Grey's Anatomy

Hier podľa filmov a seriálov je v poslednom čase viac a viac. Pozrieme sa na zúbok jednej z nich.

PC
pridal MX-72 10.9.2009 o 0:05 pod používateľské recenzie

3.5


Meredith Grey, Cristina Yang, Derek Shepherd, Alex Carev, George O’ Malley a ďalší.
Hrdinovia seriálu Greys Anatomy. Kto by ich nepoznal? No, napríklad ja.

Seriál, ktorý na Slovensku beží pod názvom Klinka Grace a v Čechách pod názvom Chirurgové je pre mňa španielskou dedinou. Okrem upútavok som z tohto seriálu nevidel absolútne nič a tak sa nemožno čudovať, že keď v mojich rukách spočinula hra Greys Anatomy, tak umiernený postoj k tomu mať nebudem. Už samotný názov a obal vo mne vzbudzoval negatívny dojem a hlavné menu už vo mne prebudilo všetkých WTF démonov. Alebo som si to len myslel, že všetkých.

Najsilnejší povstal až po prvých minútach hrania. Ak sa to hraním nazvať dá, lebo viac som sa pozeral než hral. Ide o to, že celá hra je vlastne animovanou epizódou seriálu do ktorej sa sem tam vrazí nejaká minihra. Práve tieto minihry vás donútia sa celú dobu usmievať popod fúzy. Trápnosť tu dosahuje ozrutnej miery a pocit, že ste sa práve ocitli v svete vašich predpubertálnych súrodencov pohltí hádam každého (pokiaľ teda takých súrodencov máte). Hrateľná časť Grey’s Anatomy si totiž môže podať ruku s tými najprimitívnejšími záležitosťami z webových stránok miniclip.com, onlinehry.sk a pod. Vlastne si takúto hru (aj zábavnejšiu) môžete spraviť aj doma. Pustite si napr. nejakú bondovku! V momente keď sa začína automobilová naháňačka stopnite film, pustite si nejakú webovú autíčkovú kravinku, dohrajte prvý level, preskočte automobilovú scénu a pusťte film ďalej! Keď sa film dostane k strieľaniu, opakujte postup s inou flashovkou adekvátnou téme. Tadááá, naša vlastná megahra je na svete.

Aké to strašné minihry na hráčov tohto "epického diela" vlastne čakajú? Tak napríklad: musíte s malou guličkou zbierať iné guličky poletujúce po vyhradenej časti obrazovky, aby ste nazbierali odvahu na rozhovor so šéfom. Ak sa vám to nepodarí v časovom limite nastáva naozaj "katastroficky" ladený game over, ktorý dodáva traumatický pocit, že ste práve odsúdili miliardy ľudí k bolestivej smrti. Časový limit je azda jediná vec udávajúca obtiažnosť. Nebyť toho, tak úlohy obsiahnuté v hre by dokázal vyriešiť každý šimpanz v akejkoľvek Zoo na svete.

Avšak zbieranie odvahy je len špičkou ľadovca. Najviac som sa v kŕčoch smial na úlohe: "Smeť všechny pochybnosti!" Za niekoľkými obláčikmi sa nachádzala fotografia Dereka. Ja som musel pomocou myši chytiť obláčiky a vymiesť ich z obrazovky. Odmenou za úspešné splnenie bolo, že Meredith prestala pochybovať o správnosti jej myšlienok a začala konať (fííííha, aká to originalita).
Ďalšie trapnučké minihry ako rozbaľovanie papierikov so správnym obrázkom, nasmerovanie chôdze doktora po nemocnici k pacientovi a trhanie fotografií už rozpisovať nebudem. Radšej sa zameriame na tých zopár úloh, ktoré dokážu trošičku zabaviť (ale vážne len trošičku) a tými sú operácie. Samozrejme nemožno od toho čakať sofistikovanú chirurgickú simuláciu, ale len jednoduchý pohľad na vec. Operácia sa skladá vždy z niekoľkých minihier. Zväčša prebiehajú v poradí: dezinfekcia, rez (nemyslím orechový), odsávanie krvi, vytiahnutie škodlivého objektu, zašitie a nalepenie obväzu. Netreba sa báť, že každý zákrok bude rovnaký, úloh bude časom pribúdať a spoločne s príbehovou linkou to dokonca dokáže aj trošku zaujať.

Príbeh je tým najdôležitejším faktorom celej hry, hlavným poháňadlom prečo hrať toto ďalej a vec ktorá dodáva nejaký bodík v hodnotení navyše. Na scénari sa podieľali samotní tvorcovia seriálu, čo pôsobí ako dobrá vizitka. Zažijeme si pár dní v dobre známej (ako pre koho) nemocnici Seattle Grace, kde sa pohodový deň mení na šialený. Zo začiatku sa všetko odvíja bez najmenších problémov. Meredith rieši svoje city k Derekovi, Cristina má plnú hlavu kariérneho rastu, Alex sa rozhoduje medzi dvomi ženami a Miranda zamestnáva Izzie s opaterou svojho syna. Problém prichádza v momente, keď je u jedného z pacientov identifikovaná vysoko nákazlivá choroba. Centrum pre zvládanie chorôb uzatvára nemocnicu a plány našich hrdinov sa menia. Aj keď seriálovú predlohu vôbec nesledujem, tak práve vďaka šikovne napísanej príbehovej línii som si vystupujúce postavy celkom obľúbil. Skalných fanúšikov Grey’s Anatomy bude isto zaujímať aj možnosť mierne meniť dej, ako inak než prostredníctvom minihier. Celkový priebeh to síce neovplyvní, ale hrateľnosť tým dostáva mierne svieži dych (skoro ako pri winterfresh). V praxi to funguje asi takto: nazbieraním guľôčok s označením pravda povie daná postava trpkú pravdu svojej kamarátke a zbieraním guľôčok s označením lož sa z odpovedi vykrúti. To sa odrazí na niektorej z ďalších scén, kde na vás bude nahnevaná buď jedna alebo druhá osoba (trošku trápne, ale čo už).

Celé dejstvo podfarbuje zaujímavé animované cellshade pripomínajúce spracovanie scén, ktorých kvalita je podľa mňa na veľmi dobrej úrovni. Vyjadrenie emócií a charakterov jednotlivých postáv pôsobí prirodzeným dojmom a pocit, že sledujete skutočný seriál je hmatateľný. Nie každá postava sa síce grafikom úplne vydarila, ale celok pôsobí príjemným dojmom.
Trocha nezvyčajný bol pre mňa pohľad do nastavení, kde som nenašiel prakticky nič. Nastaviť idú len titulky, citlivosť myši a zvuky. O niečom takom ako rozlíšenie 1920x1200 si nechajte len snívať, hra má totiž len 800x600 a tým to hasne. Tak si hovorím, ako by to vyzeralo na poriadnej obrazovke.
Zvuková stránka veci je tiež rozporuplná. Dabing postáv je síce kvalitný, ale čo sa týka hudobnej zložky, to je skutočná katastrofa. Do "uchálov" mi hralo zopár stále rovnakých skladieb, čo bolo po chvíli pekne otravné a aj tých minimum trackov malo hrozne detský štýl. Pokiaľ by toto počúvali Steve Jablonsky a Inon Zur, asi by pomreli od utrpenia.

Grey’s Anatomy: The Video game je bohužial záležitosť čisto len pre fanúšikov seriálu a ostatných hráčov nemá šancu nijako zaujať. Dokončenie kampane zaberie cca 6 hodín a ak televíznu predlohu zbožňujete, bude pre vás táto hra pekným rozšírením, pokiaľ nie, vyhnite sa tomuto s respirátorom na ústach! Ani za budgetovú cenu vám totiž nemôžem zaručiť či budete s partičkou doktorou zo Seattle Grace spokojní.

Klady
- príjemná kreslená vizualizácia
- príbehová línia dosahujúca kvalít seriálu
- na malú chvíľu operácie

Zápory
- jednoduché a primitívne
- viac pozeráte, než hráte
- príšerná hudobná stránka
- aj na onlinehrách je väčšia zábava
Šéfka zasa niečo žvaní
super coolová minihra
Do You Want To Play A Game?

napísal MX-72 10.9.2009



Páči sa mi!

3.5
GREY'S ANATOMY

PC
Wii
DS

Vývoj: Ubisoft / Ubisoft
Štýl: Simulácia
Dátum vydania:  2009
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
NOVÉ RECENZIE HRÁČOV
4.0
| Skull and Bones - 1. sezóna
[pridal SVK-RUSKO-R 14.4.2024 0]
9.5
| Felvidek PC Recenzia
[pridal PaPoČa 9.4.2024 17]
6.0
| The Last Of Us Part II
[pridal PrecedaVlasť 3.3.2024 4]
6.0
| The Last Of Us Part 2 remastered
[pridal PrecedaVlasť 27.2.2024 90]
6.5
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal PaPoČa 22.1.2024 21]
| Tomb Raider I-III Remastered
[pridal T0M0 16.1.2024 18]
9.3
| Alan Wake 2
[pridal Tiqer 20.12.2023 21]
| Witcher 4
[pridal Joey N 10.12.2023 0]
8.5
| Marvels Spider-man 2
[pridal Filip Basketak 27.10.2023 21]
8.9
| Remnant 2
[pridal Umelec roku 19.8.2023 11]
8.3
| Final Fantasy XVI
[pridal Tiqer 2.8.2023 27]
2.0
| Modern Warfare 2022 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
9.0
| Modern Warfare 2019 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
8.6
| Assassins Creed Valhalla
[pridal Lukášcico 11.7.2023 2]
| Preview na Final Fantasy 16
[pridal Sidh 26.5.2023 11]
8.2
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal Tiqer 12.5.2023 9]
9.5
| Resident Evil 4 (2023)
[pridal saimonkaca 5.4.2023 0]
10
8.7
| Resident Evil 4
[pridal Tiqer 4.4.2023 26]
9.0
| Lorelai
[pridal de Bielawa 1.4.2023 5]

SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19910)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk