Alone in the Dark: Central Park

Centrál Park sa ponára do tmy dobrodružstvo sa začína...

PC
pridal N_GaGE092101 11.10.2009 o 17:16 pod používateľské recenzie

9.0


Každý človek ktorý je zmyslami pri živote má určite strach s niekoho lepšie povedané s niečoho. A práve vzbudiť strach a obdiv u hráčov je cieľ úspešnej adventúry Alone in the dark ktorá vyšla pod záštitou kvalitnej hernej kuchyne Eden games vyvojári ktorý si potrpeli najmä na hororovú stránku hry ktorá je úspešne splnená do každučkého detailu. Séria Alone in the dark je u hráčov klasikou od samého zrodenia prvej a zároveň historickej časti ktorá zabodovala a samozrejme získala nadpriemerní počet bodov hneď pri prvom zhliadnutí. Neobviklosťou spomínanej veľmi úspešnej adventúry je veľmi dobrý snáď dokonalý kľudne si dovolím povedať filmoví zážitok. Aj napriek všetkým veľkým pozitívam hra nesadla a určite nesadne každému a hlavne severné krajiny hru zniesli po zem a prekvapovali svojímy nízkymi hodnoteniami pretože práve neobviklosť ktorá sa líši od predchádzajúcich častí čo i len troška tažšímy princípmi alebo ovládanie skôr klasické než klikacie ktoré je zaužívané v mnohých adventúrach je pomerne dosť veľká a mnohý hráči zalamovali rukami ešte pred tým než si hru stihly poriadne otestovať a niektorý sa nenamáhali a inštaláciu odložily na dobu neurčitú. Ale v každom prípade čo i len malá zmena nezaškodí ako sa hovorí čo nezaškodí to posilní a práve tvorcovia hráčov posilnili pozitívami ktoré sa týkajú perfektnej grafickej stránky, alebo opačne stránky kde sa dôraz kladie na príbeh ktorý je v spomínanej survival-hororovej adventúre na úrovni a tvorcovia ho celkom slušne odprezentovaly.


Herná stránka hry je na úrovni a je pomerne slušne zvládnutá. Kto hral známu adventúru LOST sa bude v AITD cítiť ako ryba vo vode, kto ale nemá s LOST-om žiadné skúsenosti alebo aspoň žiadné povrchné informácie bude prekvapení originálnym herným podaním v podobe seriálu. Prekvapujúce kombo od autorov je celkom slušní bonusoví fakt že hra nie je žiadná klasická adventúra ktorá vás núti splniť každý level do každého detailu a keď to nejde tak či onak v krajních prípadoch použijete cheat. AITD je ale dosť neobvyklý typ hry nesplníte danú pasáž?Nevadí presuniete sa s danej seriálovej časti do nasledovnej a hra fičí daľej.V hre sa vžijete do vcelku charizmatického a sympatického mestského chlapíka Edwarda Carnbiho ktorý si pamätá maximálne na to ako sa ukladal k spánku a prebudil sa v New Yorku ktorý odoláva a vzdoruje veľkej apokalypse a vašou úlohu je po celý čas prežiť a improvizovať lepšie povedané vytvárať zbrane s v bežnom živote bezcenných predmetov.


Samotná hra sa po celý čas odohráva v preslávenom neslávne známom New York-skom centrál parku,v ktorom sa začne nezabudnuteľné dobrodružstvo a časom navštívite zvlášte lepšie povedané podivné miesta ako napríklad kostol,zologickú záhradu,a dalšie iné miesta v ktorých to skvelou atmosférou len tak kypí. Veľmi podobná hra ktorá konkuruje danému titulu je Sillent Hill ktorý je predsa len brutálnejší ale dovolím si povedať že AITD má ďaleko viac akcie čiže nič neuberá na kráse danej adventúry.


Veľký a dovolím si povedať snáď najväčší plus AITD je nutnosť využitia logického myslenia hráča. V AITD sa dostanete do pasáži ktoré nám teda bežnému smrteľníkovi vyrážajú dych. Napríklad miestnosť v ktorej sú dvere obklúčné nemalímy plameňmi rozžeravenej vatri ale vy sa cez dvere potrebujete súrne dostať pretože máte za pätami slizkých zombíkov čo spravíte? Pravdaže využijete logiku ktorá hráčovi nesmie chýbať vezmete zo zeme hasiaci prístroj a oheň uhasíte. Zdá sa vám to málo na rozmýšľanie v tom prípade budete musieť s bežných predmetov vyrobiť molotow koktail no a teraz rozmýšľajte ako na to. Hra vám ponúka jedineční zážitok čo sa týka originálnosti inventára ktorý sa zobrazuje v podobe útrob vášho kabáta ktorý má postava po čas celej hry na sebe a vy sa môžete tešiť s pekného spracovania a je radosť si len tak prezerať skvelo spracovaní inventár. Samotné spracovanie hry vám nedovoľuje v mnoho prípadoch používať zbraň ktorú máte len na krajné prípady ide predsa len o survival-adventúru kde ako som spomenul počas celej hry je potrebné improvizovať. Teda hráči sa nemusia obávať že hra je postavená na princípe ktorý majú obľube hlavne menší hráči a to „strielačka“. Technické spracovania hry je perfektné a na úrovni gestikulácia a mimika tváre postáv môže bez problémov konkurovať i dnešním herným titulom. Azda jediný mínus ktorý vie pekne nasr*ť hráča sú drobné technické bugy ktoré sa prejavujú najmä prepadnutím sa do prázdnoty ale aj Havok je miestami prehnaní.

Na záver by som chcel pripomenúť hráčom že i keď hra nezaujme od samého začiatku čo sa mimochodom stalo aj mne je patrí medzi veľkolepé unikáty spomedzi žánru adventúr ktoré sa na trhu len tak často nevidia.Každý hráč alebo nadšenec kvalitných adventúr by spravil veľkú chybu keby si hru nekúpil a nezahral. Nemôžem si pomôcť ale hra sa zaraduje medzi moje naj adventúri ktorých je len veľmi málo pretože si radšej zahrám niejakú dobru akciu ako adventúru. Ale hra určite stojí za to na Slovensku vychádza pod záštitou českej Firmy CD project s českým dabingom a obsažným českým manuálom. Ku koncu len toľko že hra u mňa konkuruje iným úspešným adventúram ale kľudne aj hrám.



Plusy
-Grafika
-Logické hádanky
-Príbeh
-Audio


Mínusi
-Ovládanie
-Bugy








napísal N_GaGE092101 11.10.2009



Páči sa mi!

9.0
ALONE IN THE DARK: CENTRAL PARK

Xbox 360
PC
PS2
PS3
Wii

Vývoj: Atari / Eden Games
Štýl: Akčná Adventúra
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 5. 2008
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
NOVÉ RECENZIE HRÁČOV
4.0
| Skull and Bones - 1. sezóna
[pridal SVK-RUSKO-R 14.4.2024 0]
9.5
| Felvidek PC Recenzia
[pridal PaPoČa 9.4.2024 18]
6.0
| The Last Of Us Part II
[pridal PrecedaVlasť 3.3.2024 4]
6.0
| The Last Of Us Part 2 remastered
[pridal PrecedaVlasť 27.2.2024 90]
6.5
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal PaPoČa 22.1.2024 21]
| Tomb Raider I-III Remastered
[pridal T0M0 16.1.2024 18]
9.3
| Alan Wake 2
[pridal Tiqer 20.12.2023 21]
| Witcher 4
[pridal Joey N 10.12.2023 0]
8.5
| Marvels Spider-man 2
[pridal Filip Basketak 27.10.2023 21]
8.9
| Remnant 2
[pridal Umelec roku 19.8.2023 11]
8.3
| Final Fantasy XVI
[pridal Tiqer 2.8.2023 27]
2.0
| Modern Warfare 2022 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
9.0
| Modern Warfare 2019 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
8.6
| Assassins Creed Valhalla
[pridal Lukášcico 11.7.2023 2]
| Preview na Final Fantasy 16
[pridal Sidh 26.5.2023 11]
8.2
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal Tiqer 12.5.2023 9]
9.5
| Resident Evil 4 (2023)
[pridal saimonkaca 5.4.2023 0]
10
8.7
| Resident Evil 4
[pridal Tiqer 4.4.2023 26]
9.0
| Lorelai
[pridal de Bielawa 1.4.2023 5]

SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19596)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk