Icewind Dale II

PC
pridal mous 25.12.2006 o 22:47 pod používateľské recenzie

9.5


Nepoznáte? No nevadí aj keď by sa patrilo . No a hovorí vám niečo Baldur`s Gate 2? No to už je lepšie. (prípadne ak neviete tak sa tak sa tvárte aspoň že viete o čo ide no ale aj tak vám to trošku vysvetlím). Mám taký zvláštny pocit že iba pár ľudí vie o čo sa tu pokúšam. Tak vám to možno takým zvláštnym príkladom vysvetlím. Tak skúste si spojiť prvky BG 2 s veľkou bojovkou a plus k tomu pridajte grafiku s NWN. Mala by vám výjsť táto hra. No na hru prejdene neskôr ale bez príkladu to nejde.

RPG rodinka :)

Kde bolo tam bolo, jedného krásneho dňa tvorcovia od Black Isle a Bio Ware vytvorili hru Baldur`s Gate. Tu sa to všetko začalo no tato hra zožala úspech ale omnoho väčší mal jeho mladší brat BG 2. Ten sa stal otcom všetkým veľmi úspešných a vynikajúcich hier od vynikajúcich tvorcov. No správna rodinka nemôže fungovať bez mamy a tou je Neverwinter Nights. Táto rodinka mala dcéry Icewind Dale a Icewind Dale 2. Prvá je veľmi záporná a dala sa na zlé cestičky to znamená že sa tvorcom veľmi nepodarila. Bola, ona aj stále je škaredá to znamená že ma zlé grafické spracovanie, zvuky sú zlé (mutuje), postavy sú o ničom. No jej sestra Icewind Dale 2 to má ťažké pretože musí mať pútavý príbeh ktorý nadväzuje na strašný sestrin. Musí byť pekná aby sa páčila hráčovi a nesmie mutovať .
Čo myslíte podarí sa jej to? To budete čítať v nasledujúcich riadkoch...

Poznámka: Nechcem vás odrádzať ale vy si myslíte že toto je dlhé? Zabijak príde ale bude zaujímavý.

HRA

Hra sa skladá s dvoch CD ktoré musíte použiť pri inštalácii. Odporúčam dať najprv CD 1 a pri 30% CD 2. Vtedy by sa to malo podariť . No po inštalácii som spustil hru najprv tvorcovia potom intro. Aj keď nemám rád intro keď vám rozprávajú a ukazujú obrázky ale tu je výnimka. Do rozprávačky som sa zaľúbil pretože mala krásny hlas no ale tie obrázky neboli až také pekné lebo maliar, ktorý kreslil na bojisku ako sa bije 20 000 vojakov légie chiméry proti ľuďom tak sa asi ponáhľal .

Po zaľúbenom intre mi naskočilo veľmi pekné menu kde v pozadí bol prístav s loďou. Veľmi som tomu nechápal ale potom mi to došlo . No tak som klikol na novú hru a tam ma takmer porazilo (to myslím doslova). Myslel som, že sa rozplačem. Písalo tam že !VYTVORIŤ DRUŽNU ! to je takmer nemysliteľné keď si máš vytvoriť vlastnú družinu. Hry od týchto tvorcov nemali na výber vytvoriť družinu v single playeri. To bola taká nuda keď som musel 7 postavám vybrať vzhľad, rasu, povolanie, presvedčenie a rozdeliť body medzi vlastnosti zručnosti. Hovoril som si že čo to bude za príbeh kde máš hotovú družinu. Hodia ťa do boja a ideš na vec? Tak úplne znechutený som spustil hrať a čakal som kým mi to naloaduje...

Všetko to začalo kvôli peniazom, sláve a kapitánovej žene...

Prišlo ďalšie rozprávanie a ja som sa veľmi potešil a ako mi rozprávala príbeh bol poriadne zaujímavý a bol som milo prekvapený. Príbeh vám tu nebudem rozpisovať pretože by som zaplnil asi 5 strán vo worde. No ale vám ho aspoň trošku priblížim. Začalo to tým že po porážke a nezhodách medzi ľuďmi a spolkom chiméry sa neskončili problémy. Jedného dňa, neviem presne kedy ale v hre bol uvedený, neznáme 50 000 tisícové vojsko zaútočilo na jedno z najdôležitejších miest Lisengrad. Zničili úplné všetko a čo je zarážajúce nemali ani jeden straty na životoch (pochybujem že najdôležitejšie mesto nemá obranu a po vojne sa do vtedy stihli schopiť veď prešlo viac než 200 rokov od poslednej vojny).

No a vojsko postupovalo na sever aby ovládlo územie celej krajiny. Riadili sa heslom znič všetko čo sa pohne a skonzumuj čo sa dá. Ľudia strácali vojakov tak boli nútený povolať ľud na pomoc. Sľubovali slávu a peniaze samozrejme tým čo prežijú. Samozrejme vy ste tam nemohli chýbať tak som svoju družnou (ktorá je vytvorená) ste plávali loďou do mesta Targ ktoré napadlo neznáme vojsko. Plné lode sa plavia a zrazu vás na mori ostreľujú šípi a len si tipnete kto vás asi ostreľuje. Tak s plnej flotily ostanete iba vy a ešte jedny aby to nebolo podozrivé že ste ostali jediný . No vy sa ukotvíte pri zničenom prístave kde v pozadí počujete kvikot ohizdov a vlkov.

Poďakujete za kapitánovi za záchranu života dá vám niektoré užitočné rady na boj a idete do boja ale v tom vás kapitán zastaví a poprosí vás či ešte pred bojom nemôžte skontrolovať jeho mamu pretože on musí byť na lodi pre istotu keby sa niečo stalo. A to je prvý kvest a ani netušíte že vám druhý krát zachránil život o tom nevie ani on. Za ten čas čo sa ľudia katujú vy kľudne kontrolujete ako sa má mamka. No má to háčik mamička je potvora v ľudskom tele. Myslel som že jej roztrieskam hlavu cez obrazovku ale to musí byť aby vás do boja vyhecovala. Takú protivnú, drzú, zlú a škodoradostnú ženu som nikdy nevidel a dúfam že v mojom reálnom živote nestretnem. Viem prečo sa vojaci neodvážili vstúpiť do jej domu. No celý nasatí som išiel odniesť správu kapitánovi správu že je jeho mama v poriadku. Po ceste som katoval všetko čo mi prišlo do cesty.

No ale poďme už na hru...

GRAFIKA

Ako som už hovoril celý znechutený som spustil hru, zaľúbil som sa do hlasu a ohúrila ma ďalšia krása. Grafika. Na to, kedy som to hral grafika bola účastná a oproti BG 2 to bol pokrok a zistil som, že to je krásavica . Pekne detailnú a dobre prepracovanú grafiku som už dlho nevidel. Proste úžas.

ZVUK

Ďalšie veľké plus ktoré sa udalo na oca BG 2. Zvuk je presne istý ako v BG 2. Výborne zvuky ako žblnkot vody alebo pukot ohňa, výkriky detí oblúd a duchov. Proste všetko ako v reálnom živote s krásnou hudbou v pozadí ktoré pripomína Lord of the Rings. Tvorcovia si tentokrát nedali záležať na zvuku pretože sa na ňom trápili pred BG 2. Múdre hlavičky to musíme uznať .

OVLÁDANIE

Veľmi jednoduché myška, medzerník na stopnutie času a esc na vypadnutie z hry

OBTIAŽOSŤ a INTELIGENCIA

Obtiažnosť si v hre nastavíte pred hrou ale aj keď máte easy stále sú tie isté logické hádanky ktorých je v hre neúrekom no není ich toľko ako BG 2. Je ich asi 30 a niektoré sú veľmi ťažké a pri jednej som to chcel vzdať no napokon sa mi to podarilo. je veľmi dobré že do hry dali niečo také pretože čistú bojovku by som nechcel hrať.
Čo sa týka inteligencie je na veľmi slušnej úrovni. Niekedy som mal pocit že ohizd alebo ork sa snaží rozmýšľať a to bol veľký pokrok. Nepriateľ sa snaží útočiť takticky využíva pasce a keď mu horí pod zadkom tak doslova drhá. Ak stretnete postavu alebo proste osobu okolo každého je kruh ktoré označuje v akom stave sa daná osoba nachádza. Ak sa bojí alebo mu horí pod zadkom je žlté (moč ). No ak s vami nemá nič a ho nepoznáte je modré ak je nepriateľ tak červené.

ZRNUTIE alebo VYHODNOTENIE


Tak jednoducho ak máte hry ktoré sú na podobný alebo takmer taký istý štýl ako BG2 tak to budete milovať ale vrelo odporúčam obyčajným milovníkom RPG hier. Komu by sa nepáčila rozprávačka s krásnym hlasom, pekná grafika po NWN, detailný zvuk a výborný príbeh. Proste paráda. No napriek tomu sa to ani z ďaleká nerovná BG 2. to nie. Pretože ocko je najlepší to každý vie veľmi dobre .

KLADY
+ grafika
+ zvuky
+ príbeh
+ rozprávačka
+ inteligencia

ZÁPORY
- ! VYTVORENIE DRUŽINY !
- Kapitánova matka


Poznámka: v hre som zistil, že rozprávačka je dievčatko jedného púlčika ktorý veľmi pomôže tvojej družine. Príbeh rozpráva ako dospelá ale o vás hovorí o veľmi dobrých bojovníkoch. To znamená že som pre ňu bol hrdina .

napísal mous 25.12.2006



Páči sa mi!

9.5
ICEWIND DALE II


+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
NOVÉ RECENZIE HRÁČOV
4.0
| Skull and Bones - 1. sezóna
[pridal SVK-RUSKO-R 14.4.2024 0]
9.5
| Felvidek PC Recenzia
[pridal PaPoČa 9.4.2024 17]
6.0
| The Last Of Us Part II
[pridal PrecedaVlasť 3.3.2024 4]
6.0
| The Last Of Us Part 2 remastered
[pridal PrecedaVlasť 27.2.2024 90]
6.5
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal PaPoČa 22.1.2024 21]
| Tomb Raider I-III Remastered
[pridal T0M0 16.1.2024 18]
9.3
| Alan Wake 2
[pridal Tiqer 20.12.2023 21]
| Witcher 4
[pridal Joey N 10.12.2023 0]
8.5
| Marvels Spider-man 2
[pridal Filip Basketak 27.10.2023 21]
8.9
| Remnant 2
[pridal Umelec roku 19.8.2023 11]
8.3
| Final Fantasy XVI
[pridal Tiqer 2.8.2023 27]
2.0
| Modern Warfare 2022 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
9.0
| Modern Warfare 2019 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
8.6
| Assassins Creed Valhalla
[pridal Lukášcico 11.7.2023 2]
| Preview na Final Fantasy 16
[pridal Sidh 26.5.2023 11]
8.2
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal Tiqer 12.5.2023 9]
9.5
| Resident Evil 4 (2023)
[pridal saimonkaca 5.4.2023 0]
10
8.7
| Resident Evil 4
[pridal Tiqer 4.4.2023 26]
9.0
| Lorelai
[pridal de Bielawa 1.4.2023 5]

SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19870)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk