Turtle Odyssey 2

Zaspomínajme si na staré časy pri tejto korytnačke a pripomeňme si ten pocit z hrania plošinoviek, ktoré majú v našich srdciach čestné miesto.

PC
pridal PatrikXY 28.4.2007 o 21:05 pod používateľské recenzie

7.7


Bol chladný jarný podvečer a ja som si popri hraní na počítači spomenul na tie staré časy, keď som hrával Mária na staručkej hre na kazetky, aj keď som namiesto toho mal spať, lebo som mal iba päť rokov. Takto som trávil kvantum hodín z môjho detstva a vždy, keď som uvidel štyri rozbité joysticky, kopu kazetiek a krabicu od hernej platformy pod mojou posteľou, spomenul som si na ten nádherný pocit vzrušenia z objavenia novej hry, novej funkcie, prejdenia ťažkej pasáže, či vzrušenia z víťazstva. Naposledy bol vo mne evokovaný tento pocit pri náhodnom zhliadnutí obrázkov do hry Turtle Odyssey 2. Nemohol som si pomôcť, preto som túto hru nainštaloval a obratom som ju aj spustil.


Privítalo ma pekné logo hry a príjemná a uvoľňujúca hudba. Nemohol som sa dočkať spustenia, preto som sa nezaoberal žiadnymi nastaveniami a ani ničím iným, iba kliknutím na položku Štart. Hneď na prvý pohľad ma zaujala milá 2D grafika, ktorú dopĺňala už vyššie spomínaná relaxujúca hudba, ktorá lahodila mojím ušným bubienkom. Zaujal som svoju pozíciu pri počítači, pripravil sa a ...


Na začiatku sa dostanete ku prezeraniu knihy, v ktorej je napísaný príbeh asi z predchádzajúceho diela a zároveň sa postupom v hre dopĺňa ďalej. Je potrebná aspoň základná znalosť angličtiny, aby ste čo to porozumeli. Neskôr si môžete knihu prelistovať a tak si pozrieť celý príbeh hlavného hrdinu, ktorý sa volá jednoducho Turtle.


Prvých pár levelov je len náučných, aby ste sa naučili ovládať postavu a získali dostatočné vedomosti. V každom leveli, kde sa nachádzajú nové potvorky alebo získate novú schopnosť, máte rozmiestnené otázniky, pomocou ktorých vyvoláte nápovedu. Táto možnosť sa dá našťastie vypnúť, pretože časom mi začala dosť zavadzať. K prejdeniu každého levelu je najdôležitejšie vyzbierať všetkých päť obrovských kameňov, ktoré svietia jasne načerveno, teda usudzujem, že sú to rubíny. K ich nájdeniu nepotrebujete prekutrať všetky zákutia hry, resp. levelu, pretože vám pomáha červená šípka, ktorá vám cestu k najbližšiemu rubínu pekne uľahčí. Keď všetky rubíny vyzbierate, stačí nájisť dvere, teda exit pre postup do ďaľšej úrovne. Po prejdení jedného levelu sa vždy ocitáte na mape súostrovia a pomocou čiarok na mape vám ukazuje vašu aktuálnu pozíciu. Takto máte vždy prehľad a viete čo môžete približne očakávať.


Systém levelov je spravený tradičným štýlom pre plošinovku, teda prejisť cez nepriateľov, vyzbierať všetky poklady a nájisť kľúče, v tomto prípade diamanty, ktoré poslúžia k postupu.
V každom leveli je niekoľko tajných častí, ktoré sa nie vždy dajú ľahko objaviť. Poväčšine sú v nich ukryté poklady, zlaté poháre, mince, a iné vzácnosti, ktoré pridávajú body, ktoré sú na konci sčítané. Motivácia pre nájdenie všetkých tajných miestností a vyzbierania víťazných pohárov, ktoré sú tiež rozmiestnené po pasážach, je záverečné, po každom leveli sčítavané skóre, počet nájdených secretov a pohárov. Ak spĺňate všetky podmienky budete odmenený možnosťou točenia na kolese, ktoré vám vybere jeden z mnohých bonusov ako je ďalší život, nejaké tie body alebo nejaké hviezdičky, pre ktorých funkčnosť a zmysel v hre som nenašiel žiadne uplatnenie.


Levelov v celej hre je úctihodný počet, avšak hracia doba bola aj tak iba necelých 5 hodín čistého času, čo mohlo byť zapríčinené vekovou kategóriou, pre ktorú bola primárne celá hra určená. V hre je niekoľko bossov, avšak ani tí nezachránili hrateľnosť, a celá hra bola až nezvykle a neprimerane ľahká.



O grafickom spracovaní sa myslím netreba moc zmieňovať, stačí povedať, že nato v akej dobe hra vyšla je jej grafické spracovanie veľmi pekné a žiadnu inú, tým myslím lepšiu grafiku som si pri nej nevedel predstaviť, pretože táto bola postačujúca a nijako nekazila dojem z celého prvku hrania.



Treba povedať, že na dobu môjho ranného detstva budem spomínať asi až do Altzheimera, a vždy si ho budem spájať s jedinou hrou, ktorou je Mario. V tejto hre som hľadal vrátenie sa do času, keď bol svet gombička a netrápilo ma nič iné ako hranie a myslenie ako sa dostanem cez súpera, oproti ktorému práve hrám. Moje tušenie sa nepotvrdilo a musím uznať, že táto hra síce má niečo v sebe, ale nieje to nič, čo by ju vyvýšilo do mojej pomyselnej vytríny k legendám herného priemyslu.
V počiatočných leveloch sa budete predierať džungľou
brrr, ten chvost mi asi umrzne
tie dve chobotnice by si ma rady dali na večeru

napísal PatrikXY 28.4.2007



Páči sa mi!

7.7
TURTLE ODYSSEY 2

PC


Štýl: Arkáda
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
NOVÉ RECENZIE HRÁČOV
6.0
| The Last Of Us Part II
[pridal PrecedaVlasť 3.3.2024 3]
6.0
| The Last Of Us Part 2 remastered
[pridal PrecedaVlasť 27.2.2024 90]
6.5
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal PaPoČa 22.1.2024 21]
| Tomb Raider I-III Remastered
[pridal T0M0 16.1.2024 18]
9.3
| Alan Wake 2
[pridal Tiqer 20.12.2023 21]
| Witcher 4
[pridal Joey N 10.12.2023 0]
8.5
| Marvels Spider-man 2
[pridal Filip Basketak 27.10.2023 21]
8.9
| Remnant 2
[pridal Umelec roku 19.8.2023 11]
8.3
| Final Fantasy XVI
[pridal Tiqer 2.8.2023 27]
2.0
| Modern Warfare 2022 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
9.0
| Modern Warfare 2019 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
8.6
| Assassins Creed Valhalla
[pridal Lukášcico 11.7.2023 2]
| Preview na Final Fantasy 16
[pridal Sidh 26.5.2023 11]
8.2
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal Tiqer 12.5.2023 9]
9.5
| Resident Evil 4 (2023)
[pridal saimonkaca 5.4.2023 0]
10
8.7
| Resident Evil 4
[pridal Tiqer 4.4.2023 26]
9.0
| Lorelai
[pridal de Bielawa 1.4.2023 5]

SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18383)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk