú práve vaše povinnosti ktoré by ste maly spĺňať pre životné potreby vaších simíkov. Ano,dobre ste počuli simíkov.V celku jednoduchý pre menšiu vrstvu ľudí možno zložitý názov The Sims klasika ktorá postupne putovala zemeguľou a získavala si srdcia mnohých hráčov a pri mnohých prípadov aj hračiek ktoré sa v duchu tešily že hra postavená na ich vkus dá sa povedať konečne pre opačné pohlavie nie tie samé strielačky,stratégie a podobne. Will Wright chlapík inak povedané úspešný zakladateľ prvého virtuálneho simulátora života má na konte pekný a hlavne úspešní titul ktorý sa dočkal taktiež úspechu i u starších hráčov a to známe Sim City. Rozmýšľaním,premýšľaním,dúmaním a ešte neviem kade akímy stavmi prišla Will-ovi Wrighto-vi na um myšlienka ktorá nebola na zahodenie. Myšlienka ktorá by sa mohla po čase vlastne nie po čase ale hneď zrealizovať a to vytvoriť simulátor toho čo sa deje medzi nami naokolo áno simulátor života. Pekná myšlienka nemyslíte tak prečo to nezrealizovať keď sú na to prostriedky. Druhé tisíc ročie a svetlo sveta uzrel úspešní a nám už dobre známi simulátor života The Sims. Hráči potešení a hlavne miernom tranze sledovali a s potešením a s radosťou v očiach konštatovali aké sú možnosti tej perfektnej hry ako sa dá zariadiť obývačka či kuchyňa a práve to a hlavne rekordný predaj prinútil vyvojárov pokračovať ďalej a vytvoriť druhú vynikajúcu časť ktorú majú hráči po celom svete v obľube do teraz.


Samotná hra sa od základov od predchádzajúcej časti výrazne zmenila. Na výber budete mať tri susedstvá lepšie povedané mestá do ktorých budete môcť nasťahovať vaších simíkov. Aby toho nebolo málo, každé mesto má svoje ako také story.Casom sa dozvedáte že susedstvo na ktorom ste bezhlavo stavali v predchádzajúcej časti honosné domy má zvlášť divný názov a to Krásohlídkov v The Sims 2 bude znova akurát že o 25. rokov staršie mesto. Tajuplná usadlosť s výsťižním názvom Podivin vás privíta neobviklím prostredím ktoré sa podobá červenej planéte a navyše sa tam dejú zvlášť podivné veci ktoré my doslovne vyrážaly dych,no a do tretice tretie susedstvo,ktoré sa vyznačuje prepichovímy vilamy a dvoma na smrť pohádanými rodinamy. Samozréjmosťou v hre je možnosť ovládania už vopred vytvorenímy rodinami ktoré prezentuje zaujímavý príbeh a väčšinou sú dobré zabezpečené čo sa týka finančnej tak aj majetkovej stránky. Dalšia unikátna a skvela možnosť je editor simov a rodiny ktorý bol aj v predchádzajúcej časti avšak nie na takej úrovni na akej je v The Sims 2. Na začiatku si vyberiete meno rodiny pohlavie, farbu pleti ako aj simíkovú povahu znamenie v horoskope a pod. Co ma však milo prekvapilo je genetika ktorá sa dedí s pokolenia na pokolenie a dieťa sa na svojich rodičov nie len verne podobá ale aj správa a nesie niektoré povahové vlastnosti ako napríklad lenivosť alebo výbušnú povahu niektorého s rodičov.


Rodina hotová už si len vybrať susedstvo a samozrejme dom v ktorom si budú vaši simíci písať svoj životný príbeh. Po zakúpení nehnuteľnosti je vybavenie domu minimálne a na rad prichádza budovateľský mód ktorý je o veľa obsažnejší než predchádzajúcej časti. Zvykom býva že v zakúpenej nehnuteľnosti je zariadená väčšinou iba sociálna časť čiže iba kúpeľňa a WC. Predmetov a doplnkov na zariadenie vášho príbytku je fakt hojné množstvo, len keby bolo viac simaleonov ktoré sa vyznačujú ako simovské peniaze. Po zariadovacích prácach sa rodina veselo rozíde po svojom príbytku a s radosťou si prezerá nové veci a konštatuje ktoré sa páčia a ktoré by sa tam nemuseli nachádzať. Ale my proste nechceme žiť celý život v biede a čumeť do kuchynského čierno-bieleho televízora my chceme rozľahlé LCD-čko.O zdroj príjmov sa budú starať simíci ktorým pomocu internetu alebo dennej tlače nájdete prácu ktorá by vyhovovala ich požiadavkám.Ako býva zvikom tak aj tu má každý simík svoje potreby a najnovšie aj túžby či veselé alebo smutné spomienky.Nový aspekt ktorý je novinku je počítadlo aspirácie ktoré sa vám navišuje vtedy ak simíkom plníte túžby alebo životné dosiahnutia. Co ale za aspiračné body?Ano aspiračné body vám poslúžia pri kupovaní podivních vecí ktoré tak mierne sú v bežnom živote nereálne,ako napríklad strom ktorý zalievate a oberáte s neho úrodu v podobe simaleonov ale vždy je to tak maximálne 50 čiže je to skôr len pre potešenie ako pre príjem peňazí.


Teraz si trošku oddýchnime a spoločne sa pozrime na technickú stránku The Sims 2.Nový engine na ktorom The Sims 2 klape je snáď dokonalý a zaračuje perfektné živé prostredie čo sa týka hernej ale tak isto aj grafickej stránky hry. Dokonalé pohyby,mimika tváre gestikulácia človek sa až pozastavuje na výrazmi tváre simíkov v obzvlášť veľkých problémov ako napríklad pri požiare alebo pri nadmernej vyčerpanosti to všetko má na svedomí perfektný a hlavne premáknuty herní engine ktorý je perfektne zvladnutý a na úrovni. V The Sims 2 sa nevytráca skôr zviditeľňuje a presadzuje v tom lepšom svetle už klasický a zábavný simjazyk ktorého slová sú často zábavne a bez akýchkoľvek hraníc. Ako pre predchádzajúcí tak aj pre tento titul hudbu zložil Mark Mothersbaugh ktorý je značne majster svojho remesla a dáte my za pravdu že sériu The Sims má naozaj lepšie povedané je typická príjemnou a oddychovou a jemnou hudbou. Hardwérové požiadavky nie sú vôbec krvavé ale zasa hráči ktoré majú slabšie železo hru nerozbehnú na najväčších detailoch ale keď sa nájde aspoň 512MB grafická karta nie je problém hra pôjde ako hodiny. Hra je celkovo originálna svojou hlavnou myšlienkou,veľa hráčov si hru preferuje ako slušnú zábavu a pripisuje si ju často ako obľúbené hry. Napomáha tomu aj široké spektrum zariadenia domov,alebo doplnkov pre simíkov v editore.Na záver by som chcel dodať azda len jednú primomienku ignoranti, simulátorov by sa maly postaviť na nohy a zaujímať sa viac o simulátory alebo aspoň o tento titul lebo zábava ktorú strávite pri The Sims 2 je nehahraditeľná tí čo hraly predchádzajúcú časť vedia o tom svoje a ty čo nie by si titul maly urýchlene zaobstarať.



Plusy
-Grafika
-Originálnosť
-Zvuky


Mínusy
-Drobné chybičky

napísal N_GaGE092101 12.10.2009



Páči sa mi!

9.5
THE SIMS 2

PC
PS2
PSP
DS
PS Vita

Vývoj: EA / Maxis
Štýl: Managementová
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania:  2005
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
NOVÉ RECENZIE HRÁČOV
4.0
| Skull and Bones - 1. sezóna
[pridal SVK-RUSKO-R 14.4.2024 0]
9.5
| Felvidek PC Recenzia
[pridal PaPoČa 9.4.2024 18]
6.0
| The Last Of Us Part II
[pridal PrecedaVlasť 3.3.2024 4]
6.0
| The Last Of Us Part 2 remastered
[pridal PrecedaVlasť 27.2.2024 90]
6.5
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal PaPoČa 22.1.2024 21]
| Tomb Raider I-III Remastered
[pridal T0M0 16.1.2024 18]
9.3
| Alan Wake 2
[pridal Tiqer 20.12.2023 21]
| Witcher 4
[pridal Joey N 10.12.2023 0]
8.5
| Marvels Spider-man 2
[pridal Filip Basketak 27.10.2023 21]
8.9
| Remnant 2
[pridal Umelec roku 19.8.2023 11]
8.3
| Final Fantasy XVI
[pridal Tiqer 2.8.2023 27]
2.0
| Modern Warfare 2022 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
9.0
| Modern Warfare 2019 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
8.6
| Assassins Creed Valhalla
[pridal Lukášcico 11.7.2023 2]
| Preview na Final Fantasy 16
[pridal Sidh 26.5.2023 11]
8.2
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal Tiqer 12.5.2023 9]
9.5
| Resident Evil 4 (2023)
[pridal saimonkaca 5.4.2023 0]
10
8.7
| Resident Evil 4
[pridal Tiqer 4.4.2023 26]
9.0
| Lorelai
[pridal de Bielawa 1.4.2023 5]

SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19564)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk