Getaway: Gangs of London

PSP
pridal Liam Gallagher 22.1.2007 o 1:55 pod používateľské recenzie

5.5


Poznáte Anglicko ? Áno...myslím tú ostrovnú krajinu, ktorá sa vyznačuje šialenými futbalovými fanúšikmi -hooligans- a ich hviezdou Beckhamom, Spice Girls (neviem...existujú ešte?), daždivým počasím a nedá mi ešte nespomenúť vraj jednu z najkrajších metropol na svete, ktorou je Londýn. V našom príbehu ale nejde o futbal, hudbu alebo o predpoveď počasia. Drogy, autá, zbrane, krásne ženy a hlavne veľké množstvo peňazí...o toto ide nám a 6 gangom, ktoré stretneme v hre pripravovanej od "London Studios" a ktorá sa volá "Gangs of London" alebo keď chcete...GTA po anglicky :) . No...neviem, či som mal to GTA moc spomínať. V riadkoch nižšie sa Vám pokúsim hru detailne priblížiť a až na konci si povieme, či si hra prívlastok "GTA" zaslúži.


Po tom ako spustíte hru a pritúlite svoj handheld bližšie k svojej hlavičke, na Víss čaká priemerné intro, ktoré vám ako tak priblíži hlavné postavy hry...teda šiestich gangstrov, ktorí sa budú spolu so svojimi kumpánmi snažiť obsadiť Londýn a mať tak každého zabijaka, zlodeja a iného špinavca pod svojou kontrolou. Čaká tu na Vás Morris KANE (ten mal u mňa najväčší rešpekt a tiež na mňa pôsobil najviac anglicky),EC2 CREW (nejaký tvrdý hip-hopový gang, plný černochov),TALWAR brothers (pôvodom určite niekde z Indie),ZAKHAROV organisation (Ruský gang nesmie chýbať) a nakoniec ešte WATER DRAGON triad (Aziati). V hre je síce ešte Andy Steele a jeho muži ale za neho sa akosi nedalo hrať. Gangy síce vyzerajú, že každý ma svoje vlastne schopnosti, ktoré sa od tých nepriateľových odlišujú ale nieje to tak. Počas celej hry som si nevšimol žiadne rozličnosti až na farby gangov a ich autá. Je to len klasická reklama, ktorú možno práve pri tom úvodom intru zožeriete ale...bohužiaľ...realita je iná. Najhoršie je, že v "story mode" by ste všetci očakávali za každý gang trošku iný príbeh ale keď Vám tam len vymenia postavy, tak to je dosť úbohé a smutné. No čo už...hlavná vec, že sa hra môže chvastať počtom gangov, keď už nie ich využitím.


Teraz Vám začnem približovať jednotlivé módy v hre. Takže...keď už si všetko pekne nastavíte v options, tak sa môžete čo to dozvedieť o histórií, členoch a sídle svojho gangu v móde "extras". Okrem tejto možnosti môžete ešte v tomto móde aj sharnúť demo svojmu kamošovi.
Ďalší a pre mňa možno aj najzábavnejší mód v hre bol tzv. "The Pub" v ktorom ide vlastne len o minihry, v podobe UK & US biliardu, šípok a nájdu sa tu ešte aj kolky. Čerešničkou tohto módu je ale "arcade", kde ide o 32 old school levelov, v štýle staručkích hier, ktore ste mali možnosť vidieť pred rokmi na ATARI (paličky, ktoré nesmú nabúrať do steny)...je to veľmi dobré na rýchlosť a na Vaše zmysly. Ja som prekonal všetky levely s tým, že pri jednom mi na polovičke PSP-čka pomáhala mamička a pri ďalšom zase sused. Tieto minihry sú určite jedným veľkým plusom pre túto hru (a verte mi...tých veľa nebude).


Ďalšou minihrou v hre je akési strategické ťahové kartičkovanie v mode "gang battle", kde ide o obsadenie celej mapky vaším gangom. Tento mód mi ale prišiel strašne nudný a nezáživný a nejako sa mi to k tejto hre ani nehodil. Pri hraní som vydržal sotva 20 minút. Možno je to aj tým, že som v živote stratégie moc nehral. No čo už.

Potom tu na Vás čaká mód "freee roaming", kde ide len o ďalšie minhry, ktoré sú ale tentokrát rozporuplného dojmu. Môžete si tu len tak navoliť typ auta, zbrane, postavy len tak sa prechádzať po Londýne a ničiť všetko, čo Vám príde do cesty. Alebo sa môžete len tak prechádzať a fotiť všetky pamiatky mesta (Big Ben,Buckingham Palace, atď)...určite sa čo to dozviete aj o histórií mesta. Ja už môžem povedať, že som bol v Londýne...hehe. Ďalej tu máte minihry, ako postrieľať čo najviac obyvateľov v danom limite, udržať auto v rýchlosti lebo ináč vybuchne, úspešne sa za daný časový limit vyhýbať polícií, atď ...toto sa ešte dá ale napríklad misia, kde sa musíte v časovom limite dostať na dané ulice mi prišla nezáživná. Klinec do rakvy pre mňa bol, keď sa táto hra začala hrať na Resident Evil. V jednej minihre strieľate zombíkov a to mi prišlo už neuveritlené a vrcholne trápne.


Tak.. a dostávam sa k hlavnému príbehovému módu celej hry. Takže...keď si už navolíte nejaký ten gang, tak sa hra rozbehne komixovým vykladaním príbehu. Celé to trošku pripomína Maxa Payna, ale tu to už nie je také efektné. Síce to nevyzerá zle a sem-tam to aj nabudí trošičku atmosféry ale aj tak by som radšej privítal nejakú poriadnu in game sekvenciu raz za 5 levelov. Príbeh samotnej hry je jedoduchý...obsadiť celý Londýn a je jedno akým spôsobom...všetko sa točí okolo spomínaných peňazí, drog a žien v autách. Všetko to znie lákavo ale poviem vám...nuda, nuda, nuda. Nielenže hra kopíruje všetko 100-krát obkukané ale ešte to aj kopíruje zle. Misie sú krátke a nezáživné. Uviesť príklad ? Nastúpite do auta a odnesiete postavu na nejaké miesto...MISSION SUCCESS, prídete na nejaké miesto a vystrieľate chlapíkov...MISSION SUCCESS. Toto sa opakuje celou hrou až pokiaľ nevyzabíjate všetky gangy. Misie niekedy len horko-tažko presahujú stopáž viac ako 5 minút. Ja som hru prešiel 2-krát a to na mode „normal“ a „hard“ a môžem povedať, že aj 8 ročné dieťa by s tým väčší problém mať nemalo. Inač...tento story mod prejdete za nejakých 4-5, maximálne 6 hodín, čo je dosť málo.

Samotné ovládanie hry je na dosť mizernej úrovni. Pokiaľ si zvyknete na ovládanie kamery, tak to chvíľku potrvá. Najhoršie je to pri akcii, pretože kým sa niekedy nasmerujete správnym smerom, tak už môže byť dávno po Vás. Hra obsahuje misie automobilové, kde unikáte policajtom a nepriateľským gangom...ďalej sú tu akčné misie, kde musíte len niečo vystrieľať a ešte infiltrujúce misie, kde sa tá jemnosť ovládania prejaví najviac. Misie sú ale aj tak jednoduché a krátke, takže dlho sa s ovládaním trápiť nemusíte. Vaša postava v hre môže teda strieľať, jazdiť po meste na autách, pomaličky sa zakrádať a je tu aj kooperatívny mód, ktorý som použil možno až 2-krát. Úplná zbytočnosť, ktorú nijako poriadne nevyužijete. Snáď až v hard móde trošku. Inač na Vás čaká klasicky arzenál zbraní...brokovnice, samopaly, pištoľ, granáty, nože a chvíľku sa pohráte aj s nášlapnými mínami.


Grafické spracovanie hry je ďalším kameňom úrazu tejto hry. Začnem akciou, kde máte často pocit, že strieľate len do nejakých pohyblivých terčíkov, ktoré sa posúvajú zo strany na stranu...vyzerá to ako banán v chladničke...proste debilne. Nedá mi nespomenúť narážanie a následné rozbíjanie vozidiel... tu je to ako v lotérií. Niekedy nabúrate v plnej rýchlosti a nič. Inokedy sa pri maličkom náraze váš predok zmení na šrot v priebehu sekundičky. Celý Londýn ale pôsobí dosť obyčajne a nezáživne. Detaily si moc neužijete...sem tam prebehnete okolo nejakých klubov, ktoré odletia preč ale inak nič. Obyvatelia mesta sa tiež častokrát opakujú a vozidiel tiež v hre nie je veľa.

Audio-vizuálna stránka hry je tiež dosť na zaplakanie. Počas naháňačky na aute, streľby na uliciach, atď čakáte, že príde aj nejaká nadupaná hudba ale poviem vám na rovinu...čakáte zbytočne...kde nič tu nič. Zvuky sú na priemernej úrovni...zatiaľ čo autá znejú ako vysávače (pri náraze ako sklenené vysávače) tak zvuky zbraní sú na tom oveľa lepšie. Ešte mi nedá nespomenúť dabing v tých komixoch, ktorý mi prišiel až príliš umelo prežívaný.


Táák...a dostávam sa na koniec tejto recenzie a neostáva mi povedať nič iné ako to, že táto hra to bude mať v dnešnej dobe veľmi tažké. Mestských akcií je veľa, pretože sú momentálne "in" a mám pocit, že táto sa utopí a stratí medzi ostatnými nezáživnými titulmi, pretože veľa toho inovatívneho a hlavne zábavného nám ponúknuť nemôže. Ide len o úbohú kopírku slávneho "GTA", ktorá bohužiaľ kopíruje veľmi, veľmi zle. A keď som sa na začiatku recenzie pýtal, či hra môže nosiť prívlastok "GTA", tak teraz odpovedám...nie, nemôže. Ale keď chcete pod Vianočný stromček silou mocou nejakú tu mestskú akciu na PSP, tak zvoľte radšej práve vychádzajúce "GTA : Vice City Stories", pretože to je už dlhšiu dobu značka kvality. Aby som nezabudol...hra ma podobne ako aj GTA nálepku 18+, takže okrem nudy na vás čakajú aj sprosté slovíčka. Tak, to je všetko. Ďakujem za pozornosť.


+ + + + +

- minihry
- pre fanúšikov mestských akcii.


- - - - -

- ovládanie
- nudné, krátke a neoriginálne.
- zvoľte radšej GTA :)

napísal Liam Gallagher 22.1.2007



Páči sa mi!

5.5
GETAWAY: GANGS OF LONDON

PSP

Vývoj: SCEE / London Studio
Štýl: Akčná Adventúra
Dátum vydania: 9. 2006
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
NOVÉ RECENZIE HRÁČOV
4.0
| Skull and Bones - 1. sezóna
[pridal SVK-RUSKO-R 14.4.2024 0]
9.5
| Felvidek PC Recenzia
[pridal PaPoČa 9.4.2024 17]
6.0
| The Last Of Us Part II
[pridal PrecedaVlasť 3.3.2024 4]
6.0
| The Last Of Us Part 2 remastered
[pridal PrecedaVlasť 27.2.2024 90]
6.5
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal PaPoČa 22.1.2024 21]
| Tomb Raider I-III Remastered
[pridal T0M0 16.1.2024 18]
9.3
| Alan Wake 2
[pridal Tiqer 20.12.2023 21]
| Witcher 4
[pridal Joey N 10.12.2023 0]
8.5
| Marvels Spider-man 2
[pridal Filip Basketak 27.10.2023 21]
8.9
| Remnant 2
[pridal Umelec roku 19.8.2023 11]
8.3
| Final Fantasy XVI
[pridal Tiqer 2.8.2023 27]
2.0
| Modern Warfare 2022 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
9.0
| Modern Warfare 2019 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
8.6
| Assassins Creed Valhalla
[pridal Lukášcico 11.7.2023 2]
| Preview na Final Fantasy 16
[pridal Sidh 26.5.2023 11]
8.2
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal Tiqer 12.5.2023 9]
9.5
| Resident Evil 4 (2023)
[pridal saimonkaca 5.4.2023 0]
10
8.7
| Resident Evil 4
[pridal Tiqer 4.4.2023 26]
9.0
| Lorelai
[pridal de Bielawa 1.4.2023 5]

SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19873)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk