Made Man

PC
pridal Liam Gallagher 10.1.2007 o 2:05 pod používateľské recenzie

5.0


Po nejakom čase som sa rozhodol ,že opäť sadnem za klávesnicu tej svojej šunky a niečo zahrám. Dostal som chuť si poriadne zastrieľať a pod rúčky sa mi dostal tento titul od Silverbacks Studios. Zaujímavé je, že k tomuto mafiánskemu titulu priložil ruku k dielu aj človek, ktorý sa istý čas neživil práve najlegálnejšie. Ale bude tento fakt pre úspech tejto strieľačky stačiť ? Bude to hra schopná konkurencie titulom ako je napr. Max Payne, Mafia alebo aspoň The Godfather alebo sa utopí vo vlastnej uvarenej omáčke ? Na tieto otázky hľadajte odpovede trošku nižšie.


Hlavnou postavou tejto videohry je Joey Verola. Mafián, kriminálnik, atď... nazvite si ho ako chcete. Tento náš hrdina už za svoj život niečo postrieľal a rozhodol sa, že o nejakých svojich zážitkoch v temných kruhoch mafie porozpráva svojmu priateľovi počas cesty, na ktorej konci sa chce zo všetkým raz a navždy vysporiadať. Príbeh je vykladaný krátkymi scénkami medzi misiami v rôznych časových slučkách ale nenájdete v ňom žiadne zaujímavé zvraty a ani nič nové, čo ste tu už predtým aspoň minimálne 3x nevideli.


“MadeMan“ je čistokrvná akcia z pohľadu tretej osoby...nič viac len čistokrvná akcia. Hra, v ktorej treba len vedieť držať ukazovák pravej ruky na ľavom gombíku vašej myšky a pravidelne ho stláčať. Hra je založená na presne takom istom princípe ako slávny Max Payne pred rokmi. „MadeMan“ len kopíruje rokmi overený postup ale čo najhoršie, že táto kópia vyzerá v konečnom výsledku ešte horšie ako spomínaný Max Payne, čo vlastne ani nemôžem pochopiť. Vývojári zo štúdia Silverbacks Studios by si za tento fakt zaslúžili poriadnu facku.. Budete strieľať do veľkého počtu mafiánov...celú hru až po jej záverečne titulky nebudete robiť ale ani na sekundu nič iné. Hra neponúkne žiadne vedľajšie úlohy, ktoré by hru oživili a tak vás čaká stereotyp. Stereotyp, ktorý na moje prekvapenie až do konca hry nenudil  . Hra je naozaj rychlá, akčná a prekvapivo hratelná. Hral som ju na obtiažnosti „normal“ a viac ako 4 dni som hru na disku nemal. Hracia doba dlhšia ako 7 hodín nebude a neverím, že by to niekto skúšal hrať ešte raz a odznova. V hre vás čakajú klasické zbrane ako 3 druhy pištolí, dvojhlavňová a automatická brokovnica, SMG, AK47, sniper rifle, atď ale nájdete tu aj nejaké tie granáty a molotovy. Hra má samozrejme aj bullet-time ale ten je spracovaný naozaj mizerne. Nielenže sa dá použiť naozaj len zriedkavo ale jeho samotná účinnosť je prakticky nulová. Pohyby nepriateľov a rýchlosť ich zbraní sa takmer ani nezmenší, takže žiadna výhoda vás ani nečaká. Ešte je tu možnosť „doraziť“ už raz streleného nepriateľa na zemi...proste len prídete k jeho telu, stlačíte klávesu F a obrazovka sa rozdelí na dve časti, Joey povie nejakú drsnú poznámku a odstrelí nepriateľa. Ďalšia zbytočnosť, pretože to vyzerá naozaj neefektne. A aby som nezabudol...nedá mi ešte nezhodiť AI nepriateľov. Niekedy mi prišlo až nesmierne smiešné, že ako striehnu a čakajú za rohom, že kedy to už vlastne prídete ku nim a necháte sa odstreliť. V hre sa dá ešte aj kryť za steny ale to tiež niekedy nefunguje práve najlepšie, pretože aj keď sa niekedy schovávate za stenou, tak aj tak to s nepochopiteľného dôvodu obsiahnete. Keď sa ku ním nakoniec aj priblížite na meter, tak zostanú nepochopiteľne stať alebo kľačať za múrom alebo stenou a ani sa nepohnú. Keby sa za steny ukrývali aj vaši nepriatelia, tak hneď by to pridalo hre na dynamičnosti a ešte trošku na obtiažnosti, ktorej by tiež ešte trošku viac nezaškodilo. Inač som ale tých mantákov celkom s radosťou strieľal  . Btw...hra neobsahuje multiplayer.


Dostávame sa ku grafickému spracovaniu tejto hry a hneď musím poznamenať, že prevedenie tejto hry vás môže prekvapiť len faktom, že je to z roku 2006  . Grafika zodpovedá tak ešte trošku pred Maxom Paynom (áno...už sa môžete smiať) . Textúry s naozaj nízkym rozlíšením sú tu na dennom poriadku a ešte mi nedá nespomenúť tie ohavné krikľavé farby v misiách vo Vietname. Bohužiaľ, o nič lepšie nevyzerajú ani ostatné lokácie, ktoré môžem pochváliť akurát za minimálnu nápaditosť a rôznorodosť. Čo sa týka vzhľadu, tak najlepšie vyzerali asi misie na cintoríne. Pohyb osôb vyzerá celkom normálne a odletovanie mŕtvol miestami pripomína Hitmana (len pripomína :P) . Samostatnou kapitolou v hre sú výbuchy...výbuchy aut, granátov a hlavne molotovov vyzerajú komicky ako prostitútka so zlomenou rukou. To proste musíte vidieť...bléé. Renderované animačky vás o kvalitách tejto hry tiež moc nepresvedčia. Jedinou výhodu hry sú nízke HW nároky, takže si hru budete môcť zahrať aj na nejakej tej staršej mašinke.

Tiež sa hru oplatí nainštalovať už len pre tu hudbu, ktorá hraje počas hrania. Už dosť dlho som nepočul niečo tak blbé a nevkusné v akčne-mafiánsky ladenej hre. Zvuky zbraní, výbuchy a okolitý ruch prostredia je len na takej tej priemernej úrovni, kedy vás nič neoslní a ani neprekvapí.


Na záver už poviem len toľko, že ako prvý titul tohto roku na PC som si asi moc dobre nevybral. “MadeMan“ vás možno na tých 7 hodín čistého hrania zabaví ale to je všetko. Hru odinštalujete a neskôr si ani nespomeniete na jeden jediný moment, ktorý by hru spravil originálnou a výnimočnou. Je to len obyčajná tuctová vykrádačka Maxa Payna, ktorá dokonca vykráda veľmi zle. Všetko.


+ + + + +

- hratelnosť
- nízke HW nároky

- - - - -

- grafické spracovanie
- zvuky, hudba
- nepodarená vykrádačka



LG
Dont Believe The Truth

napísal Liam Gallagher 10.1.2007



Páči sa mi!

5.0
MADE MAN

PC
PS2

Vývoj: Mastertronic / SilverBack Studios
Štýl: Akcia
Dátum vydania:  2006
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
| Made Man 5.2.2007
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
NOVÉ RECENZIE HRÁČOV
4.0
| Skull and Bones - 1. sezóna
[pridal SVK-RUSKO-R 14.4.2024 0]
9.5
| Felvidek PC Recenzia
[pridal PaPoČa 9.4.2024 17]
6.0
| The Last Of Us Part II
[pridal PrecedaVlasť 3.3.2024 4]
6.0
| The Last Of Us Part 2 remastered
[pridal PrecedaVlasť 27.2.2024 90]
6.5
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal PaPoČa 22.1.2024 21]
| Tomb Raider I-III Remastered
[pridal T0M0 16.1.2024 18]
9.3
| Alan Wake 2
[pridal Tiqer 20.12.2023 21]
| Witcher 4
[pridal Joey N 10.12.2023 0]
8.5
| Marvels Spider-man 2
[pridal Filip Basketak 27.10.2023 21]
8.9
| Remnant 2
[pridal Umelec roku 19.8.2023 11]
8.3
| Final Fantasy XVI
[pridal Tiqer 2.8.2023 27]
2.0
| Modern Warfare 2022 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
9.0
| Modern Warfare 2019 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
8.6
| Assassins Creed Valhalla
[pridal Lukášcico 11.7.2023 2]
| Preview na Final Fantasy 16
[pridal Sidh 26.5.2023 11]
8.2
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal Tiqer 12.5.2023 9]
9.5
| Resident Evil 4 (2023)
[pridal saimonkaca 5.4.2023 0]
10
8.7
| Resident Evil 4
[pridal Tiqer 4.4.2023 26]
9.0
| Lorelai
[pridal de Bielawa 1.4.2023 5]

SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (3)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19831)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk