Assassin's Creed

Ako profesionálny vrah ste zlihali a musíte začať úplne odznova, od samého začiatku. Očistiť svoje meno a svoju česť plnením rôznych úloh a postupne sa prebiť späť na čelo klanu vrahov.

PC
pridal MyRrO 24.6.2009 o 21:29 pod používateľské recenzie

10


Úvod
Na úvod by som chcel Ubisoft pochváliť za nesmierne perfektnú prácu, čo sa týka animácií. Neuveriteľne reálne animácie ma tak pohltili, že som ledva dokázal sledovať príbeh a vôbec všetko ostatné. V živote som v žiadnej hre nevidel pohyb koňa a jazdca tak reálny... a týka sa to aj všetkého ostatného, či už ide o Altaira, alebo o hocičo iné, čo sa v hre hýbe čo i len trošku. Dej sa odohráva v dobe mečov a sekier, koní a vozov, otrokov a pánov, prostých ľudí a vrahov.

Hrateľnosť
Hra ponúka niekoľko hlavných úloh, ktoré vás počas ich plnenia zavedú ku kope vedľajších. Úlohy sú rôznorodé a tak by vás nemal zastihnúť istý stereotyp. Hlavné úlohy sú ale o tom istom.... Nájsť a zabiť. Rôzne je však to, že ako sa k dotyčnej osobe dostať a ako ju zabiť, čo možno najefektívnejšie. Väčšinou pôjde o vysoko postavené osoby v danom meste, o ktorých si všetko zistíte vo vašom stánku, prístupnom len zo strechy. Skoro by som zabudol.... V hre ujdete niekoľko desiatok kilometrov, podstatné ale je, že skôr vertikálne, než po zemi. Lozenie, šplhanie, škriabanie, preskakovanie.... Ako profesionálny vrah sa musíte vedieť rýchlo objaviť a zase zmiznúť. K tomu vám dopomôže váš ohromný zmysel na lozenie po stenách budov, skákanie zo strechy na strechu. nemyslite si, že budete musieť hľadať dve hodiny miesto, kde sa dá vyliezť. Dá sa to v podstate všade! Buďte ale na pozore, preto že veľa krát sa stane, že pri lození na strechu po vás začnú stráže hádzať šutre a veľa krát to končí nepekným pádom na zem. Po zavraždení cieľa po vás pôjde každý jeden vojak v meste a v uličkách proste nemáte šancu utiecť. Musíte sa totiž dostať vojakom z dohľadu, aby ste sa mohli schovať. Bolo by to zbytočné, keby videli, kam zaleziete, nie? Preto lozte... všade! Vždy! Furt, ako odtrhnutí z reťaze! Nakoniec sa len pochválite v stánku, že pierko, ktoré vám tam dali je celé od krvi vášho cieľa. Po splnení hlavnej úlochy sa vás hra spýta, či chcete skočiť razom späť do clanu, alebo nie....

Pýta sa vás to len, pokiaľ ste v meste nesplnili všetky vedľajšie úlohy, medzi ktoré patrí záchrana nevinného človeka z rúk niekoľkých vojakov, odpočúvanie rozhovoru, krádež listu z vrecka osoby a samozrejme nejaké to vraždenie :) Ba dokonca si vychutnáte hádzanie ľudí do stánkov na trhovisku. Ako nájsť vedľajšie úlohy? Jednoducho sa vyškriabte na každú jednu vežu a rozhliadnite sa. Potom si jednoducho skočte z trčiaceho brvna rovno do kopy sena. Niekedy to bude vyzerať celkom nereálne, že z takej výšky skok do sena prežijete. Pokiaľ to seno trafíte, nebudete mať ani škrabanec. Len neskočte do studne ako ja ;)

Každý človek, ktorého zachránite, sa vám odvďačí, či už mnísmi, medzi ktorých sa môžete schovať a prejsť tak nepozorovane okolo vojakov, alebo partiu chlapov 3x vysokých a širších, ako som ja. Tí vám zase "pomôžu" pri súbojoch a to tak, že vojaka jednoducho chytia a nepustia ani za svet, až kým ho neodrovnáte. Slovo pomôžu je v úvodzovkách preto, lebo mi občas riadne liezli na nervy, plietli sa do cesty, išli po tom, ktorého som práve chcel zarezať.

Povedzme si niečo o zbraniach..... Na začiatku budete mať všetky, no pobabrete to a ako som už v úvode naznačil, budete musieť začať svoju kariéru vraha odznova. Dostanete do ruky meč a to je všetko. Postupne sa vám odomknú zbrane, ako vysúvacia dýka, ktorú máte pripevnenú na spodnú časť ľavej ruky. Vraždí sa ňou priam nádherne. Len podídete bližšie k nepriateľovi, zapichnete ho a kráčate ďalej. Kým sa všetci spamätajú, že na zemi je mŕtvola, vy už skáčete na šiestu strechu v poradí. Ale k téme.... Ďalšou zbraňou je malý meč, alebo skôr veľká dýka, ktorá je moja najobľubenejšia. Vďaka nej budú mať vaše útoky a protiútoky rýchlosť blesku. Poslednou zbraňou sú vrhacie nože, s ktorými budete mať o zábavu postarané. Pokiaľ sa vám minú (je ich málo, no), nezúfajte a skočte si do stánku vrahov po ďalšie.

Hra vám ponúka celkom veľké mestá s jedinečnou architektúrou a pravou atmosférou spojené dlhými cestami, ktoré je omnoho jednoduchšie prekonať na koni. Nielen v mestách ale aj mimo môžete stretnúť stráže. Pokiaľ si chcete hranie tejto vražednej hry predĺžiť ešte viac, máte k dispozícii zberateľské misie. Môžete zbierať rôzne zástavy, ktorých nieje málo, verte mi. Potom tu ešte máme templárov. Pokiaľ jedného stretnete hneď a začiatku, utekajte, čo vám sily stačia!! Po prejdení časti hry, keď budete mať svoje hračky a combá späť, pustite sa do nich :). Ja sám dvoch neviem nájsť, a to ich je tuším 50.

Počas celej hry budete vedieť že celý tento stredoveký svet sa odohráva v prístroji Animus, ktorý vás do neho vtiahne z pokročilej budúcnosti, kde vás držia pod zámkom doktor a celkom pekná sestrička :) Je to niečo na štýl Matrixu, kde si ľahnete a ste online :)

Nezhody
Po celý čas som hra nevytkol absolútne nič. Prečo? Lebo nieje čo! Nájdu sa ale malé detajliky, ktoré spomeniem len tak "potichu". Prvé vytknem vedľajšie misie, pri ktorých máte zachrániť nevinného človeka, s ktorým sa traja-štyria-piati vojaci rozhodli pohrať. Zo začiatku je to psina, odreágovanie sa od hlavnej úlohy. Ale keď to budete robiť po 40ty krát, už vás to asi baviť nebude. Nevravím to preto, lebo sa to nepáčilo mne... ja to mám už všetko za sebou a s radosťou. Ale koľko ľudí, toľko chuti, nie?
Druhá chyba.... hmmm.

Záver
Assassins Creed pokúka dlhú hrateľnú dobu, krásnu grafiku s výborne podarenou optimalizáciou, vďaka ktorej si túto hru zahraje každý s čo i len trošku nadupaným železom. Čo ma najviac prekvapilo, v hre nenájdete absolútne žiadnu chybu, teda aspoň mne sa to nepodarilo a v tejto dobe si hra bez chyby zaslúži vytrvalý standing ovation. Vďaka tejto hre budete mať na svedomí stovky vrážd, desiatky kilometrov prejdených, preklusaných, či prelozených, kopu ukradnutých koní a nad animáciami sa budete rozplývať minimálne tak ako ja!
Prajem príjemné vraždenie :)

Tento článok teraz môžete nájsť aj na mojom blogu ;)
hop sem... hop tam...
talk to the hand
do sveta....
i believe i can fly :D
a ste v p...
nevidí ma, nevidí ma, nevidí ma

napísal MyRrO 24.6.2009



Páči sa mi!

10
ASSASSIN'S CREED

PS3
PC
Xbox 360

Vývoj: Ubisoft / Ubisoft Montreal
Štýl: Akčná Adventúra
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 11. 2007
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
NOVÉ RECENZIE HRÁČOV
6.0
| The Last Of Us Part II
[pridal PrecedaVlasť 3.3.2024 3]
6.0
| The Last Of Us Part 2 remastered
[pridal PrecedaVlasť 27.2.2024 90]
6.5
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal PaPoČa 22.1.2024 21]
| Tomb Raider I-III Remastered
[pridal T0M0 16.1.2024 18]
9.3
| Alan Wake 2
[pridal Tiqer 20.12.2023 21]
| Witcher 4
[pridal Joey N 10.12.2023 0]
8.5
| Marvels Spider-man 2
[pridal Filip Basketak 27.10.2023 21]
8.9
| Remnant 2
[pridal Umelec roku 19.8.2023 11]
8.3
| Final Fantasy XVI
[pridal Tiqer 2.8.2023 27]
2.0
| Modern Warfare 2022 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
9.0
| Modern Warfare 2019 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
8.6
| Assassins Creed Valhalla
[pridal Lukášcico 11.7.2023 2]
| Preview na Final Fantasy 16
[pridal Sidh 26.5.2023 11]
8.2
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal Tiqer 12.5.2023 9]
9.5
| Resident Evil 4 (2023)
[pridal saimonkaca 5.4.2023 0]
10
8.7
| Resident Evil 4
[pridal Tiqer 4.4.2023 26]
9.0
| Lorelai
[pridal de Bielawa 1.4.2023 5]

SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18394)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk