Viva Pińata

Xbox360
pridal Riviera Kidd 22.3.2009 o 13:02 pod používateľské recenzie

7.7


Hra uzrela svetlo sveta už v roku 2006 ale ja som si ju na svojom xboxe 360 zobral na paškál až teraz. Hra ktorá sa na Xboxe dostala vysokú popularitu u hráčou , sa hrá na detskú stratégiu z ovládanim pre tých dospelejších . Viva Piňata okrem iného dostala dva nové dieli s názvom Party animals a Trouble in Paradise dočkala sa aj handheldového prevedenia na Nintendo DS s názvom Viva Piňata - Pocket Paradise.

Na začiatku hry som sa dostal do malého priestoru v ktorom bolo veľa bordelu . V strede toho bordelu stálo dievča ktoré sa volalo Leafos , povedalo aby som si vyčistil záhradku od bordelu a potom sa ku mňe nasťahujú prvé piňaty . Dostal som výzbroj nasledovnú :Rýľ (hnusný starý) , Krhla (polepená nálepkami a hnusne hrdzavá). Takže som zobral rýľ a začal ničiť všetko v okolí,potom som pobral platidlo ktorým sa platilo na ostrove Piňata tj.čokoládové mince .Existujú 3 druhy čokoládových mincý - Zlaté(hodnota10) Strieborné(hodnota5) Bronzové(hodnota1).Keď som mal všetko poničené a rýlom okopané,dostal som vrecko s trávovými semienkami.Všetko som porozosieval a prišli ku mne prvý piňatovia a to červícy .Červícy sa môžu rýchlo rozmnožovať ,tak som si ich spravil 10 .Potom priletel vrabček a pokazil moju ťažko spravenú robotu zožral mi červíka ale plus bolo to že sa u mňa usadil . Aby som nezabudol každú piňatu môžem ovládať až keď sa u mňa usadí a to dosiahnem tak že jej splním všetky požiadavky (pri vrabčekovy to bol červík) Prišiel aj druhý vrabec a usadil sa tak som ich dal nech sa pomilujú.

Keď som sa už zo všetkým oboznámil dostal som v hre nové možnosti . Ako prvá bola tá že ma prišli navštíviť všetky hlavné postavy vďaka ktorým môžem vyhrať hru . Ďalej som dostal vylepšený rýľ z ktorým môžem kopať jazierka a ešte som dostal vylepšenú krhlu ktorá môže mať v sebe ovela viac vody . Neaké postavy sa mi predviedli tak vám aspoň napíšem časť - Dastardos (rozbije piňatu keď je dlho chorá) Seedos (rozdávač semienok) , Costolotová (obchodníčka), Dr.Patch (doktor) Gretchen (lovkiňa )Willy (stavitel) Bárt (čarotechnik) a to je asi tak všetko.Nechcem klamať , ale v celej hre ide iba o to aby ste získavali nové piňaty do svojej záhradky .Takže splníte zvieratku to čo potrebuje na to aby sa mohlo usadiť a potom, splniť mu to aby mohlo mať milostný románik . Nieje to až také ľahké , pretože niektoré veci čo piňaty potrebujú ešte nemáte odomknuté , preto aby ste to mali musíte pokupovať vela predmetov npr. banán a zavolať Bárta aby vám ho premenil na banánový pohár . Len škoda že v hre sa nedá vyrobiť čarovná polievka alebo gumidžús :( .

Ďalej sa na ostrove piňát nachádzajú vaši jediný nepriatelia "Neprajnícy" sú to záporné postavy ktoré ničia vašu záhradku . Ich velitelom je Profesor Pester a jeho traja žiacy . Vlastnia zlé piňaty ktoré sa dajú premeniť na dobré keď im splníte to čo potrebujú na usadenie . Keď nemáte dotyční produkt nevadí , existuje veža zlích piňát ktorá sice stojí dosť peňazí ale zlé piňaty k vám už nemôžu chodiť.Každá zlá piňata/neprajník ničia vašu záhradku tak že použijú svoje schopnosti.

Krokodíl môže zjesť vašu piňatu ak si ho nevšimnete, keď hej môžete ho zabiť . Neprajník môže ničiť vaše jazierka pretože grcia zeminu , roznáša otrávené Bonpary cukrýky , ničí objekty a je nezničitelný opakujem "nezničiteľný" nieje to Terminátor ale jednoducho sa nedá zabiť , takže je to zbitočné skúšať . Jediný spôsob ako odohnať neprajníka zo záhradky je buď ten že ho vystrašíte(tak sa dá len jeden druh) alebo ho podplatíte stačí mu 10 zlatých . Neskôr sa bude dať kúpiť u Ivora(bezdomovec ktorý sa potrebuje potrebuje postaviť na nohy z vašich peňazí , lebo všetky svoje prehral v dostihoch) kapitánska šabľa ktorá nedovolí niakému neprajníkovy vôjsť do vašej záhradky .

V každej dobrej záhradke nesmú chýbať rastlinky . Jasne všetky sú divne animované ,aj keď polievam kvet tak už vyzerá že by celý praskol . O rastlinky v tejto hre sa treba starať ako v skutočnosti . Keď sa vám už nechce starať o rastlinky a chcete si oddíchnuť tak si podľa veľkosti vašej záhrady kúpte zopár Zalévajd .To sú pomocníčky na polovičný úväzok , ja ich mám dve. A zase aj k rastlinám museli pripliesť zlé sú to síce slabé jedovaté rastlinky ale mne vadia že vôbec sú . Najčastejšie musíte zasadiť bodliak ten potrebuje veľa piňát . Rastliny sa pestujú len pre prilákanie nejakej piňaty do vašej záhrady. V záhrade sú aj stromy najväčší je Dub ten je asi aj najhlavnejší pretože sú na ňom vyrité piňaty. Stromy sa pestujú pre získavanie úrovní čím väčšia úroveň tým lepšie ,tým skôr to vyhráte . Stromy som pestoval hlavne kôli plodom aby som ich mohol predať za prachy inak katalizovať sa mi ich nechcelo , lebo to bola strata času.

Celkovo hra je veľmi poučná pre malé deti a nejakých dospelích , ktorý chcú zviera ale nevedia že sa o ne nebudú v budúcnosti starať .Ja som sa do tejto hry zažral úplne, totálne neodporúčam nikomu hrať. Pri tejto hre platí pravidlo keď raz prídeš, už neodídeš tá hra vás nepustí preč až dovtedy pokým nedosiahnete aspoň 50lvl . Ale ak čakáte že vás to vtiahne na začiatku tak ste na omyle začiatok je strašne nudný a RARE ho tak povediac pokazilo , pretože na začiatku musíte všetko okopávať,ničiť,zasiať je to jednoducho strašne nudné . A ja sa konečne cítim po dohratí hry ako keby som zjedol všetkú múdrosť sveta tak som rád že som hral takú "PECKU".

+

-Chytľavosť
-Roztomilá Grafika (na vek hry)
-Naozajstná simulácia starania sa o rastliny
-Roztomilé zvieratká
-Neprajnícy
-Skvele spravený dabing (no možno nieje až taký dobrí ale je po česky :D)

-

-Stereotyp
-Suchý humor
-Nudné čítanie
-Nezničiteľné hlavné postavy :(
-Pre niekoho trápne
-Veľmi ťažké ovládanie pre ľudí xboxu nezručných
No nevravím nudné začiatočné prostredie bleee
brrr , tá voda je studená
cítim čarovnú polievku
A poznám ja jedného Paviela Rochniaka .......

napísal Riviera Kidd 22.3.2009



Páči sa mi!

7.7
VIVA PIŃATA

Xbox 360

Vývoj: Microsoft / Rare
Štýl: Arkáda
Dátum vydania:  2006
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
NOVÉ RECENZIE HRÁČOV
4.0
| Skull and Bones - 1. sezóna
[pridal SVK-RUSKO-R 14.4.2024 0]
9.5
| Felvidek PC Recenzia
[pridal PaPoČa 9.4.2024 18]
6.0
| The Last Of Us Part II
[pridal PrecedaVlasť 3.3.2024 4]
6.0
| The Last Of Us Part 2 remastered
[pridal PrecedaVlasť 27.2.2024 90]
6.5
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal PaPoČa 22.1.2024 21]
| Tomb Raider I-III Remastered
[pridal T0M0 16.1.2024 18]
9.3
| Alan Wake 2
[pridal Tiqer 20.12.2023 21]
| Witcher 4
[pridal Joey N 10.12.2023 0]
8.5
| Marvels Spider-man 2
[pridal Filip Basketak 27.10.2023 21]
8.9
| Remnant 2
[pridal Umelec roku 19.8.2023 11]
8.3
| Final Fantasy XVI
[pridal Tiqer 2.8.2023 27]
2.0
| Modern Warfare 2022 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
9.0
| Modern Warfare 2019 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
8.6
| Assassins Creed Valhalla
[pridal Lukášcico 11.7.2023 2]
| Preview na Final Fantasy 16
[pridal Sidh 26.5.2023 11]
8.2
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal Tiqer 12.5.2023 9]
9.5
| Resident Evil 4 (2023)
[pridal saimonkaca 5.4.2023 0]
10
8.7
| Resident Evil 4
[pridal Tiqer 4.4.2023 26]
9.0
| Lorelai
[pridal de Bielawa 1.4.2023 5]

SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19553)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk