Condemned: Criminal Origins

PC
pridal Eduardo 30.8.2007 o 12:57 pod používateľské recenzie

8.5


Bol to deň ako každý iný. Ďalšia vražda v meste, ktoré akoby zošalelo. Vraždy sú na dennom poriadku a keďže ste agent, tak vám neostáva nič iné ako odhaliť vraha. Príchod na miesto činu bol celkom obyčajný. Mŕtvola zabitá na tom najhnusnejšom mieste, akoby si vrah nemohol vybrať niečo čistejšie. Po prezretí miesta činu prichádzate na to, že motív vraždy nasvedčuje, že sa jedná o vraha viacerých predošlých obetí. Ale tento krát prišla zmena. Vďaka postrehu vášho kolegu zisťujete, že vrah je stále na blízku a nejak extra mu neprekáža, že o ňom viete. Po zhasnutí osvetlenia budovy sa rozdelujete a púšťate sa chytiť páchateľa jedných z najbrutálnejších vrážd pod slnkom. Vašou úlohou je nájsť zdroj osvetlenia. Po jeho nájdení zisťujete že to bola pasca. Po zasiahnutí prúdom padáte omráčený na zem. Vrah si na vás počkal, zobral vašu zbraň, namieril na svoj cieľ a.... nechal vás žiť. Ale prečo? To sa asi nikdy nedozviete. Dôležité je, že je stále na slobode a tak vám neostáva nič iné ako sa po ňom rozbehnúť a chytiť ho. Jeho nájdenie bohužiaľ neprebieha práve tak ako ste si to predstavovali, keď vás vrah zo zadu napadá, zbije a dá vám pocítiť aké to je byť v ohrození života. Po príchode vašich kolegov, si vrah nedáva práve najväčšiu námahy s rozhovormi, otáča zbraň smerom na kolegov a dvomi presne mierenými strelami padajú k zemi. Aby bolo všetko dokonalé, vyhadzuje vás z okna na auto parkujúce pod budovou. Po prebratí sa vo vlastnom dome vás privíta neznámi chlap, ktorý bol na blízku v dobe vášho pádu, tvrdiaci, že je priateľom vášho otca. Vysvetlí vám, že ste v nebezpečenstvo, že ste obvinený z vraždy svojich kolegov, ktorý boli zabitý nábojmi z vašej zbrani a tak vám neostáva nič iné ako dostať vraha, dosvedčiť svoju nevinu a zistiť prečo vás nechal žiť - To by bolo k načrtnutiu príbehu všetko. Ako bude dej pokračovať sa už dozviete sami.

Ako som spomínal na začiatku, dej sa odohráva v meste plnom vrahov, takže cesta za hlavným podozrivým nebude práve prechádzka ružovou záhradou. Na jednoduché prestrieľavanie sa misiami z miesta A na miesto B rovno zabudnite. Strelných zbraní je v Condemned len minimum a tak budete musieť často siahnuť po doske s klincom na konci, zhrdzavenej trubke, sekáčoch na mäso, sekerách a tak podobne. Každá zbraň ma svoje 4 štatistiky - rýchlosť, sila, veľkosť a účinnosť blokovania. Bojový systém je to najlepšie čo Condemned ponúka. Dočkáte sa samozrejme aj strelných zbraní ako Colt, Revolver, Pumpovacia / Upilovana brokovnica alebo samopal. Nečakajte ale nič také, že nájdete nejakú zbraň a odrazu k nej máte aj nábojov za 3 zásobníky ako to býva zvykom vo väčšine akčných hier. Jednoducho keď nájdete zbraň tak máte len tie náboje čo sú v nej a to nie vždy je plný zásobník. Môžete mať len jednu zbraň, takže keď sa vám minú náboje, prehodíte zbraň naopak a pažbou mlátite nepriateľov kým sa vám nedoláme. Inteligencia nepriateľov je na veľmi dobrej úrovni. Snažia sa vás prekvapiť ako to len ide. Veľa krát uvidíte aj situácie kedy sa dvaja nepriatelia do seba pustia a mlátia sa ako to len ide. Nádherný to pohľad :) Vtedy si len počkáte kto vyviazne živý a toho už len dorazíte. Bojovať s nimi nieje práve to najľahšie. Budete musieť vystihnúť správny moment kedy zaútočiť, inak to schytáte vy. Dočkáte sa aj rôznych ukončovačiek kedy už nepriateľ dobitý kľačí pred vami a čaká na posledný úder. Stačí keď prídete pri neho, na boku obrazovky sa vám objavia čísla od 1 po 4 pričom každé ponúka iný spôsob zabitia - dolámanie väzov, buchnutie hlavy o zem, hlavička a moje obľúbené - rana do hlavy, že mu zem dá druhú :) Keďže ste detektív tak máte zo sebou aj svoje vybavenie ako je UV lampa, snímač odtlačkov a tak podobne. Našťastie je ich používanie riešené maximálne jednoducho. Stačí keď sa dostavíte na miesto kde by mohla byť nejaká stopa a na pravom rohu obrazovky sa vám zobrazí ukazateľ, kde je napísané čo treba vytiahnuť v danej chvíli. Stačí len keď potlačíte jedno tlačítko a vaša postava si už vyberie potrebný prístroj automaticky.

Dočkáte sa rôznych lokácií ako je vlaková stanica, stará škola a tak podobne. Sú navrhnuté veľmi dobre a dosť často sa menia a tak som sa nedočkal žiadneho stereotypu. Tak isto je to aj s nepriateľmi, ktorý sú veľmi dobre navrhnutý a hlavne je ich veľa tipov a tak sa nedočkáte mlátičiek stále s tým istým nepriateľom. Dočkáte sa nízkych a chudých ktorý sú rýchli ale malo vydržia, veľkých a tučných, ktorý sú zas pomalší, ale zato silnejší a vydržia viac. Takto sa dostávame ku grafickej stránke hry ktorá je na dosť dobrej úrovni. Hra beží na engine na ktorom bežal F.E.A.R. Našťastie je o dosť lepšie zoptimalizovaný a tak sa už nedočkáte rôznych poklesov frameratu. Veľmi pekne sú na tom tiene ktoré dotvárajú inak dokonalú atmosféru. Inak sa nedočkáte žiadnych nových efektov ale to vôbec nevadí. Veľmi dobre je na tom fyzikálna stránka enginu a tak sa dočkáte veľmi reálneho chovania predmetov hlavne pri nepriateľoch, ktorý od zúrivosti po vás hádžu stoličky a tak podobne. Na hru by vám mal stačiť CPU 2 GHz, 512 MB RAM a 128 MB grafická karta. Veľmi dobre sú na tom aj zvuky spolu s hudbou. Zvuky zbraní pôsobia veľmi reálne. Takisto sú na tom aj zvuky okolia kedy máte stále podozrenie že sa niekde pri vás nachádza nepriateľ. Hudba dobre dotvára atmosféru a hodí sa k daným lokáciam a momentkám. Nebyť tak skvelého spracovania, tak by bol Condemned určite o kus horší.

Condemned: Criminal Origins je veľmi kvalitnou hororovou hrou s adventúrnymi prvkami, ktorú by si mal každý vyskúšať hlavne vďaka vynikajúcej atmosfére, skvelému príbehu a prepracovańemu bojovému systému, ktorý len tak často nevidieť. Jediné čo mi na Condemned dosť vadilo je hracia doba. Hru sa mi podarilo prejsť za 2 dni priemerného hrania. Takže rýchlo do obchodov kúpiť plienky, počkať si na noc, sluchátka na uši a ide sa :)

napísal Eduardo 30.8.2007



Páči sa mi!

8.5
CONDEMNED: CRIMINAL ORIGINS

Xbox 360
PC

Vývoj: SEGA Europe / Monolith
Štýl: Akcia / Triler
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania:  2005
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
NOVÉ RECENZIE HRÁČOV
6.0
| The Last Of Us Part II
[pridal PrecedaVlasť 3.3.2024 3]
6.0
| The Last Of Us Part 2 remastered
[pridal PrecedaVlasť 27.2.2024 90]
6.5
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal PaPoČa 22.1.2024 21]
| Tomb Raider I-III Remastered
[pridal T0M0 16.1.2024 18]
9.3
| Alan Wake 2
[pridal Tiqer 20.12.2023 21]
| Witcher 4
[pridal Joey N 10.12.2023 0]
8.5
| Marvels Spider-man 2
[pridal Filip Basketak 27.10.2023 21]
8.9
| Remnant 2
[pridal Umelec roku 19.8.2023 11]
8.3
| Final Fantasy XVI
[pridal Tiqer 2.8.2023 27]
2.0
| Modern Warfare 2022 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
9.0
| Modern Warfare 2019 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
8.6
| Assassins Creed Valhalla
[pridal Lukášcico 11.7.2023 2]
| Preview na Final Fantasy 16
[pridal Sidh 26.5.2023 11]
8.2
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal Tiqer 12.5.2023 9]
9.5
| Resident Evil 4 (2023)
[pridal saimonkaca 5.4.2023 0]
10
8.7
| Resident Evil 4
[pridal Tiqer 4.4.2023 26]
9.0
| Lorelai
[pridal de Bielawa 1.4.2023 5]

SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18412)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk